×
×
img

Je gaat bouwen

Voorzie een aansluiting op het Proximus-netwerk

Welke keuze je hebt voor de uitvoering van de aansluiting, hangt af van de voorziene technologie in jouw regio:

 • Standaard technologie: schakel je elektricien in of laat een Proximus-technicus langskomen;
 • Glasvezel tot in de woning: enkel een Proximus-technicus mag deze aansluiting uitvoeren.

Voer jouw postcode in om te weten welke technologie geïnstalleerd is in de verkaveling waar je bouwt en welke je opties zijn voor de aansluiting.

man_son_on_site

Je postcode:  

Glasvezel tot in de woning is nog niet beschikbaar in je regio. De woningen worden op een standaard wijze aangesloten op ons kwaliteitsnetwerk.

Herhaal de test

Glasvezel tot in de woning is beschikbaar in de volgende verkavelingen:

here js content
Herhaal de test
Voorzie de standaard aansluiting
Vraag de Smarttube aan je elektricien

Vraag aan je elektricien om - terzelfdertijd als de elektriciteit - de «Smarttube» te installeren. Dat is een kabel die gecertificeerd is door Proximus. Je elektricien zorgt voor alles, dus je hoeft niet aanwezig te zijn tijdens de installatie. Proximus installeert daarna het aansluitpunt, dit kost € 30 (incl. btw).

Alternatief: aansluiting door Proximus

Contacteer ons om je huis te laten aansluiten op het Proximus-netwerk. In dit geval moet je wel aanwezig zijn tijdens de installatie en wordt het voorbereidende werk door jou gedaan. De aansluiting kost € 90 (incl. btw)1.

 • Vraag de aansluiting tijdig aan (via 0800 22 800) zodat de Proximus -technicus kan langskomen in dezelfde periode dat ook water en elektriciteit worden aangesloten.
 • Zorg ervoor dat het mogelijk is om de Proximus -kabel vanaf de rooilijn tot aan de plaats waar de aansluiting moet komen, te plaatsen – ofwel met een aanwezige trekdraad door een bestaande wachtbuis ofwel door plaatsing in een open sleuf (60 cm diep).
 • Voorzie een houten montageplaat van minimaal 50 x 50 cm voor het plaatsen van het aansluitpunt, in een goed bereikbare ruimte vlakbij de plaats vanwaar de aansluitbuizen naar de andere kamers vertrekken. In de onmiddellijke omgeving moeten zich ook twee stopcontacten 230 V bevinden.
 1. Nieuwe, enkelvoudige aansluiting (1 lijn) op het Proximus -netwerk. Voor eengezinswoning in aanbouw (residentiële klant).
Glasvezel tot in de woning is beschikbaar

In een groeiend aantal nieuwbouwverkavelingen sluit Proximus de huizen end-to-end op glasvezel aan. De glasvezel wordt met andere woorden tot in de woning gebracht: Fiber-to-the-home

We vragen u aanwezig te zijn voor de aansluiting en het voorbereidende werk uit te voeren. De aansluiting kost € 90 (incl. btw)1.

 • Vraag de aansluiting tijdig aan (via webform hieronder) zodat de Proximus -technicus kan langskomen in dezelfde periode dat ook water en elektriciteit worden aangesloten.
 • Zorg ervoor dat het mogelijk is om de Proximus-kabel vanaf de rooilijn tot aan de plaats waar de aansluiting moet komen, te plaatsen – ofwel met een aanwezige trekdraad door een bestaande wachtbuis ofwel door plaatsing in een open sleuf (60 cm diep).
 • Voorzie een houten montageplaat van minimaal 50 x 50 cm voor het plaatsen van het aansluitpunt, in een goed bereikbare ruimte vlakbij de plaats vanwaar de aansluitbuizen naar de andere kamers vertrekken. In de onmiddellijke omgeving moeten zich ook twee stopcontacten 230 V bevinden.

Vraag je aansluiting aan

 1. Nieuwe, enkelvoudige aansluiting (1 lijn) op het Proximus -netwerk. Voor eengezinswoning in aanbouw (residentiële klant).

Je thuisnetwerk installeren

Een thuisnetwerk is de beste manier om te surfen, bestanden te delen en digitale tv te kijken op al je schermen. Benieuwd hoe je zo’n netwerk bij jou thuis installeert? Download dan de handige pdf.

Wil je internet en/of Proximus TV installeren bij je thuis? Bekijk de verschillende mogelijkheden in één overzichtelijke pdf.

Alles is geïnstalleerd?

Dan kan je je verhuis regelen!

Je bent Proximus-klant

Een vlotte verhuis, daar gaan we voor.
Meld je verhuizing online en wij doen de rest!

Nog geen klant? We helpen je

In enkele eenvoudige stappen is je verhuis geregeld en bestel je Proximus-producten voor je nieuwe thuis.

Haal onze kwaliteit in huis

Ook als het goed geïsoleerd is

Verbeter het bereik in je goed geïsoleerde stulpje met onze Mobile Coverage Extender:

 • Niet alleen bellen, maar ook een kwalitatieve 3G-dataverbinding
 • Reikwijdte tot 20 meter
 • Tot 4 personen tegelijkertijd

Bovendien is installeren supereenvoudig.
Bekijk onze tv-spot en ontdek meteen waar dit kleine toestel zo groots in is.

Meer info over de Mobile Coverage Extender
Contact