Xiaomi Redmi Note 13, Pro en Pro+: review

Gepubliceerd op 24/01/2024 in Smartphones

We raken stilaan gewend aan de vele smartphonereleases van Xiaomi. Begin 2024 biedt het inmiddels beroemde Chinese merk ons een nieuwe reeks van 5 nieuwe smartphones: de Xiaomi Redmi Note 13, Note 13 5G, Note 13 Pro 5G en de Note 13 Pro+ 5G. Klik hier om alles te weten te komen over deze nieuwe toestellen met ultrahoge prestaties.

Xiaomi Redmi Note 13, Pro en Pro+: review

Elk jaar brengt Xiaomi ons niet één, maar meerdere nieuwe series smartphones, je voor elk budget en alle verwachtingen op het gebied van prestaties een toestel vindt. Aan het begin van 2024 biedt het Chinese merk ons een nieuwe Redmi Note 13-serie, bestaande uit maar liefst 5 toestellen. Ontdek alle functies en specificaties hieronder.

1. Het scherm, een lust voor het oog

Wat meteen opvalt als je een van de Xiaomi Redmi Note 13 toestellen in je hand houdt: het scherm. Alle smartphones in de serie hebben een 6,67-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz voor maximale vloeiendheid bij het bekijken van video's of het switchen tussen applicaties.

Bij de duurdere modellen, presteert het scherm nog beter op het gebied van helderheid, resolutie en het aantal weergegeven kleuren. De Redmi Note 13 Pro+ biedt bijvoorbeeld een resolutie van 1,5K en een helderheid van 1800 nits. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het model ook een afspeelmodus voor het ultieme kijkplezier. Je krijgt dus een prachtig scherm met een perfect, bevredigend en vooral vloeiend beeld! Als je nog verder wil gaan op het gebied van kleur en helderheid, moet je kiezen voor de Pro-modellen.


2. Indrukwekkende camera's

Maar waar de Xiaomi Redmi Note 13 helemaal in uitblinkt, is de camera-afdeling. Net als bij het scherm geldt ook hier: hoe hoger je gaat, hoe meer je krijgt. De Xiaomi Redmi Note 13 is standaard al uitgerust met drie camera's: de 108MP hoofdcamera, de 8MP ultra-groothoeklens en de 2MP macrolens. Aan de voorkant van het toestel zit een 16MP frontcamera.

Dat is al erg goed voor een smartphone in deze prijsklasse. Je kan je mooiste momenten in maximale details vastleggen, zelfs als je inzoomt op bewegende onderwerpen. Als je eenmaal je beste foto's hebt, kan je ze personaliseren met de vele filters die je tot je beschikking hebt.

Maar het is meteen duidelijk dat Xiaomi nog verder gaat met de andere modellen. Terwijl de Redmi Note 13 5G is uitgerust met dezelfde lenzen, hebben de Pro- en Pro 5G-modellen ook een module met drie camera's, maar dan krachtiger: 200 MP voor de hoofdcamera, 8 MP voor de ultragroothoeklens en 2 MP voor de macrolens. Daarmee krijg je ongelofelijk heldere details en ongeëvenaarde scherpte dankzij optische stabilisatie (IOS).

En natuurlijk heeft Xiaomi ervoor gezorgd dat je een aandenken bewaart aan je beste avondjes uit, want zelfs bij weinig licht zullen je foto's schitteren en perfect scherp zijn. En tot slot geven de Pro-modellen je nog meer tools om je foto's te personaliseren en retoucheren. Filters toevoegen, foto's bijsnijden, onvolkomenheden verwijderen - kortom, veel plezier!

Als je een professionele fotograaf wil zijn, is de Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G echt iets voor jou! De module met drie camera’s ziet er hetzelfde uit als die van het Pro-model: 200 MP voor de hoofdcamera, 8 MP voor de ultragroothoeklens en 2 MP voor de macrolens. De optische zoom is echter nog krachtiger en biedt maximale details.

In een voetbalstadion kan je gemakkelijk een foto maken van je vriend op de tribune ernaast. Maar bovenal zijn de kleuren in je foto's veel levendiger, realistischer en gedetailleerder. En omdat het 2024 is, maakt dit Pro-model volledig gebruik van AI om je foto's te retoucheren of je te helpen scherp te stellen.


3. Prestaties die aan de verwachtingen voldoen

Onder de motorkap is de Xiaomi Redmi Note 13 uitgerust met een Snapdragon 685 processor die de smartphone bijzonder snel maakt, zodat je al je taken efficiënt kan uitvoeren. De 5G-versie van deze Redmi Note 13 biedt de kracht van de MediaTek Dimensity 6080-processor, waardoor je geniet van een 5G-verbinding, het snelste mobiele netwerk beschikbaar bij Proximus.

Zoals je ziet, hoe hoger in de reeks, hoe krachtiger de processor. Voor de Redmi Note 13 Pro koos Xiaomi voor een MediaTek Helio G99, terwijl de Note 13 Pro 5G uitgerust is met een Snapdragon 7s Gen 2. Het Pro+ 5G-model ten slotte heeft een MediaTek Dimensity 7200-Ultra, wat momenteel de beste is op de markt.

Maar waar deze smartphones indruk mee maken, is dat ze niet alleen extreem goede prestaties leveren op het gebied van snelheid en vloeiendheid, maar ook allemaal ultra-high-performance snelladen bieden. Alle modellen zijn uitgerust met een 5.000 mAh batterij, wat al erg goed is. Maar snelladen maakt deze batterij subliem. Het begint met 33W snelladen en gaat tot 120W op het Pro+ model. Dat betekent dat je je batterij in slechts enkele tientallen minuten kan opladen, wat vooral handig is op bijzonder drukke dagen waarop je je telefoon nodig hebt.


4. Veiligheid en connectiviteit: alle details

Laten we deze review afsluiten met alle informatie over beveiliging en connectiviteit. Allereerst bieden alle smartphones in deze serie ontgrendeling via vingerafdruk en gezichtsherkenning.

Qua connectiviteit hebben alle smartphones een USB-C poort, de huidige standaard. Dan is er op elk model een aansluiting voor je koptelefoon, behalve op de Redmi Note 13 Pro+. Dit model is overigens het enige model dat compatibel is met Wifi 6. Tot slot heeft elk model een microSD-kaartsleuf en sommige modellen hebben een sleuf voor een dubbele simkaart, zoals de Redmi Note 13 Pro 5G en de Pro+ 5G.


Particulier?

Natuurlijk zijn alle Xiaomi-modellen in het assortiment verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ga meteen naar onze webshop voor meer informatie en om je nieuwe smartphone te bestellen. Hij wordt zo snel mogelijk bij je afgeleverd.

Bestel je Xiaomi Redmi Note 13!

Zelfstandige of KMO?

De nieuwe toestellen van Xiaomi tillen je professionele activiteiten naar een hoger niveau. Wacht dus niet langer en bestel een nieuwe smartphone voor je zaak.

Bestel nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie