Samsung Galaxy A55 5G: review

Gepubliceerd op 20/03/2024 in Smartphones

Met de nieuwe Samsung Galaxy A55 5G brengt het merk opnieuw een budgetvriendelijke en degelijke smartphone op de markt. Het toestel biedt alles wat je nodig hebt, zonder dat je daarvoor diep in de portemonnee moet tasten. Ontdek alle kenmerken en eigenschappen in deze review.

Samsung Galaxy A55 5G: review

1. Een comfortabel en helder scherm

Het Super AMOLED-beeldscherm van de Samsung Galaxy A55 5G is 6,6 inch groot, wat extra aangenaam is om films en series op je telefoon te bekijken. Hij biedt een resolutie van 2340x1080 pixels en een 120Hz-ververssnelheid en heeft een zeer helder scherm dankzij de Vision Booster. Ook bij fel licht kan je dus comfortabel met je toestel werken. Uniek in deze prijsklasse in het metalen frame in combinatie met de glazen achterkant.


2. Altijd levendige beelden

Net zoals zijn voorganger, heeft de Samsung Galaxy A55 5G drie camera’s aan de achterkant, met een 50 megapixel-hoofdcamera, 12 megapixel-groothoeklens en 5 megapixel-macrocamera. Dankzij de verbeterde Nightography maakt hij altijd levendige foto’s, ook in de schemering. De geavanceerde AI Image Signal Processing (ISP) zorgt voor kwalitatieve landschapsfotografie bij weinig licht. Met de Portrait-modus lukt dat bovendien ook voor knappe portretten.

De Galaxy A55 maakt niet alleen indruk met zijn fotokwaliteit, ook op het vlak van video moet hij niet onderdoen. Hij biedt namelijk HDR-video-opname, waardoor je video's levendiger en kleurrijker worden, met meer detail in zowel lichte als donkere gebieden. Ook zorgt de stabilisatiefunctie voor stabiele beelden, zelfs als je in beweging bent, dankzij digitale beeldstabilisatie voor video (VDIS).


3. Een krachtige batterij en Knox Vault-beveiliging

De Samsung Galaxy A55 5G beschikt over een 5000 mAh-batterij waarmee je zonder problemen de dag doorkomt bij normaal gebruik en de Exynos 1480 met Octa-core-processor. Naast 8GB RAM-geheugen, krijg je ook nog eens 128 GB of 256 GB opslaggeheugen.

Verder kan je nog een micro-SD toevoegen met tot 1TB extra geheugen. Samsung zet bovendien extra in op veiligheid, niet alleen wat de hardware betreft, maar ook als het op je persoonlijke informatie aankomt. Het toestel heeft een aluminium behuizing en een IP67-rating voor stof- en waterdichtheid, waardoor hij beschermd is tegen water en stof. De Knox Vault-beveiliging zorgt ervoor dat je persoonlijke informatie en gegevens beschermd zijn tegen malware en fraude.


Zoals de naam doet vermoeden, is de Samsung Galaxy A55 5G ook compatibel met het supersnelle 5G-netwerk. Proximus was de eerste operator in België die in 2016 al begon te testen met 5G. Hierdoor is het 5G-netwerk momenteel al in verschillende Belgische gemeenten beschikbaar. Ontdek of je al met 5G kan surfen in jouw regio dankzij onze handige kaart met netwerkbereik.

De Samsung Galaxy A55 kleuren zijn orgineel en opvallend, met keuze uit Awesome Iceblue, Awesome Navy, Awesome Lilac en Awesome Lemon.


Ben je klaar voor een nieuwe smartphone? Haal dan snel de budgetvriendelijke Samsung Galaxy A55 5G in huis via onze webshop.

Ja, ik wil hem!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je de Samsung Galaxy A55 5G voor je bedrijf.

Ja, ik wil hem voor mijn zaak!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie