Historisch was ze, de tenniswedstrijd tussen Billy Jean King en Bobby Riggs in 1973. Maar eigenlijk zoveel meer dan een tennismatch. ‘Battle of the Sexes’ vertelt het verhaal van de match én van Billy Jean. Bekijk hier een making-of van deze uitstekende film!

‘Battle of the Sexes’ is een opwindende, historisch relevante en soms ook geestige film over de legendarische tenniswedstrijd tussen Billy Jean King en Bobby Riggs. In deze making-of vertellen Steve Carrell, Emma Stone en regisseurs Valerie Faris en Jonathan Dayton waarom je deze film zeker moet zien!
 
‘Battle of the Sexes’ vertelt het waargebeurde verhaal van de spektakeltenniswedstrijd tussen Billy Jean King, de nummer 1 van het vrouwentennis, en Bobby Riggs, voormalig toptennisser en gokverslaafde. De wedstrijd stond in 1973 symbool voor de opkomende vrouwenrechten en de strijd voor gelijke vergoedingen in de sport. Een historische match dus, maar ook Kings turbulente privéleven komt aan bod.

Je hoeft niet van tennis te houden om te genieten van deze film, die heel entertainend en bij momenten erg geestig en zelfs ontroerend is. Een uitstekende film van ‘Little Miss Sunshine’-regisseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris met schitterende acteerprestaties van Emma Stone en Steve Carrell.
 
 
‘Battle of the Sexes’ is nog tot 22 september 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Klik hier voor meer info over deze film.
Hoe een film huren of een kadofilm kiezen?