Let’s go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!

Volbloed horrorfan, of toch maar een dekentje bij de hand om eens onder weg te duiken? Proximus TV heeft alles in huis voor een heerlijk avondje griezelen!

Let’s go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV! © Isopix

Het BIFFF staat weer voor de deur! Een feest voor fans van sciencefiction, fantasy én horrorfilms. Van 9 tot 21 april staat de Brusselse Bozar weer in het teken van de fantastische film, met een stevige portie sciencefiction, fantasy, horror en gore.
Kun jij maar niet genoeg krijgen van angstaanjagende scenarios, donkere verhalen en griezelige personages? Met de gepaste dosis bloed, zombies en ander gespuis?

Proximus TV heeft een mooie selectie films voor je klaarstaan, en je hoeft er de deur niet voor uit! Elke donderdagavond kunnen abonnees van de Movies & Series Pass aanschuiven voor een portie horror op kanaal 13.

In onze MS Pass-catalogus vind je bovendien meer dan vijftig horrortitels terug, en ook onze Op aanvraag-catalogus laat zich niet onbetuigd in het genre.

Hieronder vind je een selectie van de beste horrorfilms bij Proximus TV. Of je nu een volbloed horrorfan bent of eerder een ik-wil-wel-maar-duik-af-en-toe-onder-een-dekentjekijker, deze films staan garant voor een heerlijk avondje griezelen!

Suspiria

Suspiria © Isopix

Regisseur Luca Guadagnino ken je van A Bigger Splash en Call Me By Your Name, maar Suspiria is andere koek: veel bloed, geweld en horror.

Guadagnino’s Suspiria is een (losse) remake van de gelijknamige cultklassieker uit 1977 van Dario Argentino.

Susie Bannion (Dakota Johnson) is een jonge danseres die naar Europa afreist om te gaan dansen in een prestigieuze balletschool. Het dansgezelschap van Madame Blanc (Tilda Swinton) verbergt echter een duister geheim …Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Halloween (2018)

Halloween (2018) © Universal Pictures

Veertig jaar na de originele Halloween-film komt regisseur David Gordon Green met een direct vervolg op de slasher movie.
 
Michael Myers (James Jude Courtney) zit na zijn terreurdaden van 1978 als veertig jaar vast in een gesloten psychiatrische instelling. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), het slachtoffer dat hem destijds ontsnapte, heeft haar trauma na al die jaren niet kunnen verteren en leeft in absolute paranoia voor haar boeman. Zwaarbewapend. In een blokhut, met een ingerichte schuilkelder. Haar dochter Karen (Judy Greer) heeft gebroken met haar moeder en probeert met haar man en tienerdochter een normaal leven te leiden. Wanneer twee podcastmakers het verhaal van de psychopaat en zijn slachtoffer willen vastleggen, wakkert het monster in Meyers weer op en wordt Laurie’s nachtmerrie werkelijkheid…Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Unsane

Unsane © Isopix

Unsane is een spannende thriller van Steven Soderbergh, gefilmd met een paar iPhones 7 Plus en ingeblikt op minder dan een maand tijd. Speciaal, en het resultaat mag er zeker zijn!
 
Claire Foy kruipt hier in de huid Sawyer Valentini, een bankbediende die gekweld wordt door neuroses en angstaanvallen, veroorzaakt door traumatische ervaringen met een stalker. Als een afspraakje uitloopt op een zoveelste paniekaanval, besluit Sawyer hulp te zoeken bij een psychiater. Nadat ze haar hart heeft gelucht, wordt ze verzocht om nog kort deel te nemen aan enkele tests, waarop ze tot haar eigen verbazing wordt opgenomen in de kliniek.

Van medebewoner Nate (sterk gespeeld door Jay Pharoah) leert Sawyer dat verzekerde patiënten bewust en tegen hun zin worden opgenomen om de kliniek rendabel te houden. Beangstigend. Bovendien denkt Sawyer haar stalker te herkennen in een van de medewerkers van de kliniek…
 
Voer voor de fans van horrorfilms met een beklemmende, beangstigende sfeer. Het filmen met smartphones draagt daartoe bij door de grove korrel op het beeld, het geluid en de bizarre close-ups.

Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Piercing

Piercing © Isopix

Liefhebbers van psychologische horrorfilms kunnen hun hart ophalen aan Piercing, een intense film over gestoorde mensen met moorddadige plannen. Van Nicolas Pesce, met Christopher Abbott, Mia Wasikowska en Laia Costa.

In Piercing volgen we Reed, die op zakenreis gaat en afscheid neemt van zijn vrouw en zoontje. Zijn bagage bevat amper kleren, maar wel een tandenborstel en een moordkit. Hij heeft alles perfect uitgekiend: een kamer boeken in een hotel, een escortdame bellen en het nietsvermoedende slachtoffer vermoorden. De avond loopt echter niet helemaal zoals hij gepland had…

Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hell Fest

Hell Fest © CBS Films Inc. All rights reserved.

Een slasherfilm die zich afspeelt in een horrorpretpark: Hell Fest. Een film van Gregory Plotkin met onder meer Amy Forsyth, Roby Attal, Reign Edwards en Matt Mercurio

Een groep vrienden bezoekt een Halloween-themapark voor een heerlijk avondje griezelen. Zombies, monsters, moordenaars en demonen jagen het publiek de stuipen op het lijf tijdens een bloedstollende horrorshow. Onder hen bevindt zich echter een gemaskerde seriemoordenaar, die het pretpark tot zijn persoonlijke speeltuin maakt. Op gruwelijke wijze vermoordt hij de ene na de andere bezoeker terwijl iedereen nietsvermoedend denkt dat het bij show hoort…Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

The Nun

The Nun © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Eentje die niet mag ontbreken in dit lijstje: The Nun, een angstaanjagende horrorfilm van regisseur Corin Hardy. De film is een spin-off van The Conjuring 2 en volgens de makers “het donkerste hoofdstuk” in dat universum.

Een non, een priester en een novice worden in 1952 naar het Roemeense Cârta-klooster gestuurd door het Vaticaan. Daar onderzoeken ze de mysterieuze zelfmoord van een non.Met Demián Bichir, Jonas Bloquet, Charlotte Hope, Taissa Farmiga en Bonnie Aarons.

Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Lost Highway (remastered version)

Lost Highway (remastered version) © Isopix

Lost Highway van ‘the master of weird’ David Lynch is dan wel klassieker uit 1997, in de catalogus kun je nu een gerestaureerde versie bekijken.

De centrale figuur in deze bijzondere film is Fred Madison, een saxofonist wiens huwelijk met Renee Madison bol staat van onuitgesproken spanningen. Die lopen nog hoger op wanneer ze anonieme videocassettes op hun stoep vinden, waaruit blijkt dat iets of iemand het huis en de bewoners begluurt. Op een van die cassettes zien we hoe Fred zijn vrouw vermoordt, ter dood veroordeeld wordt en in de dodencel terechtkomt…Bill Pullman speelt de overspelige Fred, en daarnaast zie je onder meer ook Patricia Arquette, Balthazar Ghetty en punkzanger Henry Rollins.

Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Ghostland

Ghostland © Isopix

In Ghostland volgen we Pauline, een alleenstaande mama van twee dochters. Na de dood van haar tante erven Pauline en haar dochters een afgelegen huis. Tijdens hun eerste nacht in hun nieuwe woning gaat het al mis. Twee moordenaars dringen het huis binnen, en Pauline moet vechten om het leven van haar dochters te redden. Een drama dat het hele gezin traumatiseert, en de zussen uit elkaar drijft.

De oudste, Beth, verhuist naar Los Angeles, sticht een gezin en oogst succes als horrorschrijfster. Vera daarentegen krijgt de gebeurtenissen niet verwerkt en raakt verstrikt in een vernietigende paranoia. Zestien jaar later wordt het gezin weer herenigd in het huis dat Pauline en Vera nooit verlaten hebben. En dan gebeuren er allerlei vreemde dingen ...Ghostland is een film van de Franse filmmaker Pascal Laugier, die met zijn tweede horrorprent ‘Martyrs’ veel ophef veroorzaakte, door het schokkende en expliciete geweld. Ook in Ghostland gaat het er overigens behoorlijk gruwelijk aan toe.

De rol van Pauline wordt vertolkt door Mylène Farmer, en verder die je onder meer Crystal Reed (Skyline), Emilia Jones (Brimstone) en Anastasia Philips (Don't Talk to Irene).

Gratis beschikbaar voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Deathgasm

Deathgasm © Dark Sky Films

Eentje voor de liefhebbers van bloederige horror met een vleugje comedy: Deathgasm, een film van Jason Lei Howden met onder meer Milo Cawthorne, James Blake en Kimberley Crossman.
 
Nieuwkomer Brodie is een buitenbeentje op school en dat maakt zijn leven er niet gemakkelijker op. Gelukkig vindt hij in Zack een verwante ziel: ze houden beiden van metal en starten zelfs hun eigen band, Deathgasm. Alles gaat goed, tot ze een mysterieus document in handen krijgen: bladmuziek die zijn uitvoerders de ‘Ultieme Macht’ in handen geeft. Tijdens het spelen ervan ontketenen de twee echter een eeuwenoud kwaad … Gevolg: klasgenoten en familieleden raken bezeten door demonische krachten, rukken hun ogen uit en slaan aan het moorden.

Gratis beschikbaar voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.

The Tall Man

The Tall Man © 2012 - Image Entertainment

De laatste film in ons rijtje is er opnieuw eentje van Pascal Laugier, deze keer een psychologische horrorfilm met een hoofdrol voor Jessica Biel. Verder zie je onder meer Stephen McHattie en William B. Davis.

De film speelt zich af in Cold Rock, Verenigde Staten. Door de jaren heen zijn er kinderen verdwenen zonder ook maar een aanwijzing of getuige. Bijgelovige inwoners praten over 'de lange man', een legendarische, mysterieuze figuur die kinderen meeneemt die vervolgens nooit meer gezien worden. Julia Denning, een verpleegster in Cold Rock, gelooft niet in die legende. Totdat ze op een nacht wakker wordt met een griezelig gevoel. Wanneer ze naar de slaapkamer van haar zoon gaat, ontdekt ze dat hij verdwenen is. Ze rent naar beneden en staat plots verstijfd: een grote en donkere gedaante staat in haar deuropening met haar zoon David in zijn handen...

Gratis beschikbaar voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.

De films in dit lijstje zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus of met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Hoe een film huren uit onze catalogus?

Top