Pasen op Netflix, met deze tien films en series

Pasen is voor chocolade, familie en vrienden. Na de paasviering, de jacht op chocolade eitjes, de heerlijke paasbrunch of het feestelijke diner … geen wonder dat je op het einde van de dag even onderuit wil zakken.
Pasen op Netflix, met deze tien films en series © Netflix

Nestel je in de zetel met een van deze leuke, inspirerende, grappige of historische films en series. Netflix heeft alles in huis om je in de sfeer van Pasen te brengen!

Pieter Konijn

Pieter Konijn © Netflix

Het thema van deze serie heeft niets te maken met Pasen, maar door de aanwezigheid van konijntjes past ‘Pieter Konijn’ perfect in dit lijstje.

De serie volgt de avonturen van de zesjarige Pieter Konijn, die met zijn moeder onder een grote spar woont. Hij wil de geest van zijn overleden vader levend houden door er zelf op uit te trekken.Deze serie won verschillende Daytime Emmy’s, onder meer voor beste animatieserie. Op Netflix zijn vijf seizoenen beschikbaar.

The Story of God with Morgan Freeman

The Story of God with Morgan Freeman © Netflix

Wie graag eens een documentaire bekijkt, kan zich met Pasen misschien buigen over deze fascinerende documentairereeks van National Geographic. Nu te zien op Netflix.

‘The Story of God with Morgan Freeman’ neemt je mee op een trip rond de wereld om verschillende culturen en religies te onderzoeken. Hij zoekt daarbij naar antwoorden op grote geloofsvragen, op prachtige locaties als de Olijfberg en de Tempelberg in Jeruzalem, de Bodhiboom in India, de Aya Sophia in Istanboel…Twee seizoenen van deze docuserie zijn nu te bekijken op Netflix.

Come Sunday

Come Sunday © Netflix

‘Come Sunday’ is een religieus drama, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van evangelist Carlton Pearson, die door zijn eigen parochie werd beschuldigd van ketterij.

Carlton Pearson is populaire predikant en voorganger van een Pinkstergemeente in Tulsa, Oklahoma. Hij zet zich in om zoveel mogelijk mensen tot Jezus te brengen en voelt zelfs tijdens zijn vliegreizen te behoefte om zijn edepassagiers te bekeren. Elke zondag spreekt hij duizenden gelovigen toe.

Maar dan komt hij in een geloofscrisis, en begint hij te prediken dat de hel niet bestaat. Een idee dat niet goed valt bij de leden van zijn parochie.In de hoofdrol zie je Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave). Verder zie je onder meer Condola Rashad (Billions), Jason Segel (The Discovery), Martin Sheen (Grace and Frankie) en Danny Glover (The Color Purple). Nu op Netflix.

Monty Python's Life of Brian

Monty Python's Life of Brian © Sony Pictures Entertainment. All Rights Reserved.

Hoe was het om te leven in de tijd van Jezus? Als je het aan de crew van Monty Python vraagt, was het bepaald geen lachertje.
‘Life of Brian’ is de derde film van de Python’s. De film deed bij zijn release veertig jaar geleden heel wat stof opwaaien en werd onder meer in Ierland en Noorwegen in de ban gedaan.

Op de avond dat Jezus Christus wordt geboren, ziet in het stalletje ernaast ook Brian het levenslicht. Op volwassen leeftijd sluit Brian zich aan bij het Volksfront van Judea: een organisatie die zich tegen de Romeinen verzet. Door een speling van het lot wordt Brian echter aangezien voor de Messias, en wordt alles wat hij zegt en doet heiligverklaard. Dit tot grote ergernis van Brian, die helemaal geen behoefte heeft om een volk te leiden. Ook de Romeinen zijn niet zo blij met zijn komst.Monty Python’s Life of Brian is nu te bekijken op Netflix.

Rise of the Guardians

Rise of the Guardians © Dreamworks

Een prachtige animatiefilm van de makers van ‘How to Train a Dragon’, met in de spotlight niet alleen de Paashaas, maar ook de Kerstman, de Tandenfee, Klaas Vaak en Koning Winter.

Wanneer de boosaardige geest Pitch de aarde bedreigt moeten de Vijf Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen.In de originele versie met de stemmen van: Jude Law (Pitch), Chris Pine (Jack Frost), Alec Baldwin (Kerstman), Hugh Jackman (Paashaas) en Isla Fisher (Tandenfee).

Rise of the Guardians is nu beschikbaar op Netflix, zowel in de originele Engelstalige versie als in het Nederlands.

Groentesprookjes in de stad

Groentesprookjes in de stad © Netflix

Een Netflix Original-serie die geschikt is voor alle leeftijden, en dus ideaal om samen met de allerkleinsten te bekijken. De Groentesprookjes gaan niet per se over Pasen, maar raken hier en daar wel christelijke thema’s aan.

In ‘Groentesprookjes in de stad’ verleggen de groentevriendjes Larry en Bob hun grenzen en leren ze waardevolle lessen over geloof tijdens spannende trips naar de grote stad, de skipistes en nog veel meer.

Waterschapsheuvel

Waterschapsheuvel © Netflix - BBC

Opnieuw een verhaal over konijnen, zonder specifiek over Pasen te gaan. Netflix en BBC maakten met ‘Waterschapsheuvel’ een vierdelige animatiereeks gebaseerd op de hartverscheurende roman van Richard Adams.

Waterschapsheuvel speelt zich af in een idyllisch landschap in het zuiden van Engeland en volgt een groep konijnen die vele gevaren moet trotseren tijdens hun moedige zoektocht naar een nieuwe thuis.Een verhaal van avontuur, moed en overleven op een tocht naar het beloofde land en een betere maatschappij.

Opgepast, deze miniserie is niet geschikt voor erg jonge kijkertjes, Netflix raadt ze aan voor kinderen vanaf dertien jaar. Een grimmige serie, maar de animatie is prachtig en de stemmencast indrukwekkend. In de originele versie hoor je onder meer Olivia Colman (Broadchurch, The Night Manager), Ben Kingsley, James McAvoy en Anne-Marie Duff (On Chesil Beach).


A.D. Kingdom and Empire

A.D. Kingdom and Empire © Netflix

Een bijbels verhaal, gegoten in een historische serie van twaalf afleveringen.

‘A.D. Kingdom and Empire’ vertelt het verhaal uit het nieuwe testament van de Bijbel en begint bij de kruisiging en de verrijzenis van Jezus Christus. In deze rumoerige tijden wijden de apostelen hun leven aan de verspreiding van zijn boodschap. Daarvoor zetten ze hun vrijheid en leven op het spel.Voer voor liefhebbers van historische series. Met een internationale cast, spannende actiescènes en mooie visuele effecten. Nu beschikbaar op Netflix onder bovengenoemde titel, maar de serie is ook bekend als 'A.D. The Bible Continues'.

The Boy Who Harnessed the Wind

The Boy Who Harnessed the Wind © Netflix

Oscar-genomineerde en BAFTA-winnaar Chiwetel Ejiofor maakt met ‘The Boy Who Harnessed the Wind’ zijn regiedebuut. Een opbeurende film, gebaseerd op de memoires van William Kamkwamba en Bryan Mealer.

Malawi. De dertienjarige William Kamkwamba wordt van school gestuurd wanneer duidelijk wordt dat zijn ouders zijn studie niet meer kunnen betalen. Hij gaat echter niet bij de pakken neerzitten en droomt ervan een windmolen te bouwen zodat zijn dorp geen hongersnood lijdt. Met behulp van de fiets van zijn vader Trywell en kennis uit boeken gaat hij aan de slag.Met Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor en Joseph Marcell. Nu beschikbaar op Netflix.

Rebellion

Rebellion © Netflix

‘Rebellion’ gaat niet over Pasen of het geloof, maar is een historische vijfdelige miniserie over de Ierse Paasopstand.

De Paasopstand in Dublin, 1916. Ierse nationalistische rebellen riepen op Paasmaandag de Ierse republiek uit. De opstand duurde slechts zes dagen, maar wordt in Ierland gekoesterd als een belangrijke gebeurtenis.

'Rebellion' vertelt het verhaal van deze politieke aardverschuiving vanuit het perspectief van drie jonge vrouwen.

Elizabeth is geboren in een welgestelde familie en studeert geneeskunde. In het geheim steunt ze het Ierse volksleger, dat een opstand tegen de Britse heerschappij voorbereidt. De stoere, roodharige Frances is verbitterd over haar status als onwettig kind en heeft zich aangesloten bij een andere groep, de Irish Volunteers. May is een zachtaardig, en misschien wat naïef meisje, dat een affaire heeft met een hoge Engelse ambtenaar.

Wanneer de Paasopstand uitmondt in een bloedige strijd kan niemand afzijdig blijven. De drie vrouwen en hun gezinnen moeten partij kiezen ...Een indringende serie, en een aanrader voor liefhebbers van historische series. Nu beschikbaar op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!
 

Top