Nashville, seizoen 1: muziek, drama en de charmes van Connie Britton

Series | Nashville, hoofdstad van de countrymuziek. En de setting van een geweldige dramaserie over twee muzikale diva’s die elkaar naar de kroon steken. Het eerste seizoen is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Door Pickx

Deel dit nieuws



Met onder meer Hayden Panettiere en Connie Britton, en guest stars Michiel Huisman en Wyclef Jean.

Het eerste seizoen telt eenentwintig afleveringen en is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV. Voor liefhebbers van drama en muziek!

Twee diva’s, één troon

Rayna Jaymes (Connie Britton) is een countrylegende, met een carrière waar veel artiesten alleen maar van kunnen dromen. Maar toch, haar populariteit begint te tanen. Haar laatste album heeft niet het verhoopte succes en de concertzalen stromen niet meer vol. Ze vecht om aan de top te blijven, maar voelt de hete adem van de concurrentie in haar nek.

Die concurrentie voelt ze het hardste van Juliette Barnes (Hayden Panettiere), een popcountryzangeres en rijzende ster aan het firmament in Nashville.

De dames kunnen elkaar niet luchten, en dat betert er niet op wanneer de platenbazen hen samen willen brengen om meer exposure te krijgen en de verkoop te boosten.

Queen of country Rayna Jaymes

De elegante en stijlvolle Rayna Jaymes is altijd de queen of country geweest, maar moet nu vechten om aan de top te blijven. Een minder goed ontvangen album én concertzalen die niet helemaal gevuld raken … dat valt niet goed bij de gemiddelde platenmaatschappij. Die dan al eens met een onzalig idee durft aankomen.

Ondertussen begint Rayna’s huwelijk met Teddy Conrad (Eric Close) ook nog eens barsten te vertonen. De zaken gaan er bovendien niet op vooruit als Rayna’s afwezige vader (Powers Boothe) haar echtgenoot overtuigt om bij de verkiezingen op te komen als kandidaat-burgemeester van Nashville.

Andere obstakels voor Rayna’s huwelijksgeluk: haar best intieme relatie met gitarist Deacon Claybourne (Charles Esten), én de komst van een vrouw uit Teddy’s verleden (Kimberly Williams-Paisley).

Rayna wordt gespeeld door Connie Britton, een Amerikaanse actrice, zangeres en producer. Je zag haar misschien al aan het werk in de sitcom Spin City, aan de zijde van Michael J. Fox. Later speelde ze onder meer in Friday Night Lights en American Horror Story.

Britton kreeg een Golden Globes-nominatie voor haar rol in Nashville. Bij de Primetime Emmy’s werd ze genomineerd voor haar rollen in Nashville, American Horror Story en Friday Night Lights.

Rising star Juliette Barnes

Juliette Barnes is een aanstormend talent dat hard werkt om van haar imago als jeugdige bad girl af te komen en zo een breder publiek aan te spreken. Een publiek dat ze hoopt af te snoepen van Rayna Jaymes, de zangeres die ze maar wat graag van de troon zou stoten. Ze is jong en sexy, maar kan soms een tikkeltje jaloers en rancuneus uit de hoek komen.

Haar carrière loopt best goed, maar privé gaat het Juliette niet voor de wind. Vooral haar aan drugs verslaafde moeder (Sylvia Jefferies) geeft haar kopzorgen.

De rol van Juliette wordt vertolkt door Hayden Panettiere. Deze Amerikaanse actrice, zangeres en model. Ze is vooral bekend door haar rol in Heroes, en speelde gastrollen in diverse films en series, zoals Ally McBeal, Malcolm in the Middle, Message in a Bottle en Raising Helen.

Voor haar rol in Nashville kreeg de actrice twee Golden Globes-nominaties.

Drama en muziek

Nashville is spek naar de bek van muziekliefhebbers die ook wel van een portie drama houden.

Een regelrechte battle of the divas met veel drama en de nodige plotwendingen, gebracht door getalenteerde actrices. Vooral Connie Britton wordt geprezen voor haar prestaties in de serie, én voor haar zangtalent! Alle acteurs zingen overigens zelf in deze serie, en doen dat met verve.

De serie heeft een heel eigen toon, en de muziek neemt – logisch – een belangrijke plaats in. Aan de schrijftafel en in de regisseursstoel: Callie Khouri, die eerder Thelma and Louise en Something to Talk About schreef. Khouri’s echtgenoot is muziekproducer T Bone Burnett, die ook instond voor de sound van Nashville. Een mix van uptempo country en prachtige ballads, wat een heerlijke soundtrack oplevert.

Movies & Series Pass

Het eerste seizoen van Nashville telt maar liefst eenentwintig afleveringen, goed voor heel wat avonden kijkplezier dus!

Benieuwd? Neem dan snel dat abonnement op de Movies & Series Pass van Proximus TV, want het eerste seizoen is daar nu te bekijken!

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top