Tijd voor film: nu in de bioscoop (15 april)!

Zin in een avondje uit? Een film meepikken is altijd een goed idee! Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in de bioscoop.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (15 april)! © Isopix

Er is deze week weer heel wat moois te beleven in de Belgische bioscoopzalen… Wie zin heeft in luchtige romantiek, kiest voor een romcom met Charlize Theron en Seth Rogen. Penelope Cruz en Antonio Banderas schitteren in de nieuwste film van Pedro Almodóvar. En vanaf deze week kun je ook gaan kijken naar de nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes, die eerder ‘Son of Saul’ afleverde. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken!

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Long Shot

Long Shot © Isopix

Wie op zoek is naar een vleugje romantiek, zit goed met ‘Long Shot’, een charmante romcom van Jonathan Levine.Charlotte Field (Charlize Theron) is een topdiplomate met een talent voor... alles eigenlijk. Fred Flarsky (Seth Rogen) is een werkloze journalist met een uitgesproken mening en een neus voor problemen. De twee hebben absoluut niets met elkaar gemeen, behalve dat zij ooit z'n babysitter was. Terwijl Charlotte zich opmaakt voor een plotse gooi naar het presidentschap, neemt ze in een nostalgische opwelling Fred aan als haar speechschrijver. Al snel leidt hun intense samenwerking tot een onwaarschijnlijke affaire, die haar campagne ten val kan brengen nog voor ze goed en wel begonnen is...

LONG SHOT, een film van Jonathan Levine met Seth Rogen, Charlize Theron, Alexander Skarsgård, Andy Serkis en O’Shea Jackson Jr.

Vanaf 15 mei in de Belgische bioscopen.

Sunset (Napszállta)

Sunset (Napszállta) © Cinéart

Vanaf 15 mei kun je ook gaan kijken naar de nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes, die eerder ‘Son of Saul’ afleverde. In ‘Sunset’ vertelt hij het verhaal van een jonge vrouw, die terugkeert naar haar geboorteplaats om antwoorden te vinden over haar familie en verleden. Een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar lopen.

Er heerst onrust en chaos in Boedapest wanneer de twintigjarige Írisz (Juli Jakab) vanuit Wenen terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad, haar geboorteplaats.

Ze solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, die ze op tweejarige leeftijd verloor in een tragisch ongeval. Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Dolor y Gloria

Dolor y Gloria © Isopix

Regisseur Pedro Almodóvar komt eveneens met een nieuwe film, het semi-autobiografische portret ‘Dolor y Gloria’, pijn en glorie. De film gaat in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en is daarna in de Belgische bioscopen te zien.

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten. Zo denkt hij terug aan zijn jeugd in de jaren 1960, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten, zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.Een integere en intense film over een leven dat zweeft tussen leegte en voldoening, tussen pijn en glorie. Met Antonio Banderas, Penélope Cruz, Raul Arévalo, Leonardo Sbaraglia en Julieta Serrano.

Schapenheld

Schapenheld © Newton Film

‘Schapenheld’ is een Nederlandse documentaire van Ton van Zantvoort, over een Nederlandse schaapsherder, Stijn. Hij heeft een romantisch wereldbeeld, maar zijn idealisme botst met de harde realiteit van de moderne ondernemer.

In deze aangrijpende en filmische documentaire blijf je dicht bij Stijn en zijn familie in hun zoektocht om de traditie levend te houden. Zal zijn strijd vruchten afwerpen of moet hij met de kudde meegaan?Pokémon: Detective Pikachu

Pokémon: Detective Pikachu © Isopix

Ook liefhebbers van animatie en avontuur vinden deze week hun gading in de bioscoop. Rob Letterman brengt sinds 8 mei ‘Pokémon: Detective Pikachu’ in de zalen, een live-actionfilm met niemand minder dan Ryan Reynolds als Pikachu.Centraal in het verhaal staat Tim Goodman (Justice Smith), wiens vader op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een eigenaardige Pikachu die claimt een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.
Met Ryan Reynolds, Justice Smith en Kathryn Newton.

Top