Deze films, series en docu’s serveert Netflix in mei!

Lenteweer of niet, er is altijd wel ergens een Netflix-momentje. Deze series, films en docu’s staan deze maand op het menu!

Knock Down the House

Knock Down the House © Netflix

Deze documentaire neemt je mee achter de schermen bij vier sterke, doortastende vrouwen die machtige politici uitdaagden tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2018. Aan de basis van hun politieke ambities lag bij alle vier een traumatische ervaring.

Alexandria Ocasio-Cortez moest na een tragedie tijdens de financiële crisis dubbele shifts draaien als barvrouw om te voorkomen dat ze haar huis zou verliezen. Haar linkse campagne tijdens de verkiezingen maakte van haar de jongste persoon ooit die een zitje in het Congres wist te bemachtigen. Mijnwerkersdochter Paula Jean Swearengin besloot een gooi te doen naar de macht toen ze zag hoe het milieu in haar geboortestreek harde klappen kreeg door de steenkoolindustrie. Verpleegster Cori Bush zag haar politieke ambities groeien toen haar buurt werd overspoeld door protesten en tanks, nadat de politie een ongewapende zwarte man had neergeschoten. En ten slotte, het schrijnende verhaal van Amy Vilela: zij ondervond de gevolgen van het kapotte socialezekerheidssysteem in Amerika aan den lijve toen haar niet-verzekerde dochter stierf aan een te behandelen medische aandoening.Knock Down The House won de publieksprijs op het Sundance Film Festival. Netflix betaalde voor de rechten op de documentaire naar verluidt het recordbedrag van tien miljoen dollar.

Nu beschikbaar op Netflix.

Dead to Me

Dead to Me © Netflix

Dead to Me is een zwartkomische dramaserie met hoofdrollen voor Christina Applegate en Linda Cardellini.

Applegate speelt Jen, een heetgebakerde weduwe die op zoek is naar de chauffeur die haar man doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. In een hulpgroep voor rouwenden ontmoet ze de excentrieke Judy, die een duister geheim met zich mee blijkt te dragen.Een mix tussen Grace and Frankie en Big Little Lies, met naast Christina Applegate en Linda Cardellini ook rollen voor James Marsden, Ed Asner en Brandon Scott.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Netflix.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile © Netflix

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is een film over de misdaden van seriemoordenaar Ted Bundy, vanuit het perspectief van Bundy’s vaste vriendin Liz, die jarenlang weigerde de waarheid over haar vriend te geloven.De film werd geregisseerd door de Oscargenomineerde filmmaker Joe Berlinger, en in de cast zie je Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Terry Kinney, Haley Joel Osment, James Hetfield, Grace Victoria Cox, Jim Parsons en John Malkovich.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is nu beschikbaar op Netflix.

Tuca & Bertie

Tuca & Bertie © Netflix

Na BoJack Horseman, F is for Family en Big Mouth komt Netflix opnieuw met een animatieserie voor volwassenen.
Tuca & Bertie is een animatieserie van illustrator Lisa Hanawalt, die samen met executive producer Raphael Bob-Waksberg ook Bojack Horseman op het scherm toverde.

In de hoofdrollen zie je opnieuw dieren, maar de actie speelt zich deze keer af in een appartementsgebouw dat bewoond wordt door vogels van diverse pluimage. Twee daarvan zijn de vrijgevochten toekan Tuca, en de bedeesde zanglijster Bertie. De twee vriendinnen deelden een appartement, maar nu Tuca gaat samenwonen met haar vriend verhuist Bertie naar het appartement erboven.Tuca & Bertie is een serie met een zeker sitcomgehalte, die een donkere en grappige kijk geeft op vrouwelijke vriendschap. Nu beschikbaar op Netflix.

The Mechanism, seizoen 2

The Mechanism, seizoen 2 © Netflix

Vorig jaar kwam Netflix met een nieuwe serie van José Padilha, de man achter topserie Narcos. De Brazilaanse serie O Mecanismo of The Mechanism volgde een groepje politie-inspecteurs dat zich vastbeet in een groot corruptieschandaal. Onderzoekers van dienst: politieagent Marco Ruffo (Selton Mello) en zijn pupil Verena Cardoni (een schitterende Caroline Abras).

Vanaf vrijdag 10 mei kun je kijken naar het tweede seizoen van The Mechanism, want het onderzoek loopt verder. Na de presidentsverkiezingen in Brazilië heeft Verena’s team twaalf topaannemers gearresteerd, maar de grootste vis is nog niet gevat: Ricardo Brecht (Emilio Orciollo Netto). Verena, Guilhome (Osvaldo Mil) en Vander (Jonathan Haagensen) geven niet op, en ook Russo jaagt achter de schermen verder op Ibrahim (Enrique Diaz).Lees hier ons dossier over het eerste seizoen van The Mechanism. Het tweede seizoen is beschikbaar vanaf 10 mei, enkel op Netflix.

Easy, seizoen 3

Easy, seizoen 3 © Netflix

De zinderende Netflix Originale-comedy Easy krijgt er op 10 mei een derde en laatste seizoen bij.

Easy gaat over seks en ingewikkelde relaties, met of zonder behulp van moderne technologie en sociale netwerken. De serie volgt diverse inwoners van Chicago die op hun eigen, soms onhandige manier hun weg zoeken in de liefde.Naast enkele vertrouwde acteurs zie je ook een paar nieuwe gezichten. Het derde seizoen wordt gespeeld door onder anderen Gugu Mbatha Raw, Elizabeth Reaser, Dave Franco, John Gallagher Jr., Jake Johnson, Zazie Beetz, Sophia Bush, Aya Cash, Michael Chernus en Jaz Sinclair.

Seizoen 3 is beschikbaar op Netflix vanaf 10 mei.

The Society

The Society © Netflix

Vanaf 10 mei kun je ook kijken naar The Society, een huiveringwekkend en grimmig mystery drama dat door Netflix wordt aangekondigd als een moderne versie van Lord of the Flies.

De serie volgt een groepje tieners die op mysterieuze wijze terechtkomen in een vreemde versie van hun welgestelde thuisstad in New England. Geen spoor van hun ouders, geen idee wat er gebeurd is. Terwijl ze proberen uit te vissen hoe ze weer thuis kunnen raken, moeten ze regels afspreken en allianties vormen om te kunnen overleven.De serie wordt omschreven als een mix tussen 13 Reasons Why en Riverdale.

De cast bestaat onder meer uit Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, Jose Julian, Rachel Keller, Alex MacNicoll, Kathryn Newton, Salena Qureshi en Toby Wallace.

The Society is beschikbaar op Netflix vanaf 10 mei.

The Rain, seizoen 2

The Rain, seizoen 2 © Netflix

Op vrijdag 17 mei komt Netflix met het tweede seizoen van de Deense survival-thrillerserie The Rain.

In je eentje overleef je het niet, zegt de trailer, in de angstaanjagende wereld van The Rain. Die wereld is immers donker en gevaarlijk, nadat een horrorvirus zich verspreid heeft via de regen en het overgrote deel van de bevolking heeft uitgemoord.
Broer en zus Rasmus en Simone hebben de uitbraak van het virus overleefd, en gingen in het eerste seizoen op zoek naar hun vader en een middel tegen het virus. In het tweede seizoen gaat hun tocht verder.Met Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen en Mikkel Følsgaard.
Lees hier ons dossier over het eerste seizoen van The Rain. Het tweede seizoen is beschikbaar vanaf 17 mei.

WHAT/IF

WHAT/IF © Netflix

Vanaf 24 mei kun je kijken naar Renée Zellweger in de duistere thrillerserie WHAT/IF, die laat zien wat er gebeurt als je normen en waarden laat varen. Hoeveel zou jij op het spel zetten voor een kans om je dromen waar te maken?

In het eerste seizoen van deze Netflix Original-serie krijgt een berooid, pasgetrouwd stel uit San Francisco een lucratief, maar dubieus voorstel van een mysterieuze vrouw.De cast van WHAT/IF bestaat uit Renée Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner, Samantha Ware, Keith Powers, Daniella Pineda, Juan Castano, John Clarence Stewart en Dave Annable.
 
Vanaf 24 mei op Netflix.

Good Girls, seizoen 2

Good Girls, seizoen 2 © Netflix

Ook Good Girls krijgt er een tweede seizoen bij, en wel op 31 mei.
De serie gaat over drie gewone moeders in een Amerikaanse voorstad, met het nodige gedoe in hun gezin, huwelijk en werk. Elke maand hebben ze om verschillende redenen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om daarmee komaf te maken, gaan ze het criminele pad op.

In het tweede seizoen bewandelen ze dat pad nog wat verder. Het gevolg: een serie die volgens de makers flink wat donkerder is dan het eerste seizoen. Verder krijg je meer te zien over de achtergrond van de drie vrouwen en de start van hun vriendschap.Een spannende dramedy van Jenna Bans, die eerder een hand had in Desperate Housewives, Scandal en Grey’s Anatomy. De hoofdrollen zijn voor Christina Hendricks, Retta en Mae Whitman.

Seizoen 2 is beschikbaar op Netflix vanaf 31 mei.

When They See Us

When They See Us © Netflix

When They See Us is een vierdelige miniserie van Ava DuVernay, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie volgt de beruchte zaak van de Central Park Five, waarin vijf zwarte tieners onterecht veroordeeld werden voor de verkrachting van een vrouw in Central Park.

De serie volgt vijfentwintig jaar uit hun leven: vanaf de vroege lente van 1989, toen de tieners voor het eerst over de gebeurtenis werden ondervraagd, tot hun vrijspraak in 2002 en de schadevergoeding die in 2014 werd overeengekomen met de stad New York.De cast bestaat onder meer uit Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Niecy Nash, Blair Underwood, Caleel Harris en Asante Blackk.
Een aangrijpende serie, vanaf 31 mei op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top