Praise be: The Handmaid’s Tale in de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Vanaf 8 juni kun je met de Movies & Series Pass kijken naar het derde seizoen van The Handmaid’s Tale! Tot dan kun je de eerste twee seizoenen bingen, zodat je weer helemaal mee bent, en klaar voor de revolutie.

Praise be: The Handmaid’s Tale in de Movies & Series Pass van Proximus TV! © Hulu

Praise be! Het derde seizoen van The Handmaid’s Tale komt eraan. Startschot op 8 juni in de Movies & Series Pass van Proximus TV, dus markeer die blessed day alvast in je agenda.

Tot het zo ver is, kun je de eerste twee seizoenen bingewatchen. Kwestie van helemaal mee te zijn voor de start van de revolutie… want die lijkt er nu echt aan te komen.
 
Wie de serie nog niet gezien heeft, of graag alvast in de sfeer komt … hieronder een overzicht van de eerste twee seizoenen! Opgepast voor nieuwe kijkers: hier en daar een (kleine) spoiler!

Seizoen 1: welkom in Gilead

Seizoen 1: welkom in Gilead © Hulu

The Handmaid’s Tale is een dystopische serie, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1985 van Margaret Atwood.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst in de Republiek Gilead, tot voor kort de Verenigde Staten van Amerika. Onder het totalitaire bewind van religieuze fundamentalisten is de Republiek geobsedeerd door voortplanting.

Door grootschalige milieuvervuiling zijn de meeste vrouwen immers onvruchtbaar. Vrouwen die dat nog wel zijn, worden gereduceerd tot seks- en babymachines van de heersers. Wie een kind ter wereld brengt, moet het afstaan aan de echtgenote van haar meester. De vrouwen zelf zijn handmaids, dienstmaagden zonder rechten. Zelfs hun eigen naam mogen ze niet houden, ze krijgen de naam ‘van hun eigenaar’: Offred, OfGlen, OfWarren…

Het verhaal wordt verteld door de ogen van handmaid Offred (Elisabeth Moss). Zij wordt geplaatst in het huishouden van Commandant Fred Waterford (Joseph Fiennes), een van de leiders van het regime. Haar enige taak: Fred Waterford en zijn vrouw Serena een kind bezorgen.

“Trust me”

“Trust me” © Isopix

Het eerste seizoen eindigt met een serieuze cliffhanger, en de vraag op ieders lippen: wat nu??

Offred wordt meegenomen in een zwart busje. Bestemming onbekend. Met de volgende woorden van haar vriend Nick (Max Minghella), tevens bodyguard van Commandant Waterford: “Trust me”.

Seizoen 2: blessed be the fruit

Seizoen 2: blessed be the fruit © Hulu

In de aanloop naar het tweede seizoen liet hoofdrolspeelster Elizabeth Moss zich ontvallen dat de fans nooit zouden raden hoe de openingsscène van de eerste aflevering zou verlopen. En inderdaad, de vragen spoken door je hoofd. Ijzingwekkend!

In dit seizoen vecht Offred voor haar vrijheid en die van haar ongeboren kind, en krijgen we meer te zien van het leven in de koloniën, de angstaanjagende plaats die we in het eerste seizoen niet te zien kregen, maar die wel al ter sprake kwam. Het is de plek waar onvruchtbare vrouwen en tegenstanders van het regime heen worden gestuurd om toxisch afval op te ruimen.

Ofglen, het personage van Alexis Bledel, krijgt een belangrijke plaats in seizoen 2, en ook Nick en Tante Lydia (Ann Dowd) blijven prominent aanwezig.

Vragen, zoveel vragen!

Vragen, zoveel vragen! © Hulu

Het einde van het tweede seizoen van The Handmaid's Tale liet de fans van de serie opnieuw achter met veel vragen. Waar je je na het eerste seizoen afvroeg wat er verder zou gebeuren, spookt er nu voornamelijk iets anders door je hoofd: ‘Waarom??’.

Commander Lawrence (Bradley Whitford, foto), de man achter Gilead, toont zich van een bijzondere kant. June krijgt de kans om samen met Emily (Ofglen) te vluchten, maar bedenkt zich op het allerlaatste moment. Voor haar dochter Hannah?

Raakt Nick in de problemen? Kan Emily ontsnappen naar Canada? En wat met tante Lydia, die wordt aangevallen en voor dood achtergelaten? Gaat ze ten onder, of vergaat onkruid écht niet? Vragen, zoveel vragen!

Antwoorden mag je verwachten vanaf 6 juni, want dan gaat het derde seizoen in première.

Bij de finale van het tweede seizoen liet Elisabeth Moss zich het volgende ontvallen: “I hope she’s going to go back and fuck some shit up”. Dat is duidelijk!

Blessed be the fight

Blessed be the fight © Hulu

In het derde seizoen lijkt de revolutie er dan toch echt aan te komen. June is in Gilead gebleven en heeft niet stilgezeten. Een zoektocht naar bondgenoten dringt zich op. En die kan ze in verschillende kampen zoeken, als de trailer een indicatie mag geven …Wat zien we verder?

Onkruid vergaat inderdaad niet, Tante Lydia heeft seizoen 2 duidelijk overleefd. June heeft in de trailer ergens een groene jurk aan. Is ze geen handmaid meer, maar een Martha? En Serena zou wel eens kunnen overhellen naar de kant van de revolutie. Of toch maar niet? Het kan alle kanten uit!


Movies & Series Pass

Movies & Series Pass © Hulu

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Het eerste seizoen volgde het boek, maar bij het tweede seizoen werd er afgeweken van het originele verhaal. Het derde seizoen zal daarop verder bouwen, én dus een totale verrassing worden.

Margaret Atwood, de auteur van het boek en consultant bij de serie, is bezig aan een sequel op The Handmaid’s Tale: The Testaments. Het verhaal daarvan speelt zich af vijftien jaar na de laatste scène van Offred in de originele roman, en zal naar verluidt worden verteld door drie vrouwelijke personages. Het vervolg op The Handmaid’s Tale wordt dit najaar in de boekhandel verwacht, en zou natuurlijk ook stof kunnen leveren voor een nieuw seizoen van de tv-serie.
 
The Handmaid’s Tale is top, op zijn zachtst gezegd. De serie is dit jaar genomineerd voor een BAFTA Television Award in de categorie ‘Beste internationale serie’ en werd eerder al bekroond met verscheidene Golden Globes en Primetime Emmy’s.
 
De eerste twee seizoenen zijn nu beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV!
Vanaf 8 juni kun je kijken naar het derde seizoen. 


Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!

Top