Hidden: Brits en Welsh, met een Scandinavisch sfeertje

Een spannende crimeserie van de makers van Hinterland, en voer voor liefhebbers van Nordic Noir. Nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Hidden: Brits en Welsh, met een Scandinavisch sfeertje © Severn Screen and all3media international

Fan van spannende misdaadseries à la The Bridge en Broadchurch? Met intrigerende verhalen, harde misdaden, grijze luchten en sombere locaties? En een ietwat getormenteerde speurder die de zaak moet ophelderen?

Zoek niet verder! De achtdelige crimeserie Hidden, ook bekend als Craith, is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Inspecteur van dienst

Inspecteur van dienst © Severn Screen and all3media international

Een crimeserie zonder speurder, dat kan natuurlijk niet. In Hidden volgen we politie-inspecteur Cadi John (Sian Reese-Williams), die na jaren van afwezigheid terugkeert naar haar geboorteplaats in Noord-Wales. Cadi is ex-militair en werkte bij de politie van Manchester, maar heeft zich laten overplaatsen om dichter bij haar terminaal zieke vader Huw (Ian Saynor) te zijn.

Ze is een gedreven politieagente met een ietwat getormenteerde persoonlijkheid én een traumatisch verleden.

Whodunnit?

Whodunnit? © Severn Screen and all3media international

Al snel na haar overplaatsing moet inspecteur John aan de slag. Een voorbijganger vindt het lijk van een jonge vrouw in een rivier in het Snowdonia National Park. Heeft ze zelfmoord gepleegd of werd ze vermoord?

Samen met haar nieuwe partner Owen Vaughan (Sion Alun Davies) onderzoekt Cadi de zaak. Het lichaam kan worden geïdentificeerd als Mali Pryce, een meisje dat al sinds jaren vermist is. Gaat het om een misdrijf? Waar heeft ze dan al die tijd vastgezeten, en vooral: door wie werd ze vastgehouden? Nog voor de serie halverwege is, ken je de dader. De vraag in Hidden is dus niet alleen wié, maar waarom…

Snowdonia

Snowdonia © Fotolia

De serie brengt een spannend verhaal met een goed uitgewerkte plot en een prachtige, passende soundtrack. En dat alles tegen de achtergrond van de indrukwekkende natuur van Snowdonia, een prachtig natuurpark in Noord-Wales. Trefwoorden: somber, melancholisch en mysterieus.

Brits en Welsh

Brits en Welsh © Severn Screen and all3media international

Hidden doet sterk denken aan Scandinavische crimeseries en is dus voer voor liefhebbers van Nordic Noir. Dat komt niet alleen door de plot, de sfeer en de duistere beelden, maar ook een beetje door de taal. Hidden is een tweetalige serie: deels in het Engels, deels in het exotisch klinkende, maar volstrekt onverstaanbare Welsh. Heerlijk!

“Nicotinekauwgum voor The Bridge-verslaafden”

“Nicotinekauwgum voor The Bridge-verslaafden” © Severn Screen and all3media international

De serie werd ontwikkeld door Mark Andrew en Ed Talfan, de makers van de politieserie Hinterland, en kreeg uitstekende kritieken.
Het Britse dagblad The Guardian noemde Hidden een “welgekomen nicotinekauwgum voor The Bridge-verslaafden”. Met hoofdrolspeelster Sian Reese-Williams (ook te zien in Hinterland) als een waardige vervanging van Saga Norén: lange blonde haren, een verbeten blik, een stoer kaki jasje en een gekwelde ziel.

Hidden was onder de naam Craith eerder te zien op Canvas. Wie de serie toen gemist heeft, krijgt nu een nieuwe kans. ‘Hidden’ bestaat uit acht afleveringen en is nu beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!
 

Top