Nu in de bioscoop (10 april)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (10 april) © KFD

Er verschijnt weer heel wet lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de keiharde actiefilm Hellboy, de prachtige animatiefilm Missing Link, de revolutionaire horrorfilm Pet Sematary naar een verhaal van Stephen King, een verblufende Colombiaanse film over drugstrafficanten en enkele knotsgekke Franse komedies. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favouriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Hellboy

Hellboy © KFD

Hellboy is terug, en vuriger dan ooit. Vanaf 10 april bestormt David Harbour als de legendarische, demonische superheld de zalen met deze keiharde actiefilm. 'Hellboy' is gebaseerd op de Dark Horse comics en voegt twee graphic novels van Mike Mignola samen: 'The Wild Hunt' en 'The Storm and the Fury'.

'Hellboy' brengt de demonische superheld naar het Engelse platteland, waar hij het moet opnemen tegen een drietal verwoestende giganten. Zo ontmoet hij Nimue, de 'Blood Queen', een eeuwenoude tovenares die uit de dood is opgestaan om een lang vervlogen verraad te wreken. Hellboy komt terecht in een strijd tussen het bovennatuurlijke en het menselijke, en moet al zijn 'helse' krachten aanwenden zonder daarbij het einde van de wereld te veroorzaken ...
 
Actiefilm van Neil Marshall, met David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Daniel Dae Kim, Thomas Haden Church en Sophie Okonedo

Missing Link

Missing Link © KFD

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link's lang verloren familie: de Yeti's.

Animatiefilm van Chris Butler, met de stemmen van Zoe Saldana, Hugh Jackman en Emma Thompson (O.V.) / Matteo Simoni, Peter Van Den Begin, Sien Eggers, Gert Lahousse, Griet Dobbelaere, Gert Winckelmans, Michael Pas, Charly Luske en Birgit Schuurman (Vlaamse versie)

IMDb-score: 7,0/10

Pet Sematary

Pet Sematary © Paramount

Gebaseerd op de revolutionaire horrorroman van Stephen King, volgt Pet Sematary Dr. Louis Creed en zijn vrouw Rachel die samen met hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuizen. Daar ontdekken ze op een paar stappen van hun nieuwe huis een mysterieuze begraafplaats die verborgen ligt in het bos. Wanneer het noodlot toeslaat, wendt Louis zich tot zijn vreemde buurman Jud Crandall, wat een kettingreactie van onpeilbaar kwaad op gang brengt en angstaanjagende gevolgen met zich meebrengt.

Horrorfilm van Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, met Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow

IMDb-score: 6,3/10


De meest griezelige dieren uit de filmgeschiedenis
Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices
Sidder en beef met de beste Stephen King-verfilmingen

Birds of Passage (Pájaros de Verano)

Birds of Passage (Pájaros de Verano) © Ciudad Lunar

'Pájaros de Verano' ofte 'Birds Of Passage' is een visueel verbluffend en meer dan eens verrassend waargebeurd verhaal dat de opkomst van de Colombiaanse drugsbusiness in kaart brengt, lang voor de beruchte drugsbaronnen à la Escobar. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een inheemse clan (de Wayuu) die zich een hoop miserie op de hals haalt. Door een artistieke visie te combineren met een antropologische meerwaarde belicht de film een absoluut verfrissende kijk op een vertrouwd genre.

De Wayuu leven in Guajira, één van de betere regio's in Noord Colombia. Ze leven er op gespannen voet met de Alijuna (de buitenstaanders van de 'beschaafde' wereld). Ze respecteren de opgelegde grenzen en wetten voor geen haar. Spilfiguur van de film is de beenharde matriarch Ursula Pushaina, die letterlijk alles over heeft voor het welzijn van haar familie. Raphayet is een hoogmoedige jongeman die met een dochter van Ursula wenst te trouwen. Om haar bruidschat te betalen helpt hij een koppel hippies aan een aanzienlijke dosis marihuana, en zo gaat de bal aan het rollen. Wat begint als easy money, mondt al snel uit in lucratieve zaakjes en verregaande misdaad, met alle gevolgen van dien.

Drama van Ciro Guerra & Cristina Gallego, met Carmiña Martínez, José Acosta en Natalia Reyes

IMDb-score: 7,9/10

Blanche Comme Neige

Blanche Comme Neige © Ciné-@

Claire, een verrukkelijke mooie jonge vrouw, werkt in het hotel van haar overleden vader dat nu wordt beheerd door haar stiefmoeder Maud. Claire wekt onbewust oncontroleerbare jaloezie op bij Maud, wiens geliefde verliefd is geworden op haar stiefdochter. En dus probeert Maud Claire voor altijd kwijt te raken. Claire wordt op het laatste moment gered door een man die haar verwelkomt op zijn boerderij, waar hij woont met zijn tweelingbroer en een zwaarmoedige cellist. Al snel vallen zeven mannen voor haar charme, elk klaar om te helpen. Voor Claire is dat het begin van een radicale emancipatie die zowel vleselijk als sentimenteel is.

Dramatische komedie van Anne Fontaine, met Isabelle Huppert, Benoît Poelvoorde en Lou de Laâge

Tanguy, le Retour

Tanguy, le Retour © Nac Films

16 jaar later keert Tanguy, nu 44, naar zijn ouderlijk huis terug met zijn dochter Zhu onder zijn arm, omdat Meï Lin hem verliet. Teleurgesteld om hun kleinkind in deze toestand te zien, doen Paul en Edith er alles aan om hem levenslust te geven, zonder zich te realiseren dat ze daarmee het touw vlechten om zichzelf op te hangen. Want Tanguy gaat zich goed voelen bij zijn nieuwe ouders.

Komedie van Étienne Chatiliez, met Éric Berger, Sabine Azéma, André Dussollier en Annelise Hesme

Raoul Taburin

Raoul Taburin © Kris Dewitte / KFD

Als er iemand iets van fietsen kent, dan is het wel Raoul Taburin. Hij is de officiële fietsenmarchand van Saint-Céron, een pittoresk dorpje in het Zuiden van Frankrijk. Maar Raoul heeft tevens een beschamend geheim: hij heeft nooit zijn evenwicht op de fiets weten te houden zonder zijwieltjes. Zijn hele kindertijd en tienerjaren stonden in teken van het overkomen van zijn mankement, maar alle pogingen waren tevergeefs. En wat erger is, ook al zijn pogingen om zijn geheim te openbaren mislukten. Niemand wou hem geloven. Wanneer fotograaf Hervé Figougne naar Saint-Céron verhuist worden Raoul en hij al snel vrienden. Op een dag stelt Hervé Raoul voor om hem te fotograferen op een racefiets, fietsend langs een bergflank. Eindelijk is het moment van de waarheid aangebroken. Raoul zet alles op alles om de fotoshoot te vermijden. Maar alles werkt tegen hem en uiteindelijk moet hij zijn noodlot aanvaarden. In het slechtste geval zullen de mensen zijn geheim eindelijk geloven, toch? Maar voor Raoul zijn de zaken nooit zo eenvoudig als ze lijken.

Komedie van Pierre Godeau, met Benoît Poelvoorde, Edouard Baer en Suzanne Clément

IMDb-score: 5,7/10

La Grande Aventure de Non-Non / De avonturen van No-No

La Grande Aventure de Non-Non / De avonturen van No-No © Cinéma Public Films

No-No is geen gewone naam. Zeker niet voor een vogelbekdier dat altijd 'ja' zegt, vooral wanneer zijn vrienden vragen om mee op avontuur te gaan. Als 'wortelman' maakt No-No reclame voor wortelijsjes en een mislukte maanreiziger krijgt dankzij hem weer een goed humeur. Zelfs wanneer een regenbui het dorp onder water dreigt te zetten, betekent dat voor No-No en zijn gekke vriendenclub het begin van een nieuw avontuur.

Animatiefilm van Mathieu Auvray, met de stemmen van Gene Thomas, Anne Mie Gils, Tom Audenaert en Dominique Van Malder (Vlaamse versie)

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © Walt Disney Pictures

1. Dumbo: Familiefilm van Tim Burton, met Eva Green, Colin Farrell, Danny DeVito en Michael Keaton / Vlaamse versie met de stemmen van o.a. Urbanus, Sven De Ridder, Ben Segers, Frances Lefebure en Sien Eggers
2. Shazam!: Komische fantasy/avonturenfilm van David F. Sandberg, met Zachary Levi, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Zachary Levi, Michelle Borth en Djimon Hounsou
3. Corgi: Animatiefilm van Ben Stassen en Vincent Kesteloot, met de stemmen van Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone (O.V.) / An Lemmens, Kobe Van Herwegen, Clara en Jelle Cleymans, Ivan Pecnik, Thomas Van Goethem, Wanda Joosten, Mieke Laureys en Ludo Hellinx (Vlaamse versie)
4. Captain Marvel: Fantasyfilm van Anna Boden en Ryan Fleck, met Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law en Ben Mendelsohn
5. Wonder Park: Animatiefilm van David Feiss, met de stemmen van Brianna Denski, Jennifer Garner en Ken Hudson Campbell (O.V.)

Dumbo: Tim Burton brengt Disneymagie tot leven
De wondere wereld van Tim Burton
De meest memorabele rollen van Danny DeVito
Captain Marvel: girlpower met een vleugje nostalgie
Animatiefilms die in 2019 worden verwacht

Top