Beautiful Boy nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

In zijn Hollywood-debuut schetst Gentenaar Felix van Groeningen op indringende wijze het verhaal van een familie die getormenteerd wordt door een drugsverslaafde zoon. Een film die zonder twijfel tot vruchtbare discussies kan leiden. Je zag hem hoogswaarschijnlijk al in de bioscoop, maar vanaf nu kan je Beautiful Boy ook (her)bekijken via de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Beautiful Boy nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV © Amazon Studios

Lovende kritieken
Beautiful Boy oogstte meteen lovende kritieken in binnen en buitenland. Zo schreef Lieven Trio in De Morgen: "Met zijn eerste Engelstalige film schiet Felix van Groeningen meteen in de roos: niet alleen is Beautiful Boy een oprecht en emotioneel drama over hoe drugs een heel gezin ontwrichten, de film draagt ook uitdrukkelijk van Groeningens artistieke stempel. Geen kleine verwezenlijking, in de verpletterende machine die Hollywood is". En nog: "Dit is geen geruststellende feelgood-film. Wel een oprecht en volwassen drama, zoals er in Amerika te weinig gemaakt worden". Maar het mooiste compliment voor het Hollywooddebuut van Felix van Groeningen kwam van de Britse filmcriticus Mark Kermode: "Geweldig in beeld gebracht, prachtig vertolkt en diep ontroerend." Een must see dus!

Beautiful Boy

Beautiful Boy © IMDb

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. Hij besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Drama van Felix Van Groeningen, met Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney

Beautiful Boy is sinds 2 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Felix van Groeningen over zijn 'Beautiful Boy'
Talent uit Gent: Felix van Groeningen

Op aanvraag catalogus: de beste plaatsen voor de film? Je eigen zetel!
Druk op de 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Meer weten over Proximus TV?
Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus, Familus of Minimus!

Top