De week in het showbizzuniversum

De week in het showbizzuniversum

Philippe Geubels is naast komiek ook autofreak en opent een garage, Gert Verhulst stopt met Samson, er rijzen her en der twijfels over de echtheid van het programma Blind Gekocht en Astrid Nuyens is officieel getrouwd met Bram Coppens. Lees er hier alles over!

Philippe Geubels is nu ook garagehouder

Philippe Geubels is nu ook garagehouder © Isopix

Philippe Geubels neemt twee maanden rust na een druk jaar, en gaat zich met z’n hobby bezighouden: de Boechoutenaar is namelijk een autofreak. ‘Ik ben met drie vrienden een garage begonnen voor sportieve tweedehandswagens. Ik wissel graag van auto en dan is een eigen garage wel fantastisch. Voorlopig blijft mijn rol beperkt tot stille partner; ik struin mee het internet af op zoek naar interessante koopjes. Het is niet zo dat ik in een showroom sta en de mensen verwelkom met ‘Goeiendag, ik ben Philippe Geubels, kan ik u met een bepaald model helpen?' Een toonzaal hebben we niet, maar ik denk er wel aan’, vertelde hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Sven De Leijer presenteert gloednieuwe Eén-quiz

Sven De Leijer presenteert gloednieuwe Eén-quiz © Isopix

Sven De Leijer gaat komend najaar een nieuwe Eén-quiz presenteren op zondagavond. De immer goedlachse presentator zal de gastheer zijn van Donderen In Keulen, en er worden nog kandidaten gezocht.
 
‘Over de inhoud van het programma kan ik nog niet te veel verklappen. Ik kan wel zeggen dat feitenkennis belangrijk is, maar geen zorgen: in onze quiz is mensenkennis nog belangrijker. De kandidaten staan er trouwens niet alleen voor: ik zorg voor hulp van over de hele wereld’, aldus De Leijer in een persbericht dat de VRT de wereld in stuurde. 

Neemt Blind Gekocht een loopje met de waarheid? ‘Dit ruikt naar decorbouw’

Neemt Blind Gekocht een loopje met de waarheid? ‘Dit ruikt naar decorbouw’ © SBS Belgium/Twitter

In het VIER-programma Blind Gekocht kopen mensen huizen zonder die ooit gezien te hebben. Vervolgens worden de woningen gerenoveerd. Maar de reeks is amper begonnen of er rijzen al twijfels over het waarheidsgehalte van de renovatieshow: een koppel zag de woonst die ze op de kop hadden getikt compleet opgeknapt worden voor amper
50 000 euro. ‘Dit lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het wellicht ook. Dit ruikt naar decorbouw’, zo citeert Het Nieuwsblad een kritische stem. Ook op Twitter overheerste ongeloof: ‘Als dat gedaan is met 50 000 euro dan word ik morgen wakker met de stem van Whitney Houston’, schreef iemand. Een andere Twitteraar maakte zelfs zonder omwegen gewag van bedrog.

Astrid Nuyens en Bram Coppens officieel getrouwd

Astrid Nuyens en Bram Coppens officieel getrouwd © Isopix

Astrid Nuyens is afgelopen maandag officieel getrouwd met Bram Coppens. Velen dachten dat de echtverbintenis reeds twee jaar geleden geschiedde op de Caraïben, omdat Astrid toen een Instagrampost online gooide waarin ze schreef dat ze ‘ja had gezegd tegen de man van haar leven'. Niet helemaal dus: het wettelijke huwelijk vond pas een paar dagen geleden plaats in het districtshuis van Merksem. De heugelijke gebeurtenis werd gevierd in kleine kring: naast Astrid, Bram, hun beider ouders en de ambtenaar die het huwelijk voltrok, was er niemand anders aanwezig.

Sha-Na is terug

Sha-Na is terug © showbizzsite.be

De welbekende Vlaamse meidengroep Sha-Na maakt een comeback, en is daarmee al aan de zesde bezetting toe. Petra Wilhelmina Vanhoren en Katrien Paques zijn dit keer de zangeressen. De act was in de hoogtijdagen van Tien Om Te Zien tamelijk populair, en verblijdde de liefhebbers onder meer met de nummers Orgelman en Ladies Night. Sha-Na werd in 1992 opgericht door Marva Nielsen en Natasha Heylen, maar die laatste koos een jaar later reeds het hazenpad na een mislukte deelname aan de preselecties voor Eurosong. Petra Lerutte verving haar, en kort daarna hield Marva het voor bekeken wegens interne spanningen in de groep. Petra sloeg anno 1995 de handen in elkaar met Claudia Caluwé, om zich drie jaar later te laten vervangen door Nathalie Lobué. Na enkele hits werd de stekker uit Sha-Na getrokken, die nu dus weer in het stopcontact gaat. Petra en Katrien treden binnen anderhalve week voor het eerst op tijdens De Vlaamse top-10 van muziekzender Ment. Hun eerste single is Pluk De Dag, een cover van Last Thing On My Mind van Steps.

Karen Damen misnoegd over vraag journaliste: 'Hokjesdenken'

Karen Damen misnoegd over vraag journaliste: 'Hokjesdenken' © Instagram Karen Damen

Karen Damen kan niet lachen met een vraag die een presentatrice aan Philippe Geubels stelde. ‘Je hebt ooit al eens in een K3-film meegespeeld, maar nu ga je dus echt professioneel acteren?’ vroeg de vrouw hem. Misschien grappig bedoeld, maar het schoot Damen in het verkeerde keelgat: ‘Hokjesdenken’, schreef ze op Instagram.

Gert Verhulst stopt met Samson en Gert

Gert Verhulst stopt met Samson en Gert © Isopix

Voor heel wat nostalgici die opgroeiden met Samson en Gert was het deze week even slikken: op een persconferentie van Studio 100 in Schelle werd namelijk bekendgemaakt dat Gert ermee stopt. De populaire bobtail heeft er nog wel zin in, maar wie z’n sidekick gaat worden weet nog geen mens. De volgende show van het duo zal het afscheid van Verhulst betekenen. Hij heeft 800 afleveringen, 28 kerstshows en 17 albums achter de kiezen. ‘We hebben met het hele team heel hard gewerkt en nog veel harder gelachen samen. Wanneer we optreden met Samson en Gert, voel ik de warmte en genegenheid van het publiek. Dat doet mij enorm veel deugd. Ik wil graag in schoonheid afscheid nemen en ben van plan om te genieten van elke seconde van onze jubileumshow, die van start gaat in de kerstvakantie. Samson neemt overigens geen afscheid, met hem hebben we nog grote plannen. En voor alle duidelijkheid: ik verlaat Studio 100 niet’, legde de heer Verhulst uit.

Waren kijkers te hard voor Annelies en Joris uit Blind Getrouwd?

Waren kijkers te hard voor Annelies en Joris uit Blind Getrouwd? © VTM

Voorlopig blijven drie van de vijf koppels uit Blind Getrouwd met elkaar in de echt verbonden. Dat werd afgelopen maandag duidelijk na de voorlaatste aflevering van het druk bekeken VTM-programma. Dat Annelies en Joris er de brui aan zouden even, was voor nagenoeg niemand een verrassing. Vooral Annelies kreeg nogal wat te slikken op Twitter. De makers van het programma vinden dat sommige kijkers te hard waren voor het koppel: Ze hebben hun vijf weken volgemaakt, ondanks de moeilijkheden. Al die tijd zijn ze blijven praten. Al had de ene niet altijd het gevoel dat de andere even goed luisterde. Toen Joris die tachtig witte rozen kocht voor Annelies, deed hij dat met de beste bedoelingen. Voor Annelies was dat een dieptepunt: zij had Joris gevraagd om haar een beetje tijd te geven. Met die rozen had zij het gevoel dat Joris echt niet naar haar geluisterd had. Ze hebben dat uitgepraat en hun tweede adem gevonden, maar de dynamiek tussen die twee zat gewoon niet goed. Annelies wou het rustig aan doen, Joris dacht: dit zit goed. Annelies heeft echt haar best gedaan om er iets van te maken. Alleen is er bij haar een groot verschil tussen wat ze zegt en hoe ze het zegt. Ze meent het goed, maar het komt er soms verkeerd uit’, aldus iemand van de Blind Getrouwd-ploeg in Het Nieuwsblad.

Orlando Bloom verkoopt zijn nederig stulpje

Orlando Bloom verkoopt zijn nederig stulpje © Isopix

Katy Perry en Orlando Bloom gaan trouwen, en aangezien ze maar één huis nodig hebben verkoopt laatstgenoemde zijn bescheiden onderkomen. De villa ligt in Beverly Hills en heeft een spectaculair uitzicht op het centrum van Los Angeles. De woning heeft vier slaapkamers, vier badkamers en een ecologisch zwembad, en kost bijna 8 miljoen euro.

Muriel 'Mayra' Bats denkt nog vaak aan Thuis

Muriel 'Mayra' Bats denkt nog vaak aan Thuis © Isopix

Muriel Bats staat dezer dagen op de planken met haar monoloog Ik Geef Niet Op. De actrice, die jarenlang Mayra vertolkte in Thuis, werd een tijd geleden bedankt voor bewezen diensten bij de populaire soap. Ze denkt er nog vaak aan, vertelt ze in het weekblad PRIMO: ‘Ik heb me afgevraagd welke weg ik nog wíl afleggen. Daar ben ik eigenlijk nog altijd mee bezig, zeker na het ontslag bij Thuis. Wat nu? Want eerlijk gezegd: ik zou nog gewoon in de soap gezeten hebben, mochten ze me er niet uitgeschreven hebben. Ik had het daar naar mijn zin. Maar voorlopig heb ik nog geen signaal opgevangen dat ze me nog eens nodig zouden kunnen hebben. Ik zie ook niet goed in hoe Mayra nog zou kunnen terugkeren. Maar goed, in soap is alles mogelijk. Financieel blijft het lastig. Ik doe nu wel deze monoloog, maar de boekingen moeten nog volop op gang komen. Het is dus voorlopig rekenen geblazen, maar ik heb me ondertussen wel ingeschreven in allerlei databases en voor allerlei mogelijke opdrachten’, legt ze uit.
 
 

Top