Nu in de bioscoop (27 maart)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (27 maart) © IMDb

Er verschijnt weer heel wet lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de niet te missen live-action remake van Dumbo door cultregisseur Tim Burton, een schitterende Duitse politieke thriller die zich afspeelt tijdens de koude oorlog, een ontroerende dramatische komedie, een razendspannende horrorfilm en een bizarre Franse komedie. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favouriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Dumbo

Dumbo © IMDb

De live-action remake van Dumbo speelt zich af na de Eerste Wereldoorlog, wanneer circusartiest Holt Farrier (Colin Farrell) terugkeert van het front met één arm. Circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt hem om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die door zijn enorme oren het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen ontdekken dat Dumbo kan vliegen, wordt het gezelschap ingelijfd door ondernemer V.A. Vandemere (Michael Keaton) in zijn Dreamland. Samen met zweefartieste Colette Marchant (Eva Green) moet Dumbo de ster van het park worden en zo geld in het laatje brengen.

Familie/fantasyfilm van Tim Burton, met Eva Green, Colin Farrell, Danny DeVito en Michael Keaton / Vlaamse versie met de stemmen van o.a. Urbanus, Sven De Ridder, Ben Segers, Frances Lefebure en Sien Eggers

IMDb-score: 7,6/10

De meest memorabele rollen van Danny DeVito

Dumbo: Tim Burton brengt Disneymagie tot leven

The Prodigy

The Prodigy © IMDb

Wanneer haar jonge zoon Miles zich steeds merkwaardiger gaat gedragen, begint Sarah te vermoeden dat hij wordt bezeten door iets bovennatuurlijks. Ze vreest voor de veiligheid van haar familie maar klampt zich tegelijkertijd vast aan haar moederinstinct om Miles te beschermen. De verontrustende gebeurtenissen dwingen haar echter om haar verleden onder ogen te zien, waarbij de grens tussen waan en werkelijkheid steeds vager wordt.

Horrorthriller van Nicholas McCarthy, met Jackson Robert Scott, Taylor Schilling en Peter Mooney

IMDb-score: 6,0/10

Serenity

Serenity © IMDb

Baker Dill is de kapitein van een vissersboot waarmee hij toeristen rondvaart door de rustige tropische enclave Plymouth Island. Wanneer zijn ex-vrouw Karen plotseling opduikt, smeekt ze Dill wanhopig om haar te beschermen tegen haar gewelddadige man. Samen bedenken ze een plan om Karens echtgenoot om zeep te helpen. Al snel wordt Dill terug gezogen in een leven dat hij probeerde te vergeten. Terwijl hij worstelt tussen goed en kwaad, raakt hij verstrikt in een nieuwe realiteit en is niets meer wat het lijkt.

Thriller van Steven Knight, met Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jason Clarke

IMDb-score: 5,3/10

Das schweigende Klassenzimmer

Das schweigende Klassenzimmer © IMDb

Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze uit solidariteit met de gevallen slachtoffers een gebaar maken. Ze krijgen hun hele klas mee en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. In eerste instantie doet de schooldirecteur het af als een onschuldige puberdaad. Als het incident echter ter ore komt van het ministerie van Onderwijs beoordeelt de minister het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De klas blijft solidair met elkaar en de scholieren weigeren, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere leven.

'Das schweigende Klassenzimmer' is een boeiend en moedig hoofdstuk uit de Koude Oorlog. Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka - een van de 19 scholieren die door een simpel gebaar een geheel staatsapparaat op zich af kregen. De bekroonde regisseur en scriptschrijver Lars Kraume (winnaar German Film Award in 2016 voor de politieke thriller Der Staat gegen Fritz Bauer) verzamelde een indrukwekkende cast bestaande uit een aantal veelbelovende opkomende- en gerenommeerde acteurs. De film kreeg zijn wereldwijde premiere op het Filmfestival Berlijn in het Gala programma.

Politieke thriller van Lars Kraume, met Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Jonas Dassler, Lena Klenke en Isaiah Michalski

IMDb-score: 7,4/10

Let's Dance

Let's Dance © IMDb

Joseph is een gepassioneerd hiphopdanser. Hij weigert te gaan werken in de onderneming van zijn vader omdat hij zijn geluk in Parijs wil beproeven. Met zijn vriendin Emma en zijn beste vriend Karim voegt hij zich bij de Parijse crew van Yuri, een beroemde breakdancer, om te proberen een internationale hiphopwedstrijd te winnen. Maar op de dag van de selecties verloopt alles anders dan verwacht.

Dramatische komedie van Ladislas Chollat, met Rayane Bensetti, Alexia Giordano en Guillaume De Tonquédec

Rebelles

Rebelles © IMDb

Zonder werk of diploma komt Sandra, voormalig Miss Pas-de-Calais, na 15 jaar aan de Côte d'Azur terug bij haar moeder in Boulogne-sur-Mer. Ze vindt een job in de plaatselijke conservenfabriek, maar ze is niet gedient van de avances van haar baas en vermoordt hem per ongeluk. Twee andere meisjes waren getuige van het tafereel. Terwijl ze zich klaarmaken om hulp te roepen, ontdekken de drie werksters een zak vol bankbiljetten in het kluisje van de dode. Een fortuin dat ze besluiten te delen. Dat is dan ook het begin van hun problemen.

Komedie van Allan Mauduit, met Cécile de France, Yolande Moreau en Audrey Lamy

IMDb-score: 6,3/10

C'est ça l'amour

C'est ça l'amour © IMDb

Armelle zorgde 20 jaar van haar leven voor haar gezin en beslist om nu voor zichzelf te kiezen. Ze trekt erop uit, waardoor haar gezin in een crisis terechtkomt. Haar man Mario (een ontwapenende Bouli Lanners) moet voor het eerst niet enkel zijn eigen boontjes doppen, maar zich ook als alleenstaande vader over zijn twee tienerdochters ontfermen.

Liefde is loslaten, denkt Mario, en hij laat zijn vrouw gaan met de verwachting dat ze snel zal terugkeren. Maar loslaten blijkt moeilijker dan verwacht: hij blijft haar bellen, smeken om terug te komen en schrijft zich zelfs in voor het theaterproject waar Armelle lichttechnicus is. Zonder haar is zijn gezin niet compleet.

Ook de drie dochters weten niet wat ze nu aan moeten met hun vader. Terwijl de 17-jarige Niki niets liever wil dan op haar eigen benen staan, mist de 14-jarige Frida haar moeder enorm. Bovendien komen ook de klassieke puberperikelen loeren.

Dramatische komedie van Claire Burger, met Bouli Lanners, Justine Lacroix en Sarah Henochsberg

IMDb-score: 7,4/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © IMDb

1. Captain Marvel: Fantasyfilm van Anna Boden en Ryan Fleck, met Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law en Ben Mendelsohn
2. Us: Horrorthriller van Jordan Peele, met Lupita Nyong'o, Elisabeth Moss en Winston Duke
3. Wonder Park: Animatiefilm van David Feiss, met de stemmen van Brianna Denski, Jennifer Garner en Ken Hudson Campbell (O.V.)
4. Escape Room: Psychologische thriller van Adam Robitel, met Taylor Russell, Logan Miller, Jay Ellis, Deborah Ann Woll en Nik Dodani
5. Stan & Ollie: Biopic van Jon S. Baird, met John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson en Nina Arianda

Captain Marvel: girlpower met een vleugje nostalgie
Animatiefilms die in 2019 worden verwacht

Top