Ricky Gervais’ After Life: ontroerend, grappig en droevig

Ricky Gervais die geen blad voor de mond neemt en zich niks aantrekt van wat anderen daarvan vinden. Klinkt bekend? Absoluut, maar in After Life laat hij zich ook van een andere, kwetsbare kant zien.
Ricky Gervais’ After Life: ontroerend, grappig en droevig © Netflix

After Life is donker, grappig en ontroerend, in zes mooie afleveringen van een half uurtje. Ideaal om een weekendje te bingewatchen, en nu te bekijken op Netflix.Als je grote liefde wegvalt

Als je grote liefde wegvalt © Netflix

In After Life kruipt Gervais in de huid van Tony, een journalist van een lokale krant die zijn werkdagen vult met kleine verhalen van mensen uit de buurt. Maar hij heeft er geen zin meer in. Sinds het overlijden van zijn vrouw en soulmate Lisa ziet hij het leven niet meer zitten.

Tony heeft besloten dat hij zelf ook dood wil, en de enige dat hem weerhoudt een einde te maken aan zijn leven is zijn hond. Die moet immers eten, en kan zelf vooralsnog geen blik hondenvoer openen.

Donker verdriet, met een streepje licht

Donker verdriet, met een streepje licht © Netflix

Met de mensen rondom hem heeft Tony weinig geduld: een postbode die op zijn zenuwen werkt, een collega die zeurt, een kind dat hem naroept. Ze moeten het stevig ontgelden en krijgen grove beledigingen naar het hoofd geslingerd. Hij ziet het als een soort superkracht, vertelt hij tegen zijn schoonbroer: “Ik word gewoon een hufter. Zo lang ik wil zeg en doe ik wat ik wil. En als het te veel wordt, kan ik mezelf nog altijd van kant maken”.

Dat klinkt misschien vertrouwd voor wie Ricky Gervais kent, maar toch is Tony niet echt een hufter. Hij slijt zijn dagen door naar filmpjes van zijn overleden vrouw te kijken, gaat elke dag even naar haar graf en bezoekt trouw zijn dementerende vader.

Hij is gebroken door het verlies van zijn grote liefde en schopt om zich heen, maar laat ook een sentimentele, kwetsbare kant zien.

Charmant en ontroerend

Charmant en ontroerend © Netflix

After Life is charmant en ontroerend, vooral door het uitstekende acteerwerk van Ricky Gervais. De Britse comedian schreef en regisseerde de serie, en vertolkt ook de hoofdrol.

Hij wordt omringd door een bont gezelschap van personages. Zijn overleden vrouw, gespeeld door Kerry Godliman, is aanwezig in videoboodschappen aan haar man en zorgt daarmee voor ontroerende scènes.

Tom Basden speelt de rol van Tony’s schoonbroer Matt. Basden was eerder samen met Gervais te zien in David Brent: Life on the Road.

Tony’s vader wordt vertolkt door David Bradley, welbekend om zijn rollen als Walder Frey in Game of Thrones en Argus Filch in de Harry Potter-films.

Verder zie je onder meer Ashley Jensen (Extras) als de verpleegster die voor zijn vader zorgt, Tony Way (The Girl with the Dragon Tattoo) als Tony’s vriend en collega, Penelope Wilton (Downton Abbey) als Anne, een vrouw die net als Tony dagelijks naar het kerkhof gaat, en een uitstekende Roisin Conaty (David Brent: Life on the Road) als een sekswerkster die toevallig Tony’s pad kruist.

Zes mooie, korte afleveringen

Zes mooie, korte afleveringen © Netflix

After Life vertelt een goed opgebouwd verhaal, in zes mooie afleveringen van een half uur. Perfect om in een weekend te bingewatchen!

Een serie met donkere humor, een choquerend element én een sentimentele kant. In de laatste aflevering misschien een beetje té, met een reeks ‘levenslessen’ die iets te voorspelbaar zijn. Maar desondanks, een aanrader en een tip voor het komende weekend!
 
Ricky Gervais’ After Life is nu te bekijken op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!
 

Top