Het jetsetnieuws van de week

Het jetsetnieuws van de week

Tanja Dexters raakte betrokken in een verkeersongeval en vluchtte samen met haar vriend uit angst om gelyncht te worden, acteur Manou Kersting vertelt dat hij vroeger wel eens een lijntje cocaïne door zijn neusgaten haalde, Emilia Clarke had geen enkele moeite met de naaktscènes die ze moest spelen in Game Of Thrones en de VRT-serie Undercover viel in de prijzen. Lees er hier alles over!

Tanja Dexters en vriend gingen ervandoor na ongeval: 'Blijkbaar wekte onze wagen jaloezie op'

Tanja Dexters en vriend gingen ervandoor na ongeval: 'Blijkbaar wekte onze wagen jaloezie op' © Isopix

Tanja Dexters en haar vriend Michael raakten afgelopen maandagavond betrokken bij een ongeval op de E313-snelweg. Verschillende getuigen maakten gewag van bijzonder irritant rijgedrag: Dexters’ partner, die achter het stuur zat, slalomde volgens hen met z’n Jaguar aan hoge snelheid tussen verschillende andere voertuigen door en haalde in via de pechstrook.

Nabij Oevel liep het mis: de sportwagen raakte een andere auto en vlamde tegen de middenberm. De blondine en haar vriend gingen er als een haas vandoor, terwijl de aangereden bestuurder gewond raakte en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De ex-Miss België en haar partner werden op een nabijgelegen industrieterrein opgepikt door vrienden. Naderhand liet ze in een interview met Het Laatste Nieuws uitschijnen dat die vlucht er kwam uit angst voor een lynchpartij.

‘Blijkbaar wekte de gloednieuwe wagen van mijn vriend jaloezie op, want plots ging de auto voor ons in de remmen. Michael kon hem niet meer ontwijken en is ertegen geknald. De inzittenden van de andere wagen scholden me meteen uit: ‘Tanja Dexters dit, Tanja Dexters dat’. We hebben nog gewacht tot de brandweer en ambulance er waren, maar de situatie was onhoudbaar geworden. Toen heb ik een vriend gebeld om te vragen ons op te pikken’, aldus Dexters. De snelweg bleef door het incident urenlang afgesloten, de wegpolitie onderzoekt de zaak.

Manou Kersting werd ooit opgepakt met cannabis en snoof wel eens een lijntje cocäine

Manou Kersting werd ooit opgepakt met cannabis en snoof wel eens een lijntje cocäine © Isopix

Manou Kersting werd in het verleden vaak gecast als misdadiger: denk maar aan z’n rollen als portier in Matroesjka’s of als de gestoorde Lou in Crimi Clowns. In Undercover vertolkt hij eindelijk eens een onbezoedeld man. Maar ook in het echte leven kwam Kersting al in aanraking met de arm der wet, en wel wegens het verdelen van wiet.

‘Ik was een opvliegende puber en merkte dat ik er rustig van werd. Toen we naar Frankrijk op vakantie gingen, had ik een hele vracht bij. Veel te veel voor mijzelf alleen, en al snel kwamen alle jonge gasten bij mij hun dope halen. Tot de politie langskwam, en ze al snel mijn naam noemden. Ik belandde in de cel, waar ik nog slaag kreeg ook. Er werd uiteindelijk maar een paar gram gevonden en de procureur liet me vrij. Ik heb nooit of te nimmer nog iets te maken gehad met drugshandel. Toen mijn zoon werd geboren stopte ik met cannabis, maar gebruikte ik nog af en toe cocaïne, en dronk ik meer. Op mijn 47ste ben ik gestopt met gebruiken, want mijn lichaam trok het niet meer’, aldus Kersting in Dag Allemaal.

VRT kreeg in 2018 dubbel zoveel klachten als het jaar ervoor

VRT kreeg in 2018 dubbel zoveel klachten als het jaar ervoor © VRT

De VRT kreeg vorig jaar 8612 klachten binnen, of een verdubbeling van het aantal van het jaar ervoor. Die resultaten werden een paar dagen geleden voorgesteld. Diverse onderwerpen kwamen aan bod: kijkers die de humor van Ben Crabbé te flauw vinden, de eindeloze herhaling van F.C. De Kampioenen, vermeende partijdigheid van de nieuwsdienst en van de sportcommentatoren, het feit dat Buren om de haverklap moest wijken voor sportuitzendingen terwijl op Canvas de rolkrant liep, online taalfouten en klimaatkritiek op het feit dat het programma Die Huis in Zuid-Afrika werd opgenomen. Maar aan de Reyerslaan krijgen ze ook complimenten binnen, en dat gaat de laatste tijd vaak over het programma Down The Road. ‘Er worden geregeld workshops georganiseerd met reacties uit het publiek, en opmerkingen worden voortdurend besproken met de hoofdredactrices, presentatoren en andere verantwoordelijken’, klinkt het bij de VRT.

Ian Thomas krijgt de wind van voren door foto met sigaret

Ian Thomas krijgt de wind van voren door foto met sigaret © Instagram Ian Thomas

Ian Thomas heeft nogal wat kritiek over zich heen gekregen: hij poseerde op Instagram namelijk met een sigaret, en dat konden veel fans maar matig appreciëren, zo bleek uit de reacties onder de bewuste foto. ‘Jammer van die sigaret’, ‘Pfff mooi voorbeeld’ en ‘Waarom promoot je een ongezonde levensstijl? Je bent zoveel meer dan dit’, waren enkele opgemerkte reacties. Het kiekje kaderde in een promotiecampagne voor een Belgisch kledingmerk.
 

Evy Gruyaert opent een e-fitnesscentrum

Evy Gruyaert opent een e-fitnesscentrum © Isopix

Haar zachte doch motiverende stem klonk door oortjes van menig joggende Vlaming en Nederlander toen ze het boegbeeld was van Start To Run en ze legde zich toe op yoga, maar nu heeft Evy Gruyaert weer iets nieuws ontdekt: e-fitness. Da’s een sport waarbij de beoefenaars, gestoken in een elektrodenpak, verschillende oefeningen doen. De ex-presentatrice opent samen met enkele andere e-fitness-adepten een zaak in Deinze waar je de sport kan beoefenen. ‘Deze manier van fitness heeft me spieren doen voelen die ik al een tijdje niet meer heb gevoeld. Ik heb twee kinderen op de wereld gezet en heb dus niet meer het lijf van een achttienjarige, en dan kan een mens zijn 'carrosserie' maar beter zo goed mogelijk verzorgen. Dit helpt me ook bij mijn migraine, het ontspant mijn nek- en schouderspieren’, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Emilia Clarke had geen probleem met naaktscènes in Game Of Thrones

Emilia Clarke had geen probleem met naaktscènes in Game Of Thrones © Photo News

Emilia Clarke moest in Game Of Thrones al een aantal keer in haar Evakostuum opdraven. Of ze daar spijt van heeft, wilden ze bij de Britse tabloid The Sun weten. De actrice, die in de reeks in de huid van Daenerys Targaryen kruipt, had een duidelijk antwoord gereed: ‘Er is geen enkel onderdeel van de serie dat ik niet opnieuw zou willen doen. Mensen vragen vaak naar die naaktscènes, maar het korte antwoord is nee: ik zou nooit iets willen veranderen’, aldus Emilia. Enkele dagen geleden raakte overigens bekend dat Clarke voor elke episode meer dan 400 000 euro vangt.
 

Rihanna procedeert tegen Duitse schoonheidsspecialiste

Rihanna procedeert tegen Duitse schoonheidsspecialiste © Isopix

Rihanna start een procedure tegen de eigenares van een Duits schoonheidssalon. De zangeres heeft een cosmeticalijn en haar advocaten vrezen verwarring omdat de naam van het etablissement te fel op die van hun cliënt zou gelijken. Samia uit Hamburg noemde haar zaak Rihana Lami, de naam van haar nichtje en dochter. Er is een bezwaarschrift van 38 pagina’s ingediend bij het Duitse octrooi- en merkenbureau, waarin men eist dat de naam verandert en dat de zaakvoerster geen make-up meer produceert of verkoopt. ‘We hebben nooit geprobeerd beroemd te worden op de kap van Rihanna, we laten onze dienstverlening het werk doen’, aldus de schoonheidsspecialiste in de pers. 
 

Misdaadserie Undercover valt in de prijzen

Misdaadserie Undercover valt in de prijzen © VRT

Undercover, de zondagavondmisdaadserie op Eén met Tom Waes en Anna Drijver, doet het uitstekend. Waes en co wisten De Mol af te houden in de kijkcijferlijst en afgelopen weekend werd de juryprijs voor beste serie / televisiepilot binnengehaald op het Cinequest Film Festival in de Amerikaanse stad San José. Undercover haalde het van Russische, Argentijnse en Britse formats. Ook uit de VRT-stal werden Tabula Rasa, Over Water en Taboe genomineerd. Het festival concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten en is ondertussen aan zijn negentwintigste editie toe. Undercover viel eerder in de prijzen op Seriencamp en Cannesséries.

George Clooney roept op om wat zachter te zijn voor Meghan Markle

George Clooney roept op om wat zachter te zijn voor Meghan Markle © Isopix

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan lusten wel een biertje. Vorige zondag werd de Ierse feestdag Saint Patrick’s Day gevierd, en daar deed het koninklijke echtpaar vrolijk aan mee. Ze waren aanwezig bij de parade van de Ierse militaire eenheid binnen het Britse leger, en vervolgens werd er een toespraak gehouden en Guinness gehesen, waarna het gezelschap aan tafel ging. Meghan krijgt de laatste tijd heel wat kritiek te slikken in de pers en op de sociale media, en in de talkshow Good Morning Britain sprong George Clooney voor haar op de bres: ‘Ik weet hoe het voelt als de pers zich tegen je kant om één of andere belachelijke reden. Soms is er zelfs geen enkele reden. Het lijkt me onrechtvaardig omdat ze niets anders gedaan heeft dan haar eigen leven leiden. Ze is een warme en intelligente jonge vrouw. Ze vormen een geweldig koppel. De meeste dingen die over je gezegd worden kan je van je afschudden, maar soms is men ronduit onvriendelijk’, klonk het kordaat.

Top