Grote kuis op Netflix: ook Vlaamse crimi op de schop

Netflix schotelt ons dagelijks nieuwe films, series en docu's voor, maar af en toe moet er ook eens grote kuis gehouden worden. Deze maand maakt onze favoriete streamingdienst het wel heel bont, want de komende weken gaan meer dan 60 titels op de schop, en daar is voor het eerst ook een Belgische serie bij: Code 37.
Grote kuis op Netflix: ook Vlaamse crimi op de schop © IMDb

Populaire Vlaamse crimeserie verdwijnt op 14 april
Heb je Code 37 nog niet gezien of wil je de populaire Vlaamse crimeserie nog een keer kijken? Dan heb je daar nog een maand de tijd voor. De reeks zal namelijk op 14 april voor het laatst te zien zijn op Netflix. Het is één van de vele titels die op dit moment in het Verwijderalarm staan.

Een absolute aanrader

Een absolute aanrader © IMDb

De politieserie Code 37 is een absolute aanrader. Deze reeks werd gereleased in 2009, met een hoofdrol voor Veerle Baetens. Code 37 liep uiteindelijk drie seizoenen bij VTM. Het verhaal werd daarna in 2011 afgerond met een film, maar die viel - ondanks de grote belangstelling - heel wat minder in de smaak. De reeks scoort 7.5 op IMDb, wat uitzonderlijk veel is voor een Vlaamse serie.

Zedendelicten centraal

Zedendelicten centraal © IMDb

In Code 37 staan zedendelicten centraal en daarmee wordt tegelijk ook de titel van de serie verklaard. Het is namelijk het codenummer dat wordt gebruikt door de Parketten voor de tenlastelegging van zedendelicten. Dat Hannah Maes op de Sectie Zeden is gaan werken mag geen toeval heten. Haar verleden speelt namelijk een grote rol in de keuze voor deze richting in haar vak. Samen met haar team tracht Hannah verschillende heftige zaken op te lossen. Daarnaast bestaan er nog altijd de vragen over haar persoonlijke verleden, waar ze een antwoord op probeert te krijgen door middel van onderzoek te doen.

De cast bestaat naast Veerle Baetens uit o.a. Michael Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans

Code 37: 3 seizoenen, nog tot 14 april te bekijken op Netflix

Laatste kans: deze series moet je zien voor het te laat is!
Nederlandstalige series op Netflix
Nieuwe Vlaamse series op Netflix

Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top