Animatiefilms die in 2019 worden verwacht

Met How to Train your Dragon 3: The Hidden World en The LEGO Movie 2 is 2019 met een paar absolute knallers begonnen. En liefhebbers van animatiefilms mogen nog heel wat mooie verrassingen, vervolgfilms en nieuwe creaties op het witte doek verwachten.

1. Dragon Ball Super: Broly

1. Dragon Ball Super: Broly © Toei Animation 20th Century Fox

Son Goku en Vegeta zijn terug van weggeweest. Dragon Ball Super verovert nu de cinemazalen met een derde film. De film werd geschreven en begeleid door Akira Toriyama, de bedenker van de mythische serie. Op het menu staan heel wat mooie gevechtsscènes. De helden van onze kindertijd nemen het deze keer op tegen Broly, een Super Saiyan die het evenwicht van het universum bedreigt. Een animatiefilm vol vuurballen en spectaculaire explosies, maar ook humor en nostalgie.

Release: 13 maart 2019

2. Wonder Park

2. Wonder Park © Paramount Pictures

June is een klein meisje met een ongebreidelde fantasie. Jarenlang fantaseert ze over een wonderlijk pretpark. In Wonder Park creëert ze magische animaties en fantastische personages. Groot is haar verrassing als ze op een dag toevallig ontdekt dat dit pretpark ook echt bestaat. En dat het haar dringend nodig heeft om te kunnen blijven bestaan.

Release: 20 maart 2019

3. Corgi

3. Corgi © Apollo Films

Wist je dat de corgi de lievelingshond van de Queen is? Sinds 1945 heeft ze er al meer dan 30 gehad! Deze animatiefilm brengt met heel veel humor het verhaal achter de schermen van Buckingham Palace, waar op een dag een nieuwe puppy zijn opwachting maakt. Hij stoot Rex, de lieveling van de Queen, van de troon. Voor liefhebbers van gekke streken en onweerstaanbare honden.

Release: 3 april 2019

4. Missing Link

4. Missing Link © Laika Annapurna Pictures

De beroemde avonturier sir Lionel Frost staat op het punt legendarisch te worden. Diep in het woud vindt hij niets minder dan de missing link tussen de aap en de mens. Het is een soort monster dat tegelijk gewiekst en klunzig is. Een personage dat helemaal niets weet van zijn speciale status. Na jaren eenzaamheid beslist mister Link met Lionel en Adelina Fortnight op zoek te gaan naar zijn familie die heel lang geleden verdween.

Release: 10 april 2019

5. Funan

5. Funan © BAC Films

Cambodja, 1975. Beleef de geschiedenis van Chou, een jonge mama die van haar zoon werd gescheiden tijdens de exodus na de revolutie van de rode Khmer. Ze moet honger en angst het hoofd bieden. Zal ze de moed hebben te overleven en haar verdwenen kind te zoeken? Deze film is bijzonder emotioneel en weet iedereen te raken. Hij is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de oprechtheid en terughoudendheid blijven iedereen bij. Hij won trouwens een Cristal op het Franse animatiefilmfestival in Annecy in 2018. In België werd hij ter gelegenheid van het Animafestival in avant-première getoond. 

Release: 24 april 2019

6. Toy Story 4

6. Toy Story 4 © The Walt Disney Company

De doorbraakfilm van Pixar komt dit jaar terug om ons het lot van Woody, Buzz en Jessie te vertellen. En zoals vaak is het de komst van een nieuw speelgoedpersonage dat de kamer van Bonnie en de dagelijkse routine op zijn kop komt zetten. Tijdens een reis ver weg van huis vindt Woody zijn vroegere vriendinnetje terug. Maar die is intussen geëmancipeerd en wil helemaal niet terugkeren naar de speelgoedkoffer.

Release: 26 juni 2019

7. Huisdiergeheimen 2

7. Huisdiergeheimen 2 © Illumination Entertainment

Wanneer jij de deur achter je sluit om te gaan werken, onthullen je huisdieren hun verborgen identiteit. Hun dagen barsten van de activiteiten: ze verzinnen verhalen, verkleden zich, proberen de wereld van de mensen te begrijpen. Na het succes van de eerste film zijn Max, Chloé en Snowball opnieuw van de partij. We kunnen niet wachten om de drie schattige, prettig gestoorde diertjes opnieuw te ontdekken.

Release: 3 juli 2019

8. Frozen 2

8. Frozen 2 © The Walt Disney Company

Frozen uit 2013 was een ongekend succes en was met meer dan 1 miljard inkomsten de meest succesvolle animatiefilm ooit. Logisch dus dat er een vervolg komt. En nu is het eindelijk zover. Welk lot staat Elsa te wachten? We weten momenteel heel erg weinig over de vervolgfilm. To be continued, met andere woorden.

Release: 20 november 2019 

Top