Celebs die hun kans op topsport nipt hebben gemist

Dat sterren een speciaal talent hebben, staat vast: van zangeressen met een magische stem tot acteurs die elk personage weten te vertolken zonder schroom. Maar soms vraag je je toch af welke talenten deze sterren nog hebben. Sommige zijn heel sportief aangelegd en waren daardoor vroeger in de running om van topsport hun carrière te maken. Welke sterren hebben een carrière in de showbizz gekozen in de plaats van hun sport?

George Clooney: honkbal

George Clooney: honkbal © shutterstock

Zijn hele jonge leven lang wilde George Clooney al professioneel honkbal spelen. In de middelbare school was hij zo goed dat hij probeerde binnen te geraken bij de Cincinnati Reds. Helaas werd hij als 16-jarige niet aanvaard. Hij verklaarde dit doordat hij niet zo goed was in het gooien van ballen, hoewel hij wel enorm goed kon slaan en elke bal raakte. Gelukkig slaat George ook nu de bal nooit mis met zijn fantastische filmrollen.

Jason Lee: skateboarden

Jason Lee: skateboarden © Shutterstock

De hilarische komiek Jason Lee ken je vast van de serie 'My Name Is Earl'. Maar vroeger was hij vooral bekend als skateboarder. Van 1980 tot 1990 was hij een grote naam in de skateboardwereld en hielp hij om de sport op de rails te krijgen. Ook nu nog houdt hij zich ermee bezig als eigenaar van Stereo Skateboards, een bedrijf dat boards verkoopt. 

Channing Tatum: American football

Channing Tatum: American football © Shutterstock

Van zijn rollen in 'Step Up' en 'Magic Mike' weten we dat Channing sportief is en best wel goed kan dansen. Maar vroeger was hij ook een ster in American football. Hij kreeg een sportbeurs en speelde in het Glenvill State College. Toch stopte hij met spelen - en met studeren - omdat hij zijn thuis miste en de sport zelf hem steeds minder begon te interesseren. Hij ging terug naar huis en startte zijn ‘tweede sportcarrière’ als stripper en rolde zo geleidelijk aan in de acteerwereld. Van een carrièreswitch gesproken …

Terry Crews: American football

Terry Crews: American football © Shutterstock

De acteur die bij velen bekend staat als de agent in 'Brooklyn Nine Nine' was erg goed in American football. Crews werd in 1991 gespot door een talentenscout en speelde zeven seizoenen lang in de NFL, de nationale footballcompetitie van Amerika. Hij was onder andere verdediger voor de St. Louis Rams, de Washington Redskins en de Philadelphia Eagles. In 1997 ging hij met ‘sportpensioen’ en begon hij aan zijn acteercarrière.

Justin Timberlake: golf

Justin Timberlake: golf © Shutterstock

De popster is naast zanger en acteur ook een fantastisch golfer. Hij golft al sinds zijn 12 jaar en gaat nu nog heel vaak een balletje slaan - al dan niet op zijn eigen aangekochte golfterrein. Hij golft omdat hij van de sport houdt, maar ook om even alleen te zijn zonder paparazzi en gekke fans. Zijn handicap staat op 6, wat erg goed is als je weet dat 0 (of lager) de handicap is van professionele spelers.

Chris Pratt: worstelen

Chris Pratt: worstelen © Shutterstock

Hij mag er dan wel uitzien als een gezellige knuffelbeer, je let toch best op met Chris Pratt. De gespierde acteur was een pro in worstelen. Tijdens zijn middelbare schooljaren was hij de vijfde beste van de hele staat. Na zijn studies wist hij dat hij bekend wilde worden, maar waarschijnlijk wist hij toen nog niet dat dat door zijn acteerkunsten zou komen.

Kate Middleton: hockey, tennis, lopen en roeien

Kate Middleton: hockey, tennis, lopen en roeien © Shutterstock

Ook leden van de koninklijke familie kunnen topsporters zijn! Zo was Kate Middleton, ondertussen hertogin van Cambridge en vrouw van prins William, op school een fervent loopster, tennisster en hockeyspeelster. In 2007 nam ze zelfs deel aan intensieve trainingen om met een vrouwenploeg het Kanaal over te roeien, maar ze mocht op bevel van koningin Elizabeth II niet meer deelnemen. Ze is nog steeds een erg goeie skiester en ook haar kinderen zijn blijkbaar erg sportief. Opvolging verzekerd!

Dwayne "The Rock" Johnson: worstelen

Dwayne "The Rock" Johnson: worstelen © Shutterstock

Als we naar The Rock kijken, mag het bijna niet verbazen dat hij lang professioneel heeft geworsteld. Net als zijn vader, grootvader en heel wat andere familieleden besloot hij om te worstelen. Zijn podiumnaam was Rocky Mavia en van 1995 tot 2001 won hij tientallen titels. Sinds 2001 probeert hij zijn aandacht te verdelen over sport en film, maar de acteur in hem komt heel wat vaker naar boven dan de topsporter.

Josh Duhamel: American football

Josh Duhamel: American football © Shutterstock

Acteur Josh Duhamel was een echte Americanfootballlegende tijdens zijn studies aan de universiteit. Hij speelde met zijn team voor de Minot State University en was zelfs zo goed dat hij een plaats kreeg in de Hall of Fame van de school. De positie die hij bekleedde, was aanvaller of quarterback, een term die je misschien wel kent dankzij de vele Amerikaanse tienerfilms waarin populaire jongens dezelfde positie hebben. Iets zegt ons dat Duhamel ook best populair was toen.

Jason Statham: duiken

Jason Statham: duiken © Shutterstock

De badass acteur Jason Statham was ooit professioneel duiker. Hij vertegenwoordigde het Verenigd Koninkrijk in 1990 op de Commonwealth Games, een sportwedstrijd waarin alle deelstaten van de Commonwealth (o.a. de UK, Canada, Jamaïca …) het tegen elkaar opnemen. Zijn slordige tuimeltrucs en salto’s zorgden voor een erg lage score, waardoor hij niet geselecteerd werd voor de Olympische Spelen.

Top