Nu in de bioscoop (6 februari)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (6 februari) © IMDb

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

Escape Room

Escape Room © IMDb

In deze nieuwe psychologische thriller komen zes personen die elkaar niet kennen in een levensgevaarlijke Escape Room terecht waar de ene kamer nog dodelijker is dan de andere. Als ze uit het spel willen ontsnappen moeten ze samenwerken en hun kennis gebruiken om de verschillende puzzels en raadsels op te lossen.

Psychologische thriller van Adam Robitel, met Taylor Russell, Logan Miller, Jay Ellis, Deborah Ann Woll en Nik Dodani

IMDb-score: 6,4/10

Werk ohne Autor (Never Look Away)

Werk ohne Autor (Never Look Away) © IMDb

In 'Werk ohne Autor', geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen. Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma's van een hele generatie. Wanneer Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dat ook zware implicaties voor Carl. Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in 'Werk ohne Autor'.

Deze film werd genomineerd voor 2 Oscars: Beste Niet-Engelstalige Film & Beste Cinematografie

Thriller van Florian Henckel von Donnersmarck, met Tom Schilling, Sebastian Koch en Paula Beer

IMDb-score: 7,4/10

Can You Ever Forgive Me?

Can You Ever Forgive Me? © IMDb

Lee Israël verkocht ooit veel boeken. In de niche van celebrity-biografie was ze een toonaangevende schrijfster met o.a. werken over Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead en Estee Lauder. Op een bepaald moment krijgt ze te maken met writers block en verliest ze haar momentum. Ze grijpt naar de drank en komt in een neerwaarste spiraal terecht. Ze wordt een wandelend cliché: Na een gefaalde relatie hecht ze enkel belang aan haar kat, ze leeft ongezond, onhygiënisch en is op de koop toe onvriendelijk en vuilgebekt.

Wanneer ze de financiële bodem bereikt zoekt ze wanhopig naar een manier om geld te verdienen. Wanneer ze ontdekt dat verzamelaars grof geld over hebben voor persoonlijke brieven van bekende overleden schrijvers, laat ze haar talent de vrije loop. Ze schakelt de hulp in van haar nieuwe vriend Jack, een flamboyant enigma, wanneer ze zelf geseind staat. De twee maken er een zootje van en al snel staat er meer op het spel dan enkel een reputatie.

Biografische komedie van Marielle Heller, met Melissa McCarthy, Richard E. Grant en Dolly Wells

IMDb-score: 7,3/10

Free Solo

Free Solo © IMDb

'Free Solo' is een visueel verbluffende documentaire over Alex Honnold, de man die als eerste El Capitan beklom zonder veiligheidsuitrusting, een kunst/gezondheidsrisico die 'free soloing' wordt genoemd. El Capitan, de bekende bergwand in Yosemite National Park, vormt voor vele klimmers het summum van hun bucketlist. De rotsformatie is immers een bijna 1000 meter hoge verticale muur van gladde steen. Maar die uitdaging aangaan is zeker niet zonder risico: er vielen al meer dan dertig doden bij het beklimmen van El Cap, waarvan vijf in de laatste vijf jaar.

Co-regisseurs Jimmy Chin en Chai Vasarhelyi volgen Honnold en zijn voorbereidingen om het onmogelijke te doen gedurende twee jaar. Chin, zelf ook een fervente klimmer, houdt zich vooral bezig met het stuntgehalte van de film. Het risico is er immers niet enkel voor Honnold, maar ook voor de cameracrew die met hem mee klimt (weliswaar mét veiligheidsuitrusting). Vasarhelyi raakte dan weer gefascineerd door de menselijke kant van het verhaal: Honnolds relatie met zijn vriendin Sanni McCandless. Bovendien staan beide regisseurs voor een moeilijke ethische kwestie: wat als het ergste gebeurt en Honnold valt?

Documentaire van Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi

IMDb-score: 8,6/10

Seule à mon Mariage

Seule à mon Mariage © IMDb

Grappig, spontaan en onbeschoft: Pamela, een jonge Roma, lijkt op geen ander meisje uit haar gemeenschap. Ze leeft alleen met haar grootmoeder en baby in een hut waarin ze hetzelfde bed delen. Verstrikt in tradities en met een kind van twee, droomt Pamela van een vrij leven. Met drie woorden Frans ("Lapin, pizza, amour") begint Pamela haar zoektocht naar een huwelijk in de hoop om haar lot en dat van haar dochter te veranderen.

Drama van Marta Bergman, met Alina Ioana Serban, Tom Vermeir en Jonas Bloquet

IMDb-score: 7,1/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © IMDb

1. Hoe Tem Je een Draak 3 : Animatiefilm van Dean DeBlois, met de stemmen van Cate Blanchett, Gerard Butler en Kit Harington (O.V.) / Eline De Munck, Kristel Verbeke, Jan van Looveren, Timo Descamps en Clara Cleymans (N.V.)
2. Green Book: Biografisch drama van Peter Farrelly, met Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini
3. Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu?: Komedie van Philippe de Chauveron, met Christian Clavier, Chantal Lauby en Ary Abittan
4. Glass : Horrorfilm/thriller van M. Night Shyamalan, met o.a. Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Sarah Paulson, Bruce Willis en Samuel L. Jackson
5. The Mule: Politiedrama van Clint Eastwood, met Clint Eastwood, Bradley Cooper, Diane Wiest en Michael Peña

Top