Idris Elba is de meest sexy man ter wereld, deze heren gingen hem voor

Het Amerikaanse showbizzmagazine People heeft Idris Elba onlangs uitgeroepen tot de meest sexy man op deze aardkloot. Die titel draagt hij - als hij zichzelf niet opvolgt - een jaar lang. 
Idris Elba is de meest sexy man ter wereld, deze heren gingen hem voor © Isopix

Idris is bekend van zijn rol als getormenteerde detective in de Britse misdaadserie Luther, en was op het witte doek te zien in Prometheus, Pacific Rim, Thor en Beasts of No Nation. In zijn vrije tijd draait de heer Elba zowaar plaatjes: die uit de hand gelopen hobby bracht hem afgelopen zomer naar Tomorrowland.
 
People organiseert de meest sexy man-verkiezing al sinds 1985. Scrol naar beneden en ontdek een greep uit het aanbod der adonissen die de acteur voorgingen.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan © Photo News

Over de James Bond-films met Pierce Brosnan is in de loop der jaren al veel inkt gevloeid. Vaak zaten ze dan ook vol over-the-top actiescenes. Het meest gecontesteerde deel in de serie was Die Another Day, een film uit 2002 die zelfs niet gered kon worden door de iconische scène met Halle Berry, die uit de zee oprees in een oranje bikini. De onzichtbare auto werd het onnozelste snufje uit de Bondgeschiedenis genoemd. Een jaar voor de film uitkwam werd Brosnan door de redactie van People tot begeerlijkste man uitgeroepen.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson © Photo News

Zelfs het grootste kleerkastmodel uit de IKEA-catalogus voelt zich doorgaans lichtjes geïntimideerd wanneer Dwayne Johnson, bijgenaamd The Rock, ernaast staat. De welhaast uit graniet gehouwen acteur, die onder meer het beste van zichzelf gaf in de films Faster, Hercules en Central Intelligence en daarnaast ook een bijzonder kundig professioneel worstelaar is, won twee jaar geleden tot zijn eigen groot jolijt de verkiezing van People.

Matt Damon

Matt Damon © Isopix

Lange tijd moest Matt Damon zich tevreden stellen met bijrolletjes, tot hij samen met kompaan Ben Affleck besliste om zelf een filmscenario te schrijven. Met succes, want Gus Van Sant brouwde er een meesterlijk drama van. Good Will Hunting won in 1997 een Oscar voor beste scenario, en het vervolg is genoegzaam bekend: de wereld leerde Matthew Paige Damon kennen als een schitterend acteur, onder meer in De Bourne-franchise en Ocean’s Eleven. In 2007 werd hij verkozen tot meest sexy man ter wereld. Wanneer hij even niet wil dat vrouwelijke fans hem lastigvallen, hult hij zich in de outfit die hij droeg in The Informant, compleet met valse neus en snor.
 

Mel Gibson

Mel Gibson © Photo News

Mel Gibson kwam het afgelopen decennium vooral in het nieuws door zijn bedenkelijke escapades. Dronken rijden, de duurste Hollywoodscheiding ooit en een ruzie met zijn voormalige Russische vriendin, waarbij hij de jonge vrouw de huid vol schold: de boekskes stonden er vol van. Wie de acteur een warm hart toedraagt, denkt met weemoed terug aan de tijd dat-ie in Braveheart de rol van zijn leven speelde. In 1985 was hij de allereerste ‘sexiest man alive’ van People.
 
 

Nick Nolte

Nick Nolte © Isopix

Nick Nolte was in 1992 de laureaat van de welbekende wedstrijd. In zwijm vallende vrouwen waren in die tijd een vaak voorkomend fenomeen wanneer de goed ogende Nolte in de buurt was. Ondertussen heeft de tand des tijds zijn werk gedaan, maar daar trekt Good Old Nickie zich geen lor van aan.

Johnny Depp

Johnny Depp © Isopix

In de jaren negentig hing Johnny Depp in vele tienerkamers aan de muur, zij het dan uiteraard in postervorm. Later koos hij het ruime sop als piraat, wat hem in 2003 de titel van aantrekkelijkste in leven zijnde manspersoon opleverde.
 

Richard Gere

Richard Gere © Isopix

Wie had in 1974 gedacht dat het ooit nog goed zou komen met Richard Gere? Op de set van de eerste film waar hij in acteerde, Lords Of The Flatbush, kwam het al tot een fikse knokpartij met Sylvester Stallone. Gere beweerde dat zijn rivaal hem trachtte in te smeren met kippenvet. Sylvester vond dat klaarblijkelijk een geschikt ontgroeningsritueel op de set, maar Richard kon er niet mee lachen en schold hem uit voor rotte vis, waarop de poppen aan het dansen gingen. Een goed decennium later was de heer Gere de hele heisa allang vergeten : hij stond ondertussen namelijk te boek als een sekssymbool en één van de meest succesvolle Amerikaanse acteurs van het moment. Een eenvoudige jongen uit Philadelphia die rollen speelde in kaskrakers als An Officer And A Gentleman, Internal Affairs en Pretty Woman: het was nogal wat. Bij People wilden ze in 1993 wel eens wat anders en dus werd er een ‘meest sexy koppel’ gekozen: als winnaars kwamen Richard en zijn toenmalige vrouw, het model Cindy Crawford, uit de bus.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth © Photo News

Chris Hemsworth scoort hoog op de ideale schoonzoonsschaal. De sportieve, van een zonnebankteint voorziene Australiër verdiende zijn sporen in Hollywood door z’n rol als Thor in de Avengers-filmreeks. Acht jaar geleden trouwde Hemsworth met de Spaanse Elsa Pataky, met wie hij drie kinderen heeft. Zijn broers acteren ook: zowel Liam als Luke werden bekend door hun rolletje in de langlopende soap Neighbours. Chris was de uitverkorene van People in 2014.
 

Mijlpalen

Mijlpalen © Isopix

In 2002 was Denzel Washington na Sydney Poitier de tweede zwarte acteur die een Oscar voor beste hoofdrol kreeg. Zes jaar eerder was hij de eerste zwarte ‘sexiest man alive’ van People. De oudste winnaar van de verkiezing was dan weer Sean Connery, die in 1989, toen hij op het hoogste schavot stond, 59 was. Brad Pitt en George Clooney wonnen de trofee zelfs twee keer.

Neem een duik in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV en ontdek de beste films met de 'sexiest men (en women!) alive' 
 

Top