Nu in de bioscoop (14 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (14 november) © IMDb

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus).

Fantastic Beasts : The Crimes Of Grindelwald

Fantastic Beasts : The Crimes Of Grindelwald © IMDb

Dit is de tweede van vijf verfilmingen van de tovenaarswereld, beschreven door cultfiguur J.K. Rowling. De verhalen spelen zich af lang voor het bestaan van ’s werelds bekendste tovenaar Harry Potter. Op het einde van de eerste film werd de gevaarlijke Gellert Grindelwald ontmaskerd en gevangen genomen door de MACUSA (Magical Congres of the United States of America). Zijn gevangenschap zal echter van korte duur zijn. Hij wil zijn bedreigingen waar maken en een wereld creëren waarbij volbloed tovenaars de alleenheerschappij hebben over zowel tovenaars als mensen. Zijn aanhang wordt steeds groter en de jonge Albus Dumbledore (Perkamentus) zal de hulp van onze vriend Newt Scamander opnieuw moeten inroepen. Deze gaat in zijn typische stijl de uitdaging aan, zich niet ten volle bewust van het gevaar dat dit met zich zal meebrengen. De lijnen worden uitgezet en in een wereld in verandering is het vaak onduidelijk wiens loyaliteit waar ligt.

Een fantasyfilm van David Yates, met Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Johnny Depp, Zoë Kravitz e.a.

IMDb-score: 8,4/10

Suspiria

Suspiria © IMDb

De nieuwe film van Luca Gaudagnino ('Call Me By Your Name') is een hommage aan Dario Argento's klassieker uit 1977. Centraal staat een Berlijnse dansschool, geleid door de raadselachtige Madame Blanc. Susie Bannion, een ontzettend getalenteerde danseres, verruilt in 1977 Ohio voor Berlijn. Daar doet ze auditie voor een prestigieuze dansschool, geleid door de veeleisende Madame Blanc. Susie wordt aangenomen, maar de dansschool herbergt enkele raadselachtige geheimen die de verschillende danseressen mentaal en fysiek teisteren. Wat spookt er precies tussen de muren van het onheilspellende gebouw?

Horrorfilm van Luca Gaudagnino, met Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Doris Hick, Renée Soutendijk, Chloë Grace Moretz e.a.

IMDb-score: 7,3/10

The Wife

The Wife © IMDb

Joan Castleman heeft 40 jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire carrière van haar charismatische man. Hun pact stond borg voor een stevig huwelijk maar Joan staat op het punt te breken. De dag voor de uitreiking van de Nobelprijs voor literatuur aan haar man, wordt Joan geconfronteerd met haar opoffering en met haar grootste geheim... Glenn Close is magistraal als de sterke vrouw die achter haar succesvolle man staat.

Drama van Björn Runge, met Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater e.a.

IMDb-score: 7,3/10

Un Homme Pressé

Un Homme Pressé © IMDb

Alain is een zakenman die achter de tijd aanholt. Noch voor plezier noch voor zijn familie is er een plaats in zijn leven. Op een dag wordt hij getroffen door een beroerte. In het ziekenhuis stellen ze vast dat hij problemen heeft met zijn geheugen en met spreken. Hij wordt onder handen genomen door Jeanne, een jonge logopediste, die hem zoals een kind, terug leert spreken en normaal functioneren. Tijdens zijn revalidatie beseft hij dat hij een deel van zijn leven gemist heeft maar dat alles nog mogelijk is. Vooral de verloren tijd met zijn dochter wil hij inhalen.

Dramatische komedie van Hervé Mimran, met Leïla Bekhti, Fabrice Luchini, Igor Gotesman e.a.

IMDb-score: 6,9/10

Mug (Twarz)

Mug (Twarz) © IMDb

Jacek houdt van heavy metal, zijn vriendin en zijn hond. Zijn familie, zijn geboortedorpje, zijn vrome dorpsgenoten zien hem allemaal als een amusante freak. Jacek werkt als bouwvakker aan wat het grootste Jezusbeeld ter wereld moet worden. Wanneer een zwaar ongeluk hem volledig verminkt, ondergaat hij als eerste in zijn land een gezichtstransplantatie ondergaat. Na die succesvolle gezichtstransplantatie beschouwt het Poolse volk hem als een held. Zijn vrome dorpsgenoten zijn echter minder solidair. En intussen blijft het Jezusbeeld maar groeien.

Regisseuse Malgorzata Szumowska is een van de meest getalenteerde en prominente filmmakers in Polen. De jongste Berlinale leverde haar de Zilveren Beer op voor 'Mug'. De film is overduidelijk een zwartkomische kritiek op de conservatieve politieke omwentelingen die de laatste jaren in Polen hebben plaatsgevonden. De originele titel van de film, Twarz, betekent 'smoel' in het Pools.

Dramatische komedie van Malgorzata Szumowska, met Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol e.a.

IMDb-score: 6,5/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © IMDb

1. Bohemian Rhapsody: Drama van Bryan Singer met Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, ...
2. Kursk: Historisch drama van Thomas Vinterberg, met Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Michael Nyqvist, Colin Firth, Max von Sydow, Eva van der Gucht e.a.
3. The Nutcracker and the Four Realms: Fantasyfilm van Lasse Hallström met Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Matthew Macfadyen, ...
4. Overlord: Horrorfilm van Julius Avery, met Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Iain De Caestecker e.a.
5. Girl: Drama van Lukas Dhont met Katelijne Damen, Victor Polster, Arieh Worthaler, Oliver Bodart, ...

Top