Tv-series die werden gered door de komst van een nieuw personage

Het probleem met tv-series is dat ze soms snel uitgeblust raken. De verveling slaat toe, het scenario komt stil te staan en de relaties tussen de personages draaien gewoon in rondjes. Sommige producers voorkomen dit door in de loop van een seizoen een nieuw personage te introduceren.

Amy en Bernadette - The Big Bang Theory

Amy en Bernadette - The Big Bang Theory ©  Kathy Hutchins

Bij het begin van The Big Bang Theory zag de toekomst er rooskleurig uit dankzij de humor en originaliteit van de reeks. Maar de mooie buurvrouw die haar tijd doorbrengt met drie nerds zou het nooit 12 seizoenen uitgehouden hebben. Als tegengewicht voor de liefdesperikelen van Penny en Leonard, de bizarre Sheldon en de twee losers Howard en Raj, bedachten de scenarioschrijvers twee ongewone vrouwelijke personages: Amy Farrah Fowler, een getalenteerde neurowetenschapster, en Bernadette Rostenkowski, een kleine vrouw met een scherpe stem en een sterk karakter. De twee maakten hun opwachting in het derde seizoen en zo was de serie vertrokken voor 9 extra seizoenen.

Peter Quinn - Homeland

Peter Quinn - Homeland ©  lev radin

Na de dood van Brody staat Carrie Mathison er alleen voor. Het personage, gespeeld door Claire Danes, wankelt en Homeland boet in aan kracht. Saul Berenson kon de serie niet redden, hoe goed die ook begonnen was. De producers beslissen dan maar Rupert Friend, in de rol van Peter Quinn, te introduceren. Claire Danes en Rupert Friend vormen vanaf dan een duo dat de kijkers aan het scherm gekluisterd houdt en de serie nieuw leven inblaast.

Walden - Two and a half men

Walden - Two and a half men ©  s_bukley

Two and a half men was opgebouwd rond het personage gespeeld door Charlie Sheen. Toen die dus werd ontslagen, zag het ernaar uit dat de serie geen lang leven meer beschoren was. Maar dat was buiten producer Chuck Lorre gerekend. Hij zette het scenario op zijn kop en zette de serie verder zonder het hoofdpersonage. Deze meesterlijke zet was mogelijk dankzij de komst van de opkomende ster Ashton Kutcher. De acteur, die toen aan zijn carrière begon, speelt de rol van Walden, een miljonair die het huis van Charlie wilt kopen. En zo kon de serie het nog vier seizoenen uitzingen!

Mike - Friends

Mike - Friends © Kathy Hutchins

Dankzij tal van 'guest stars' en randpersonages kon Friends zijn kijkers seizoen na seizoen blijven boeien. En bleef de serie het goed doen zonder de originele cast te veranderen. Met de komst van Mike in seizoen 9 bleef Friends boeiend voor alle fans. Het personage, gespeeld door Paul Rudd, verbreekt het evenwicht tussen de zes hoofdpersonages en zorgt ervoor dat de vrienden een stuk volwassener worden en zich stilletjesaan klaarmaken voor het einde van de serie. Mike Hannigan is de laatste twee seizoenen van de succesvolle serie het missende puzzelstuk geweest waardoor de personages vooruit werden gestuwd en het einde van de cultserie vlekkeloos is verlopen.

Jake - Scandal

Jake - Scandal © Kathy Hutchins

De relatie tussen Olivia Pope en Fitzgerald Grant stokt op het einde van seizoen 2 van Scandal. In de loop van dat seizoen beginnen de scenarioschrijvers te werken aan het personage van Jake Ballard, die al een paar keer zijn opwachting maakt. In seizoen 3 wordt Jake, gespeeld door Scott Foley, een terugkerend personage en een geduchte rivaal voor Fitzgerald Grant. Hij wordt daarna zelfs een van de hoofdpersonages van Scandal. Waarmee bewezen is dat Scott Foley precies was wat de serie nodig had!

Alcide - True Blood

Alcide - True Blood © Kathy Hutchins

De wereld van Sookie Stackhouse kon geen zeven seizoenen lang enkel om de vampier Bill Compton draaien. Vooral ook omdat Bill Compton gewoon afwezig was tijdens seizoen 3 van True Blood. Alcide Herveaux, een charismatische weerwolf, maakt zijn opwachting. Dankzij deze weerwolf, gespeeld door Joe Manganiello, gaat een nieuwe wereld open en komen er tal van boeiende plotwendingen.

Owen, Jackson en Jo - Grey's Anatomy

Owen, Jackson en Jo - Grey's Anatomy © DFree

De cast van Grey's Anatomy werd in de loop der seizoenen vaak gewijzigd. Enkel de personages Meredith Grey, Miranda Bailey en Alex Karev bleven de vaste waarden. Naarmate personages uit de serie verdwenen, voegden de scenarioschrijvers er andere aan toe. En om de toekomst van de serie te verzekeren, ging dat ook om belangrijke personages. Op het einde van seizoen 5 maakten Owen Hunt, Jo Wilson en Jackson Avery hun opwachting zodat de serie verder kon gaan tot seizoen 15.

Paige - Charmed

Paige - Charmed ©  Everett Collection

Op het einde van de jaren negentig gooide Charmed hoge ogen in het televisielandschap. De serie draait om drie heldinnen in een bovennatuurlijke omgeving en weet de kijkers te bekoren. De aanwezigheid van Shannen Doherty (die zo werd gemist in Beverly Hills 90210) en Alyssa Milano doet de rest. Alles verloopt op rolletjes gedurende drie seizoenen. Maar dan sterft Prue, het personage dat werd vertolkt door Shannen Doherty. Het trio van de Halliwell-zussen is niet meer. Om de serie nieuw leven in te blazen, voegen de producers Rose McGowan aan de cast toe. Zij speelt Paige Matthews, een halfzus van de Halliwell-zusjes. Een gedurfde zet want de fans hadden dit personage kunnen verwerpen en interesse verliezen in de serie. Maar dat was niet het geval en de serie was vertrokken voor vijf extra seizoenen.

Oliver en Lois - Smallville

Oliver en Lois - Smallville © DFree,  Joe Seer

Een serie over Superman zonder Lois Lane? Dat lijkt onmogelijk! En toch slaagde Smallville er gedurende drie seizoenen in. Wanneer het personage van Clark Kent op de achtergrond verdwijnt om plaats te maken voor Superman, treedt ook Lois Lane op de voorgrond. Het personage, gespeeld door Erica Durance, blaast de serie die dreigde te slabakken, nieuw leven in. Twee seizoenen later komt Justin Hartley de serie redden met zijn personage van Oliver Queen oftewel Green Arrow. Zo betreedt de serie het universum van de superhelden van DC Comics en wordt het minder een tienerserie.

Castiel - Supernatural

Castiel - Supernatural © DFree

In het begin was het niet de bedoeling dat de cast van Supernatural zou wijzigen. De serie deed het goed met zijn twee hoofdpersonages Dean en Sam Winchester. Wanneer Castiel, gespeeld door Mischa Collins, in seizoen 4 verschijnt, is het de bedoeling dat hij slechts zes episodes meespeelt. Gezien het succes van zijn personage en de plaats die hij in de serie inneemt, beslissen de producers hem echter te houden en Supernatural te laten evolueren.

Top