Nu in de bioscoop (7 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (7 november) © IMDb

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus).

Kursk

Kursk © IMDb

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek 'A Time To Die' van Robert More.

Historisch drama van Thomas Vinterberg, met Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Michael Nyqvist, Colin Firth, Max von Sydow, Eva van der Gucht e.a.

IMDb-score: 6,6/10


Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Overlord

Overlord © IMDb

1944, D-day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergeknald. Ze ontdekken dat de Nazi's experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Die worden tegen de geallieerden ingezet.

Horrorfilm van Julius Avery, met Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Iain De Caestecker e.a.

IMDb-score: 6,7/10

Life Itself

Life Itself © IMDb

In 'Life Itself' volgen we het leven van een jong stel in New York. Will en Abby ontmoeten elkaar in hun studententijd. Ze zijn gelukkig samen, trouwen en verwachten hun eerste kindje. Wanneer een schokkende gebeurtenis hun leven overhoop gooit, laat het lot zich gelden. Grenzen van tijd en ruimte worden overschreden. De levens van Will en Abby weergalmen in dat van Mr. Saccione in Spanje. Een film over het noodlot, vol humor en liefde.

Romantisch drama van Dan Fogelman, met Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Antonio Banderas, Mandy Patinkin, Olivia Cooke e.a..

IMDb-score: 5,8/10

Un Amour Impossible

Un Amour Impossible © IMDb

Eind jaren 50. In Châteauroux ontmoet Rachel de briljante Philippe, een jongeman afkomstig uit een burgerlijk gezin. Hun passievolle relatie duurt kort, maar resulteert in een dochter. Wanneer Philippe een huwelijk weigert vanwege hun verschillende sociale achtergronden, moet Rachel hun dochter alleen opvoeden. In de volgende jaren ontstaat een strijd tussen moeder en vader.

Drama van Catherine Corsini, met Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth e.a.

IMDb-score: 6,5/10

McQueen

McQueen © IMDb

'Lee' Alexander McQueens verhaal van armoedzaaier tot rijkaard. McQueen was een onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen. Hij besloot te breken met zijn donkere kant en werd een wereldwijd eenmansmodemerk en een van de meest iconische kunstenaars van de eeuw. Hoe heeft deze punker de wereld van de haute couture van Parijs omvergeworpen en het bedwelmende, revolutionaire tijdperk van 'Cool Britannia' ingeluid? En waarom heeft hij op het toppunt van zijn carrière en macht op schokkende wijze een einde gemaakt aan dit alles?

Biografische documentaire van Ian Bonhôte & Peter Ettedgui, met Alexander McQueen, Gary James McQueen, Kate Moss, Naomi Campbell, Grace Jones e.a.

IMDb-score: 8,1/10

Genesis 2.0

Genesis 2.0 © IMDb

Op de onherbergzame vlakte van de Noord-Siberische Eilanden zoekt een handvol mannen naar het witte goud: de slagtanden, liefst intact, van de wollige mammoet. Er hangt goudkoorts in de lucht want de prijzen voor het zeldzame mammoetivoor zijn sterk gestegen de voorbije jaren. Heel af en toe is het jackpot: dan vinden de jagers niet alleen de slagtanden, maar een volledig karkas, met vacht, weefsel en vloeibaar bloed. Dat laatste is goud waard voor Zuid-Koreaanse en Russische high-tech wetenschappers. Hun droom leest als de plot van een sciencefiction verhaal (of een blockbuster van 25 jaar geleden): ze willen het DNA van de mammoet reconstrueren om de soort terug tot leven te wekken. Over de hele wereld werken wetenschappers aan het recreëren van nieuw leven. De herrijzenis van de mammoet is maar een eerste stap in een volgende grote technologische revolutie. Een oefening als het ware. Voor Genesis 2.0.

Een documentaire van Christian Frei & Maxim Arbugaev

IMDb-score: 7,2/10

Lazzaro Felice

Lazzaro Felice © IMDb

Lazzaro, een jonge landbouwer van uitzonderlijke goedheid, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is er altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden.

Drama van Alice Rohrwacher, met Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher e.a.

IMDb-score: 7,6/10

Weldi (Dear Son)

Weldi (Dear Son) © IMDb

De al wat oudere Riadh en zijn vrouw Nazli hebben alles over voor hun enige zoon Sami, die zich voorbereidt op zijn eindexamens. Sami's herhaalde migraineaanvallen maken zijn ouders ongerust. Op het moment dat Riadh denkt dat zijn zoon beter is, verdwijnt die om zich aan te sluiten bij IS in Syrië.

Drama van Mohamed Ben Attia, met Mouna Mejri, Imen Cherif, Zakaria Ben Ayyed e.a.

IMDb-score: 6,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © IMDb

1 The Nutcracker and the Four Realms : Fantasyfilm van Lasse Hallström met Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Matthew Macfadyen, ...
2 Bohemian Rhapsody : Drama van Bryan Singer met Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, ...
3 Girl: Drama van Lukas Dhont met Katelijne Damen, Victor Polster, Arieh Worthaler, Oliver Bodart, ...
4 Smallfoot: Animatiefilm van Karey Kirkpatrick – In de Vlaamse versie hoor je de stemmen van Charlotte Anne Bongaerts, James Cooke, Kobe Van Herwegen, Joren Seldeslachts, Ivan Pecnik, ...
5 Halloween: Horrorfilm van David Gordon Green met Judy Greer, Jamie Lee Curtis, Jame Jude Courtney, Nick Castle, ...

Top