De coolste antihelden

Vanaf deze week kan je in de zalen kennis maken met Venom, een nieuw personage van Marvel op het witte doek.
De coolste antihelden © Isopix

Venom is fotojournalist Eddie Brock (Tom Hardy), die versmelt met een symbiont of buitenaardse levensvorm tot een hybride met bovenmenselijke kracht. Eddie probeert het monster in zichzelf in toom te houden, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Maar al snel groeit Venom uit tot een antiheld die de onschuldigen probeert te beschermen.

Venom is niet de enige superheld die balanceert tussen goed en kwaad: wij zetten nog enkele populaire antihelden op een rij!

Deadpool

Deadpool © Isopix

Deadpool (2016) vertelt het verhaal van huursoldaat Wade Wilson (Ryan Reynolds), die in het laboratorium van de meedogenloze Ajax een experimentele behandeling tegen kanker. Hij komt verminkt uit de strijd, maar beschikt over bovenmenselijke krachten. Wade zint op wraak en zet alles op alles om Ajax uit te schakelen. Vermomd als zijn alter ego, de superheld Deadpool, en gewapend met tal van nieuwe vaardigheden werpt hij zich in een helse strijd.

De film over de vuilbekkende antiheld werd een groot succes bij het publiek en kreeg twee nominaties voor de Golden Globes achter zijn naam. Eerder dit jaar verscheen de sequel in de zalen.

Deadpool en Deadpool 2 zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Valkyrie

Valkyrie © Isopix

In Thor Ragnarok (2017) maakten we kennis met Valkyrie, de laatste overlevende van de Walkuren. Samen met Thor trekt ze ten strijde tegen Hela, verantwoordelijk voor de uitroeiing van haar ras. Valkyrie lijdt aan posttraumatische stress en is alcoholiste, maar is ook een meester-zwaardvechtster met explosieve vuisten die rijdt op een gevleugeld paard. In een flashback zien we hoe iemand van haar volk zijn leven gaf om haar te redden.

Of Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, zal terugkeren in de laatste Avengersfilm is nog onduidelijk, maar volgens de makers zou ze tijdig gevlucht zijn voor de aanval van Thanos.

Harley Quinn

Harley Quinn © Isopix

Harley Quinn maakt deel uit van het team superschurken uit Suicide Squad (2016) dat in ruil voor strafvermindering de misdaad moet bestrijden. Harley Quinn (Margot Robbie) is een personage uit het Batmanuniversum en de vriendin van de Joker. Ze wordt omschreven als nog gekker en roekelozer dan de Joker zelf!

De film met ook Will Smith en Jared Leto was goed voor de Oscar voor beste make-up.

In 2020 zal Harley Quinn te zien zijn in de spin-off Birds of Prey waarin ze samen met drie andere vrouwelijke superhelden een klein meisje moeten redden van een maffiabaas.

Mystique

Mystique © Isopix

In de X-Men films lopen er verschillende personages rond met een donker kantje. Raven Darkholme of Mystique leerden we in de originele X-Men films kennen als de rechterhand en de vertrouwelinge van Magneto. Met haar vermogen om te veranderen in eender wie is ze een belangrijke pion in zijn mutantenteam dat de wereld wil veroveren en zo lijnrecht tegenover Professor X komt te staan.

In de prequelserie, beginnend met X-Men: First Class, leren we de andere kant van Mystique kennen als pleegzus van Charles Xavier. In X-Men: Days of Future Past (2014) draait alles rond een actie van Mystique uit het verleden die ongedaan moet worden gemaakt. In de laatste film X-Men: Apocalypse is zij het die aan de zijde van Xavier de mensheid van de ondergang moet redden.

Mystique werd in de eerste filmreeks vertolkt door Rebecca Romijn, in de prequels kruipt Jennifer Lawrence in de huid van Mystique.

Binnenkort krijgen we in Dark Phoenix ook de donkere kant van Jean Grey te zien.

X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse zijn nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Catwoman

Catwoman © Isopix

Het personage van Catwoman werd voor het eerst vertolkt door Michelle Pfeiffer in Batman Returns van Tim Burton. Daarna vertolkte Halle Berry haar in haar eerste autonome, weliswaar geflopte, film.

De meeste recente Catwoman zagen we in de uitstekende Batmanreboot van Christopher Nolan. In The Dark Knight Rises zien we hoe inbreekster Selina Kyle alias Catwoman (Anne Hathaway) het vertrouwen van Batman schaadt maar uiteindelijk toch voor de goede zaak kiest.

In de serie Gotham, bij ons te zien op ZES, maakten we kennis met de jonge Selina: een straatkind dat overleeft dankzij diefstallen.

Hellboy

Hellboy © Isopix

De film Hellboy (2004) van Guillermo Del Toro is gebaseerd op een comic van Dark Horse Comics. Ron Perlman speelt Hellboy, een demon die uit de onderwereld is ontsnapt door een duister ritueel van de nazi’s. De Amerikaanse soldaten nemen het mysterieuze wezentje mee en hij groeit op onder het waakzame oog van dokter Trevor Bruttenholm van de geheime dienst. Hellboy blijkt niet slecht van karakter te zijn en wil zijn bijdrage leveren aan de strijd tegen het kwaad.

De film was goed voor vier nominaties op de Saturn Awards, de prijzen voor beste films in het fantasy-, sciencefiction- en horrorgenre. In 2008 volgde met Hellboy II: The Golden Army een sequel.

Bekijk ook:
De memorabele monsters uit de films van Guillermo Del Toro

Constantine

Constantine © Isopix

Het verhaal van Constantine (2005) is gebaseerd op de comic Hellblazer van DC Comics. John Constantine (Keanu Reeves) is een koppige detective die occulte mysteries onderzoekt. Zijn avonturen hebben hem al eens letterlijk naar de hel en weer terug gebracht, en hij leeft continu op het randje van goed en kwaad. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven.

In 2014 kwam er ook serie uit over John Constantine, die bij ons dit jaar nog te zien was op ZES. Matt Ryan speelt de hoofdrol en dook met zijn personage ook op in de series Arrow en Legends of Tomorrow.

The Punisher

The Punisher © Netflix

The Punisher is een personage uit het Marvel-universum die al drie films op zijn teller heeft staan. In 1989 werd hij vertolkt door Dolph Lundgren, in 2004 volgde een nieuwe versie met Thomas Jane en in 2008 verscheen met Punisher: War Zone een nieuw verhaal over de antiheld.

The Punisher is voormalig politieagent Frank Castle die sinds zijn vrouw en kind werden vermoord door gangster, een gloeiende haat heeft tegen criminelen. Hij voert een eenzame kruistocht tegen misdadigers, die hij zo wreed mogelijk probeert te straffen.

In 2017 lanceerde Netflix een serie over het personage met Jon Bernthal in de hoofdrol. Eerder dook hij ook al op in Marvel’s Daredevil, ook te zien op Netflix.

Bekijk ook:
Netflix presenteert: Marvel’s The Punisher!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk The Punisher rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top