Alle showbizznieuwtjes van de week

Alle showbizznieuwtjes van de week

Deborah Leemans weet zich te herpakken, maar André Hazes… die zit er helemaal door. Verschillende bekende koppen wagen zich aan een nieuwe uitdaging, terwijl anderen een vlaag van kritiek over zich heen krijgen. Er viel weer heel wat te beleven in showbizzland deze week!

Alexandra en Anke vinden liefde bij elkaar

Alexandra en Anke vinden liefde bij elkaar © Isopix

Een verrassend nieuw BV-koppel: Joe-stem Alexandra Potvin (52) en actrice Anke De Ridder (38) zijn samen.  De twee bevestigen hun relatie in Dag Allemaal en doen zo verschillende monden openvallen van verbazing. Voor Anke is dit namelijk haar eerste relatie met een vrouw. Voordien was ze zes jaar samen met Peter Van Asbroeck. Later trouwde ze met een andere man, met wie ze een dochtertje Billie-elle (7) kreeg. Nadien had ze nog een kortstondige relatie met Manuel (die zich verloofde met Veronique De Kock), alsook met acteur Ben Van Ostade.

Anke slaat dus een heel nieuwe weg in met Joe-presentatrice Alexandra, maar ze is tot over haar oren verliefd: “Alexandra is dan ook een vrouw om van te houden en te koesteren. Ze maakt me gelukkig, gewoon door er te zijn”, klinkt het in Dag Allemaal. Potvin en De Ridder kennen elkaar al jaren, maar de liefde heeft zich op korte tijd gemanifesteerd. “Wij zijn bij elkaar thuisgekomen. In alles voelen we dat we samen horen. Onze verbondenheid is onbeschrijfelijk”, voegen ze er nog aan toe.

Frans Bauer gaat voor een nieuwe look

Frans Bauer gaat voor een nieuwe look © Instagram Frans Bauer

Zou jij hem herkennen moest je hem tegen het lijf lopen? Met zijn kale knikker ziet Frans Bauer (44) er heel anders uit! Al is dat niet echt de look waar hij voor gaat. De Nederlandse charmezanger liet zijn hoofd gladscheren om een haartransplantatie te ondergaan. De zanger is al lang onzeker over zijn dunne haren. In 2011 en 2016 onderging hij al een ingreep voor volumineuzere haren, die leverden hem echter niet de gewenste resultaten op. Dit keer koos hij voor implantaten, in de hoop een permanente dikke haardos te krijgen. Bauer is lang niet de eerste die openlijk aangeeft een haartransplantatie te ondergaan. Ook zanger Filip D’haeze koos voor een volle haardos. Eerder dit jaar trok hij samen met Nicolas Liébaert (man van Debby Pfaff) en sterrenchef Wout Bru naar een haarkliniek in Turkije. Tevreden keerden ze huiswaarts. Hopelijk is Bauer binnenkort net zo een tevreden man!

André Hazes bezweken onder druk

André Hazes bezweken onder druk © Photonews

Zanger André Hazes (24), zoon van, gelast al zijn plannen af. Hij is oververmoeid omdat hij zich al jaren wil bewijzen naar heel Nederland toe. Hij zou lichamelijke klachten genegeerd hebben en tot ’s nachts toe gewerkt hebben. De succesvolle carrière van zijn vader, die in 2004 overleed, zorgde voor heel wat druk op de schouders van de Nederlandse zanger. “Ik wilde jullie allemaal laten zien dat ik meer ben dan de zoon van. Altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ooit iemand tegen mij zei dat ik nooit zou bereiken wat mijn vader bereikt heeft. Ik kan alleen maar hopen dat jullie hebben gezien dat ik dit kan. Zelf”, hoopt hij.

Op doktersadvies zegt Hazes al zijn plannen voor de komende maand af. Gelukkig kan hij op de steun van zijn zestien jaar oudere vriendin Monique rekenen. Samen hebben ze een zoontje, Andreas Martinus. Ook de moeder van Hazes staat voor hem klaar. Al is dat even anders geweest. Monique wist de eigenwijze familieleden voor kerst weer bij elkaar te brengen. Sindsdien zien ze elkaar weer op regelmatige basis. Met zijn zus Roxanne heeft Hazes geen contact meer.

Deborah Leemans is er weer bovenop

Deborah Leemans is er weer bovenop © VIJF

Als we Deborah Leemans zeggen, weet iedereen over wie we het hebben. Die sterke madam die haar bijzonder kranig wist te houden toen haar hondstrouwe Tim (je weet wel: de dertigjarige kerel met ‘no girls allowed unless Deborah Leemans’ aan zijn deur?) zich overgaf aan de verleiding van de blonde Cherish. Al was het niet altijd even makkelijk voor Deborah. “Ik heb heel diep gezeten”, vertelt ze in een interview met Story.
De periode tussen de opnames in Thailand en de uitzendingen vielen haar erg zwaar. “Ik kon mijn verdriet met niemand delen.” Voor de buitenwereld moest alles namelijk één groot mysterie blijven. Niemand mocht al weten wat er gebeurd was. “Toen ik de beelden op televisie zag, ben ik helemaal gebroken”, vult ze aan. Dat is ook het moment waarop ze hulp kreeg uit onverwachte hoeken. Bekende Vlamingen als Tanja Dexters en An Lemmens waren openlijk ‘Team Deborah’. Deborah kreeg ook verschillende berichten van jongeren die hetzelfde hadden meegemaakt. “Het deed deugd te weten dat ik niet alleen ben. Want ik gaf mezelf van alles de schuld en voelde me heel onzeker”, geeft ze aan. Dat ze er weer bovenop is nu, dankt ze aan alle psychologische hulp die ze van iedereen kreeg.

Het mogelijke verdriet dat een deelname aan Temptation met zich mee kan brengen, schrikt Vlaanderen en Nederland toch niet af. "Er zijn voor het volgende seizoen, waarvan de opnames in september en oktober plaatsvinden, al 1.410 inschrijvingen afgerond. Maar vele anderen zijn nog lopende", meldt VIJF aan Het Laatste Nieuws. Nog nooit hebben zoveel mensen zich ingeschreven voor ‘de ultieme relatietest’.

Zwanetta gaat zingen

Zwanetta gaat zingen © Youtube Zero

Meer nieuws uit de Temptation Island-regionen! Temptation-verleidster Zwanetta wil haar horizonten verruimen. Naast haar carrière als professionele danseres, wil ze het ook maken in de muziekwereld. Ze is nu voor het eerst te horen in ‘Diamant’, de nieuwe single van de Nederlandse rapper Joyba.  In ‘Diamant’ zingt de wulpse verleidster onder de artiestennaam ‘Zwanetta Fox’.

Naast de wulpse Zwanetta, kan je nog een verleidster spotten in de videoclip: Maxime! De twee kunnen sinds het programma erg goed met elkaar opschieten. Ze lieten zelfs matching tattoos zetten en gingen samen langs de plastisch chirurg om hun lippen op te spuiten. Dat het aantal aanbiedingen voor plastische ingrepen bij de Temptation-verleiders vlot binnenstromen, is intussen wel geweten. Zwanetta lag een tijdje terug op de operatietafel om een borstvergroting te laten uitvoeren. Zelf laat ze op Instagram weten erg blij te zijn met ‘haar twee nieuwe vriendinnen’.

Willy Naessens is getrouwd

Willy Naessens is getrouwd © Isopix

79 jaar is hij, de beruchte ondernemer Willy Naessens, maar dat houdt hem niet tegen om nog in het huwelijksbootje te stappen. 5 juli: de grote dag voor Willy en Marie-Jeanne. De dag waarop ze voor de wet hun ja-woord gaven, maar ook de 68ste verjaardag van vrouwlief en de dag waarop hij 51 jaar geleden zijn bedrijf uit de grond stampte en exact één jaar na datum waarop hij haar ten huwelijk vroeg. De romantiek hing dus in de lucht! “Er zijn traantjes gevloeid”, moet Marie-Jeanne bekennen.

Het huwelijk werd in intieme kring voltrokken in het gemeentelijk domein De Ghellinck in Elsegem. Het kerkelijk huwelijk vindt komende zaterdag plaats. Dat mag net dat tikkeltje meer zijn. Wat dacht je van: 400 flessen champagne, 80 koppels in de suite, 36 koetsen, een uitnodiging voor alle inwoners van het dorp en een groot scherm om de plechtigheid mee te volgen? Benieuwd of Naessens het dorp trakteert op een mooie speech! In dat geval hopen we alvast dat hij zijn ‘Marieeee-Jeanneeeee’ er bij haalt.
 

Scarlett Johansson wordt transgenderman

Scarlett Johansson wordt transgenderman © Photonews

Hollywoodactrice Scarlett Johansson (33) heeft een gewaagde rol te pakken: in de film ‘Rub & Tug’ zal ze een transman vertolken. De film toont het verhaal van een criminele uitbaatster van massagesalons die er in de jaren 70 openlijk voor uitkwam zich een man te voelen. De kritiek op haar casting blijft niet lang uit. Critici zagen liever een echte transgender de rol spelen.

Het is niet de eerste keer dat Scarlett kritiek krijgt op een casting. Haar rol in ‘Ghost In The Shell’ zette ook kwaad bloed. Die hoofdrol was oorspronkelijk geschreven voor een Aziaat. Voor velen een vorm van whitewashing (een ‘witte’ acteur die gecast wordt voor een rol van iemand met een andere etniciteit).  De actrice probeert zich zo min mogelijk druk te maken om de ophef. Haar woordvoerder laat aan The Bustle weten dat de criticasters maar om commentaar moeten vragen bij Jeffrey Tambor, Jared Leto en Felicity Huffman. Die acteurs speelden in het verleden ook transgenders, waarvoor ze allemaal een prijs kregen.
 

Peter Van den Berge onder vuur

Peter Van den Berge onder vuur © Isopix

Ook Peter Van den Berge, uit ‘The Sky Is The Limit’ kreeg heel wat kritiek aan zijn adres. Een van zijn laatste berichten op Facebook lokte hevige reacties uit. De foto in kwestie: een leeuwenvel met de bijhorende tekst ‘Welkom, Rani! Planckendael, bedankt voor de leeuwin!’. Voor Planckendael was het een droevige periode. Nadat drie olifanten kwamen te sterven, ontsnapte leeuwin Rani. Na twee mislukte pogingen om haar te verdoven, werd ze doodgeschoten. De verzorgers werden door het slijk gehaald als ‘moordenaars’. Ze kunnen dus allesbehalve lachen met de mop van Van den Berge.

In Dag Allemaal hebben verschillende bekende dierenliefhebbers met ongenoegen gereageerd op de foto. Volgens Carry Goossens getuigt zijn misplaatste grap van bijzonder weinig smaak. Ook bij Joyce De Troch valt de grap in zeer slechte aarde: “die vent zou onder de grond moeten kruipen van schaamte!” Van den Berge houdt zich dan weer niet in om zijn mening daarop openlijk op Facebook te delen.

Nieuwe klachten tegen Harvey Weinstein

Nieuwe klachten tegen Harvey Weinstein © Isopix

De vroegere filmproducent Harvey Weinstein (66) werd eerder al beschuldigd dat hij twee vrouwen zou hebben verkracht of gedwongen zou hebben tot orale seks. Daar komt nu een derde aanklacht bij. Hij moet zich opnieuw voor de rechtbank verantwoorden wegens een gedwongen seksuele handeling en twee gevallen van seksuele aanrandingen tegen een derde vrouw. De feiten dateren uit 2006. Volgens de openbare aanklager getuigen de aanklachten van de slachtoffers van ‘een bijzondere moed’. Het onderzoek wordt nu voortgezet.  Eind mei stelde Weinstein zich ter beschikking van de New Yorkse autoriteiten. Hij pleitte toen onschuldig. Een bijkomende gerechtelijke hoorzitting volgt in september.

Maaike Neuville gaat droom achterna

Maaike Neuville gaat droom achterna © Photonews

Het schrijven van een langspeelfilm, dat is voor actrice Maaike Neuville (34) een lang gekoesterde droom. Dat vertelde ze deze week op Radio 1. Een droom die weldra werkelijkheid wordt, want ze heeft zich aan het schrijven gezet! Waar de film precies over zal gaan, wil ze nog niet onthullen. Het belooft wel een film te worden met power ladies: “sterke vrouwen, die vanuit hun eigen kracht hun leven gestalte geven”, aldus Neuville. Als actrice heeft Neuville al tonnen ervaring. Zo kreeg ze veel naam dankzij haar rol in de Eén-serie ‘Van Vlees en Bloed’. Haar zus Elke staat mee aan het roer van productiehuis De Chinezen. Die film komt dus zonder twijfel goed!

Lynn Van Royen schrijft een boek

Lynn Van Royen schrijft een boek © Photonews

Ook deze actrice is in haar pen gekropen. Geen film voor Lynn Van Royen, wel een boek. Eind juni kon het geluk niet op voor de actrice. Tot haar eigen verbazing werd ze uitgeroepen tot beste actrice op het Television Festival in Monte Carlo. Maar ook het kleine geluk koestert ze. Dat deelt ze al maanden onder de hashtag ‘#kleingelukske’. Zo wil ze een antwoord bieden aan de negativiteit op sociale media. Dat alles bundelt ze nu in een boek, samen met uitgeverij Van Halewyck. We mogen het 13 november in de rekken verwachten, met tekeningen van de actrice.

“We zijn met ons allen op zoek naar het grote geluk. Maar daardoor missen we te vaak die kleine momenten van euforie: op de wekker kijken als het net 22.22 uur is, het donsdeken bij de eerste poging correct in de overtrek steken, je iPhone laten vallen en het scherm IS NIET KAPOT!”, zo licht uitgeverij Van Halewyck al een tipje van de sluier op.

Een positieve noot om de week af te sluiten! Volgende week weer meer showbizznieuws!

Top