Making-of: Kevin Janssens als zware gangster in ‘Tueurs’!

Fan van politiefilms met zware gangsters en een behoorlijke portie actie? Dan wil je deze vast niet missen! ‘Tueurs’ is een Belgische film van ex-gangster François Troukens, met onder meer Kevin Janssens en Johan Leysen. Bekijk hier de making-of!

Making-of: Kevin Janssens als gangster in ‘Tueurs’!

Making-of: Kevin Janssens als gangster in ‘Tueurs’! © Versus Production

Fan van politiefilms met een behoorlijke portie actie? Fictie gemengd met realiteit? Dan wil je deze vast niet missen!

‘Tueurs’ is een Belgische politiethriller over een gangster die nog een laatste slag wil slaan voor hij ‘met pensioen’ gaat. Alleen loopt die laatste slag niet helemaal zoals gepland en raakt hij verzeild in een onderzoek naar de Bende van Nijvel.
 
Een film uit het zuiden van ons land, met een Belgische cast. Kevin Janssens speelt Vik, een van de gangsters.
 
Opmerkelijk: de regisseur van de film is François Troukens, zelf een ex-gangster die in de gevangenis op het idee voor de film kwam en na zijn tijd in de cel auteur en tv-presentator werd.
 
Bekijk hier de making-of van de film, met regisseurs François Troukens en Jean-François Hensgens, en acteurs Kevin Janssens, Olivier Gourmet en Bouli Lanners.
 
Vanaf 6 april te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

‘Tueurs’ is een film van Jean-François Hensgens en François Troukens, geproduceerd door Versus Production, Capture The Flag Films en Savage Film. Een coproductie van Proximus en RTL TVI.

Tueurs: het verhaal

Tueurs: het verhaal © Versus Production

‘Tueurs’ volgt het verhaal van Frank Valken, een gangster die nog een laatste overval wil plegen om daarna met vrouw en kind andere oorden op te zoeken. De overval loopt zoals gepland, dénkt hij. Want nadat Frank en zijn bende weg zijn, verschijnt er een moordcommando dat alle getuigen van de overval uitschakelt. Een van de slachtoffers: een magistraat die onderzoek doet naar de Bende van Nijvel. Valken krijgt de schuld in zijn schoenen geschoven en heeft geen andere keuze dan te vluchten en te proberen zijn onschuld te bewijzen…

François Troukens: ex-gangster, auteur en regisseur

François Troukens: ex-gangster, auteur en regisseur © Versus Production

François Troukens is een bekend figuur aan de andere kant van de taalgrens: hij is auteur, maakte een stripverhaal en presenteert op radio en televisie.
 
Nu komt hij met een eerste langspeler: ‘Tueurs’, een misdaadthriller die voor een deel geïnspireerd is op zijn eigen leven. Want Troukens is ook nog eens een ex-topcrimineel. Intrigerend!
 
Als jonge gast wilde François Troukens al regisseur worden, maar dat liep in eerste instantie helemaal anders. Hij werd lijfwacht, raakte op een gegeven moment zijn job kwijt en belandde zo in de zware criminaliteit. François Troukens was een van de beruchtste criminelen van ons land. Hij werd veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een overval op een waardetransport in het Waals-Brabantse Villers-la-Ville in 1996. In 2008 kwam hij vrij met een elektronische enkelband. En een idee voor een film dus.
 
Hij maakte ‘Tueurs’ samen met co-regisseur Jean-François Hensgens, die eerder als cameraman onder meer samenwerkte met de broers Dardenne.

100% Belgische cast

100% Belgische cast © Versus Production

De film kan rekenen op een sterrencast, die bovendien ook nog eens 100% Belgisch is.
Een aantal van deze acteurs zijn in Vlaanderen misschien minder bekend, maar klinkende namen in Wallonië en Frankrijk.
 
Olivier Gourmet schittert in de rol van Frank Valken. Deze Waalse acteur kon je al aan het werk zien als Alain Gruard in de serie ‘Midnight Sun’. Hij speelde onder meer ook mee in verschillende films van de broers Dardenne: ‘La Fille Inconnue’, ‘Deux Jours, Une Nuit’, ‘La Promesse’, ‘Rosetta’, enz.
 
Lubna Azabal speelt Lucie Tesla, een pittige en eigenwijze rechercheur van de politie die voelt dat er van alles rammelt aan de zaak-Valken. Deze Brusselse actrice ken je misschien van de Oscar-genomineerde films ‘Paradise Now’ (2005) en ‘Incendies’ (2010) van Denis Villeneuve. Ze had ook een rol in ‘Body of Lies’, een film van Ridley Scott met Leonardo DiCaprio en Russell Crowe.
 
Bouli Lanners speelt de rol van Danny Bouvy, een inspecteur van de politie die al jaren achter Valken aan zit. Je kent deze Waalse acteur misschien van zijn rol in ‘De Rouille et d’Os’ (met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard).

Een Belgisch verhaal met een Belgische cast, daar horen ook Vlamingen bij.

Kevin Janssens

Kevin Janssens © Versus Production

Kevin Janssens speelt de rol van Vik, een van de criminelen in de bende van Frank Valken.
 
‘Tueurs’ was de eerste Franstalige film van Kevin Janssens, die de rol aangeboden kreeg nadat François Troukens hem aan het werk had gezien in D’Ardennen.
 
Sinds ‘D’Ardennen’ speelde Kevin Janssens overigens mee in verschillende buitenlandse projecten: een andere Franstalige film ‘Revenge’, en de Nederlandse filmCatacombe. Hij zal naast Gérard Dépardieu te zien zijn in ‘Les Confins du Monde’, en in twee tv-series op Eén: ‘Over Water’ en ‘Undercover’. Hij zal ook de hoofdrol gaan spelen in ‘De Patrick’, een film die zich afspeelt in een nudistenkamp.

Johan Leysen

Johan Leysen © Isopix

Johan Leysen speelt de rol van Jean Lemoine, een gezaghebbend procureur.
 
Deze in Hasselt geboren acteur werd onlangs op Film Fest Gent gelauwerd voor zijn carrière met een Joseph Plateau Honorary Award. Hij heeft als acteur dan ook een rijkgevuld én internationaal parcours afgelegd.
 
Op Film Fest Gent was hij onlangs te zien in maar liefst drie producties: ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert, ‘Façades’ van Kaat Beels en Nathalie Basteyns en ‘Tueurs’ van François Troukens en Jean-François Hensgens.
 
Om maar enkele films op te noemen waarin Johan Leysen te zien is: ‘The American’ (van Anton Corbijn met o.a. George Clooney), ‘Het Vonnis’ (van Jan Verheyen, met Koen De Bouw en Veerle Baetens), ‘Jeune et Jolie’ (van François Ozon, met Marine Vacth en Géraldine Pailhas). Hij speelde ook mee in BBC-serie ‘The Missing’.

Tibo Vandenborre

Tibo Vandenborre © Medialaan

Tibo Vandenborre stapt in ‘Tueurs’ in de criminele schoenen van Santo, een van de copains van Frank Valken.
 
De Vlaamse acteur Tibo Vandenborre ken je ongetwijfeld uit ‘Rundskop’ (2011) van Michael Roskam, ‘De behandeling’ (2014) van Hans Herbots en ‘Dode Hoek’ van Nabil Ben Yadir (2017).
 
Hij was te zien in diverse tv-series, zoals ‘De Smaak van De Keyser’ (2008), ‘Clan’ (2012), ‘Salamander’ (2012), ‘In Vlaamse Velden’ (2014) en ‘Cordon’ (2014).

Tueurs: de soundtrack

Tueurs: de soundtrack © Universal Music Belgium

Op de soundtrack van de film: Belgische rap van onder meer Roméo Elvis, Coely, Caballero & Jeanjass, Black Instagram Icon, Hamza, Isha, Kobo, Krisy, Lord Gasmique, Senamo, Yanso en Zwangere Guy.

‘Tueurs’ is een film van Jean-François Hensgens en François Troukens, geproduceerd door Versus Production, Capture The Flag Films en Savage Film. Een coproductie van Proximus en RTL TVI.
 
Vanaf 10 november te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
 


Top