Stranger Things 2: de wereld op zijn kop

Series | Schrap alle plannen voor vrijdag 27 oktober maar radicaal uit je agenda, want Netflix gooit die dag het tweede seizoen van Stranger Things online. Bingewatchen mag!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Was jij ook zo wat van je melk door het eerste seizoen van Netfllix Original-serie Stranger Things? Mysterieus, intrigerend, spannend! En ook: griezelig. Wij waren alleszins fan! De setting, het verhaal, de personages en de cast … het was allemaal goed.

Een mooie mix van mysterie, horror, sciencefiction en avontuur, gemaakt door tweelingbroers, schrijvers en regisseurs Matt en Ross Duffer en geïnspireerd door filmmakers en auteurs als Steven Spielberg, Stephen King en John Carpenter.

Lees hier ons dossier.

Vanaf vrijdag 27 oktober – passend, net voor Halloween – kun je eindelijk kijken naar seizoen 2. En volgens Netflix wordt het alleen maar Stranger, daar in Hawkins. Een jaar na de terugkeer van Will lijkt alles weer bij het oude. Maar onder het oppervlak loert een duister gevaar dat het hele stadje bedreigt.



Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Vragen

De laatste aflevering van het eerste seizoen liet ons achter met heel wat vragen. Will Byers was weer thuis, maar of we er nu ‘veilig en wel’ bij konden zeggen? In de laatste aflevering braakte hij stiekem in de badkamer iets vreemds uit. Een stukje tentakel van de Demogorgon? Hij leek ook tentakels op de muren te zien.

Was hij gewoon getraumatiseerd, of is er meer aan de hand? Er lijkt alleszins groot onheil te dreigen voor Hawkins, het Amerikaanse stadje in Indiana waar alles zich afspeelt.

Bekijk hier de trailer:



Er is best veel te zien in die trailer. Even ontleden?

Eleven is terug

In de trailer kun je zien dat Eleven (Millie Brown) terug is. In de eerste teaser is ze niet lang te zien, maar ze is er. Upside down. In de Comic Con-trailer is ze duidelijker aanwezig, met krullend haar!

Heeft ze haar bijzondere krachten beter onze controle deze keer?

In de laatste trailer die Netflix online gooide voor de release, lijkt het personage in ieder geval wel geëvolueerd van een schuchter meisje naar een wicht dat het een beetje gehád heeft met die Demogorgon. Die blik!



Wie zien we nog meer in deze trailer?

Will Byers

Will Byers (Noah Schnapp) is weer thuis na zijn behoorlijke enge avontuur uit het eerste seizoen, maar het gaat precies nog niet helemaal goed met hem. Dat konden we uiteraard al vermoeden na de laatste aflevering van seizoen één.

Hij wordt zorgvuldig onderzocht (door wie?), droomt (of niet?) over een monster met tentakels en zijn mama wordt opnieuw wanhopig.

Dat monster, we gaan er voor het gemak vanuit dat het de Demogorgon is. En die lijkt niet meer verstopt te zitten in het upside down, maar zijn tentakels uit te spreiden over de hele stad. Groter, donkerder en enger dan ooit. Met een behoorlijke portie slijm.

Joyce Byers

Joyce Byers, uiteraard nog steeds gespeeld door de fantástische Winona Ryder, was op het einde van seizoen één vooral opgelucht dat haar zoon levend weer tot bij haar geraakt was.

Maar of ze gerust kan zijn? Wij durven zeggen van niet.

Citaat: “What is wrong with my son?!”

Jim Hopper

Ook duidelijk aanwezig in de trailer is Chief Jim Hopper (David Harbour), de lokale sheriff die in seizoen één mee op zoek ging naar Will.

Hij krijgt in seizoen twee opnieuw heel wat voor zijn kiezen. In de trailer is hij betrokken bij een explosie, lijkt hij verwoed te graven en grijpt hij zelfs naar grof geschut. En dat voor een man die in seizoen één zei: “Mornings are for coffee and contemplation”.

Citaat: “These are not nightmares. It’s happening.”

Nieuw personage

We zien in de trailer ook een nieuw personage, Max (gespeeld door Sadie Sink). Zij is nieuw in Hawkins en raakt bevriend met het jonge grut uit seizoen één.
 
Welke rol is er voor haar weggelegd?

1984

Het tweede seizoen speelt zich af in 1984, en dat zie je – net als in seizoen één –weer aan alles. Alles ademt de jaren ’80: de decors, de kleding, de details… Alleen de trailer al maakt dat duidelijk.

De kinderen rijden nog steeds rond op hun fietsjes, gehuld in Ghostbusters-pakjes. Ronald Reagan voert campagne. Michael Jackson zingt.

En hoe zit het eigenlijk met die creepy Dr. Brenner en zijn hoogst bedenkelijke experiment? Wij hebben een donker vermoeden dat er in zijn labo veel onheil schuilgaat.

Vanaf 27 oktober wordt alles duidelijk!
Seizoen 1 nog niet gezien? Dan heb je nog even tijd om te bingewatchen voor het tweede seizoen op 27 oktober online gaat.

 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top