Als je ontvoerde kind weer thuiskomt... ‘The Missing’ seizoen 2, nu op Netflix!

Series | Meer dan tien jaar nadat ze ontvoerd werd, komt Alice Webster opeens weer naar huis...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tweede seizoen van ‘The Missing’ is nu beschikbaar op Netflix!

In deze intrigerende thrillerreeks zie je hoe een gezin en een gemeenschap op de proef worden gesteld wanneer Alice Webster (Abigail Hardingham), een meisje dat meer dan een decennium vermist was, opeens terugkeert.

Bekijk hier de trailer van seizoen 2:



Op Netflix kun je nu kijken naar twee seizoenen van deze beklijvende serie.
Lees dit dossier en ontdek alles over het tweede seizoen!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

 

Seizoen 1: de vijfjarige Oliver verdwijnt op vakantie

Het eerste seizoen van ‘The Missing’ draait rond het vijfjarige jongetje Oliver (Oliver Hunt), de zoon van Tony (James Nesbitt) en Emily Hughes (Frances O’Connor), die tijdens een gezinsvakantie in Frankrijk spoorloos verdween.

De zaak stelde de speurders voor een raadsel.

Acht jaar later vindt vader Tony een spoor dat mogelijk naar zijn verdwenen zoon kan leiden. Hij kan rekenen op de hulp van de briljante Franse rechercheur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die uit pensioen terugkeert om de zaak te onderzoeken. Al snel komen ze een netwerk van intriges, corruptie en vriendjespolitiek op het spoor.

Het eerste seizoen, een coproductie van Eén en de BBC, kreeg internationaal lovende kritieken en werd genomineerd voor verschillende BAFTA-awards en voor twee Golden Globes.

Nog niet gezien? Het eerste seizoen van The Missing is nog steeds beschikbaar op Netflix.

Seizoen 2: een gloednieuwe verdwijningszaak

Na het eerste seizoen vonden scenaristen Harry en Jack Williams dat de verhaallijn van rechercheur Julien Baptiste nog niet ten einde was. In het tweede seizoen confronteren ze je met een gloednieuwe verdwijningszaak – ditmaal vanuit een andere invalshoek.

“We wilden geen variatie op een thema, we wilden iets anders doen. In plaats van iemand verliezen, gaat dit over iemand terugvinden, en de vraag of dat het happy end is dat iedereen erin ziet”, aldus Harry Williams.

Terugkeer van de vermiste Alice Webster

Het nieuwe seizoen gaat van start in het Duitse dorpje Eckhausen. Een ziek meisje strompelt ineens het dorpsplein op en wordt met acute appendicitis in het ziekenhuis opgenomen. De patiënte identificeert zichzelf als de Britse Alice Webster (Abigail Hardingham) die elf jaar eerder uit hetzelfde dorp verdween.

Alices verdwijning lijkt verband te houden met die van een ander meisje, Sophie Giroux – een zaak die detective Julien Baptiste (Tchéky Karyo) jaren achtervolgde. Hij keert terug uit pensioen en gaat mee op zoek naar Alices ontvoerder, in de hoop Sophie terug te vinden.

Duizend en één vragen

De ouders van Alice, Sam (David Morrissey) en Gemma Webster (Keeley Hawes), en haar broer Matthew (Jake Davies) zijn zo goed en zo kwaad als het ging omgegaan met haar verdwijning.

“Wanneer Alice terugkeert, weten Sam en Gemma niet welke houding aan te nemen. Sam heeft veel meegemaakt tijdens zijn legerdienst, maar kan niet omgaan met een dochter die zo lang vermist is geweest. Daarvoor is hij niet opgeleid …”, vertelt acteur David Morrissey. Kunnen zij ooit begrijpen wat Alice heeft doorstaan?

Twee tijdlijnen

Net als de eerste reeks speelt dit tweede seizoen zich af over twee tijdlijnen, zonder te veel weg te geven. Alices terugkeer in 2014 vormt het startpunt van het verhaal. De reeks springt ook naar 2016 om te tonen hoe rechercheur Julien Baptiste nog steeds antwoorden zoekt en welke impact de gebeurtenissen nog hebben op het gezin.

De tijdsprongen zijn te herkennen aan het uiterlijk van de personages: Sam Webster heeft intussen een grote brandwonde opgelopen, Gemma knipte haar lange haren en rechercheur Julien Baptiste verschijnt met kaalgeschoren hoofd.

Belgische cast en filmlocaties

‘The Missing’ werd gedeeltelijk opgenomen in België en ook bij de acteurs is talent van eigen bodem te vinden. Naast de Brits/Franse topcast met Tchéky Karyo, David Morrissey, Gemma Webster en Keeley Hawes zien we onder meer Filip Peeters en Anemone Valcke, Gilles de Schryver en Marc Lauwrys in het tweede seizoen.

De titelsong van de reeks ‘Come Home’ werd overigens geleverd door de Belgische band Amatorski.

**

Op Netflix kun je nu kijken naar twee seizoenen van 'The Missing'.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top