Acteurs die plots in de hitparade opdoken

Met Shallow uit A Star is Born hebben Lady Gaga en Bradley Cooper een dikke hit te pakken. Dat Lady Gaga een uitstekende zangeres is, wisten we natuurlijk al langer, maar met de stem van Bradley Cooper hadden we nog niet eerder kennis gemaakt.
Acteurs die plots in de hitparade opdoken © Isopix

Toch is hij zeker niet de enige acteur die dankzij een film plots in de hitlijsten verschijnt. Ook deze acteurs kunnen erover meespreken!

Ryan Gosling en Emma Stone

Ryan Gosling en Emma Stone © Isopix

Met City of Stars uit La La Land scoorden Ryan Gosling en Emma Stone begin vorig jaar een stevige hit. Een prachtig duet geschreven voor Justin Hurwitz, die ook de rest van de muziek van de musical voor zijn rekening nam. In de film wordt het nummer eerst alleen gezongen door het personage Sebastian, later herneemt hij het samen met Mia wanneer ze beiden op het punt staan om hun leven een nieuwe wending te geven. De titel van het nummer verwijst natuurlijk naar Los Angeles en de muziek ademt zowel melancholie als hoop uit. Goed voor de Oscar voor beste originele song.

Bekijk ook:
De beste musicalfilms allertijden


Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence © Lionsgate

Jennifer Lawrence bereikte in 2014 plots de top tien van de Vlaamse Ultratop dankzij The Hanging Tree, op muziek van filmcomponist James Newton Howard. Katniss Everdeen zingt het lied in The Hunger Games: Mockingjay, Part 1, waar het gebruikt wordt als protestlied tegen het Capitool.

Anna Kendrick

Anna Kendrick © Isopix

De film Pitch Perfect leverde Anna Kendrick in 2013 een hit op met Cups (When I’m Gone). Haar personage Beca zingt het liedje, een klassieker uit 1931, als auditie voor de zanggroep de Barden Bellas.

Kate Winslet

Kate Winslet © Isopix

Ook Kate Winslet kan een aardig stukje zingen! Dat bewees ze in 2001 toen ze de titeltrack inzong van Christmas Carol: The Movie. Winslet vertolkt in de film het hoofdpersonage Belle en de producers vonden dat zij een lied nodig had. Het resultaat was de ballade What If, die tijdens de kerstperiode maar liefst zes weken op nummer één stond in Vlaanderen.

Ewan McGregor

Ewan McGregor © Isopix

Dat de film Trainspotting uit 1996 van Danny Boyle een culthit werd, dankt het in grote mate ook aan de soundtrack. Denk maar aan Born Slippy van Underworld. Ook Choose Life van PF Project met de stem van Ewan McGregor bereikte de top dertig.

Bekijk ook:
Trainspotting 2: hoe verging het de cast?

Patrick Swayze

Patrick Swayze © Isopix

De betreurde Patrick Swayze bereikte in 1988 de vijfde plaats in de Vlaamse top 30 met She’s Like the Wind, een ballad uit de populaire film Dirty Dancing. Swayze had de song nochtans origineel geschreven voor een andere film waarin hij te zien was: Grandview, U.S.A. uit 1984.

Bekijk ook:
De meest romantische kussen uit de filmgeschiedenis

John Travolta en Olivia Newton-John

John Travolta en Olivia Newton-John © Isopix

De soundtrack van de musical van Grease was zo’n geweldig succes dat John Travolta en Olivia Newton-John in 1978 plots de hitparades domineerden. Het duo scoorde twee nummer één hits in Vlaanderen met You’re The One That I Want en Summer Nights. Ook Greased Lightnin’ en Sandy van John Travolta alleen bereikten de top tien.

Top