Nu in de zalen (11 januari)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!
Nu in de zalen (11 januari)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Bye Bye Man

The Bye Bye Man

Sommige gruweldaden zijn zo onmenselijk dat we ons afvragen wat de daders drijft. Maar stel dat het niet een kwestie is van wat... maar wie? In deze bovennatuurlijke horrorfilm verhuizen drie studenten naar een vervallen huis en ontdekken ze de vloek van de Bye Bye Man. Denk niet aan hem, praat niet over hem, want zodra hij in je hoofd zit, neemt hij de controle over. Is er een manier om deze vloek te overwinnen?

Regisseur : Stacy Title
Met : Carrie-Anne Moss, Doug Jones, Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas
Genre : Horror

Home

Home

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beide hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en zet elke relatie onder druk.

Regisseur : Fien Troch
Met : Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Karlijn Sileghem
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

Why Him?

Why Him?

Tijdens de feestdagen gaat Ned, een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird, een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. De strenge en preutse Ned vindt Laird, die helemaal geen filter heeft, totaal geen match voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Neds paniekaanvallen nemen toe als hij zich gaandeweg steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving en hij erachter komt dat Laird klaar is om dé vraag aan zijn vriendin te stellen.

Regisseur : John Hamburg
Met : James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally, Adam Devine
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb.

The Birth of a Nation

The Birth of a Nation

Het is 1831 en de Afro-Amerikaan Nat Turner brengt zijn dagen door als slaaf in Virginia. Hij wordt door zijn eigenaar Samuel Turner hard aan het werk gezet en de slavendrijver Raymond Cobb zorgt ervoor dat niet alle werkdagen zonder slag of stoot verlopen. Met hulp van een prediker genaamd Walthall en gesteund door verscheidene lotgenoten komt Nat tegen de heersende blanken in opstand.

Regisseur : Nate Parker
Met : Nate Parker, Armie Hammer, Mark Boone Junior
Genre : Historisch, Drama, Biografische film

Deze film heeft een score van 6.0 op IMDb.

Nocturnal animals

Nocturnal animals

Susan, een kunsthandelaar uit Los Angeles, leidt een luxueus maar onbevredigend leven met haar man Hutton. Als Hutton weer eens op zakenreis is, ontvangt Susan een anoniem pakketje. Het is een boek, geschreven door haar ex-man Edward, met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen en er ontrafelt zich een onheilspellend verhaal.

Regisseur : Tom Ford
Met : Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 7.9 op IMDb.

Dalida

Dalida

Biopic over de zangeres Dalida. Dalida werd geboren in Caïro in 1933. In 1956 trad ze voor een eerste keer op in het Olympia theater en het werd een fenomenaal succes. Ze trad in het huwelijk met Lucien Morisse, de baas van het jonge radiostation Europe No. 1. Haar liedjes weerklonken in talloze discotheken. In 1974 reisde ze naar India met de wereldhit "Gigi l'Amoroso".

Regisseur : Lisa Azuelos
Met : Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve
Genre : Biografische film

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Top 5: 1. Rogue One : A Star Wars Story

Top 5: 1. Rogue One : A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. In een tijd van conflict vormt zich een groep van onwaarschijnlijke helden om de plannen voor de Death Star te stelen, het ultieme massavernietigingswapen van het Keizerrijk. Deze sleutelgebeurtenis in de Star Wars tijdlijn brengt gewone mensen samen die de keuze maken om uitzonderlijke dingen te doen en daardoor deel worden van iets belangrijkers dan henzelf.

Regisseur : Gareth Edwards
Met : Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk
Genre : Science fiction, Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb.

Top 5: 2. Passengers

Top 5: 2. Passengers

Op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt. Terwijl Jim en Aurora wennen aan het vooruitzicht om de rest van hun levens aan boord door te brengen, beginnen ze voor elkaar te vallen, niet in staat om de woeste wederzijdse aantrekkingskracht te negeren... Totdat ze ontdekken dat het schip in groot gevaar is. Hun eigen levens en die van vijfduizend nog slapende passagiers staan op het spel. Jim en Aurora moeten alles op alles zetten om iedereen te redden.

Regisseur : Morten Tyldum
Met : Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia
Genre : Science fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb.

Top 5: 3. Sing

Top 5: 3. Sing

Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Regisseur : Garth Jennings
Met : Taron Egerton, Scarlett Johansson, Matthew McConaughey, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane
Genre : Animatie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

Top 5: 4. Assassin's Creed

Top 5: 4. Assassin's Creed

Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Callum ontdekt dat hij afstamt van een mysterieus geheim genootschap, de Sluipmoordenaars, en bouwt een enorme hoeveelheid eeuwenoude kennis en vaardigheden waarmee hij het in het heden opneemt tegen de machtige en oppressieve Orde van de Tempeliers.

Regisseur : Justin Kurzel
Met : Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Genre : Actie, Fantasy, Science-Fiction

Deze film heeft een score van 8.4 op IMDb.

Top 5: 5. A Monster Calls

Top 5: 5. A Monster Calls

De 12-jarige Conor probeert om te gaan met zijn zieke moeder en de pesterijen van zijn klasgenoten door weg te duiken in een fantasiewereld vol monsters en sprookjes. Omdat zijn moeder ernstig ziek is, moet hij bij zijn kille oma wonen. Op school wordt hij gepest en zijn vader woont duizenden kilometers bij hem vandaan. Onverwacht roept Conor de meest onwaarschijnlijke bondgenoot op: een kolossaal monster dat hem 's nachts bezoekt om verhalen te vertellen. Onder de wilde begeleiding van het monster begint Conor aan een reis langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren.

Regisseur : Juan Antonio Bayona
Met : Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Lewis MacDougall, Toby Kebbell
Genre : Drama, Fantasy

Deze film heeft een score van 7.8 op IMDb.

Top