Bloodline, Netflix-drama van de bovenste plank!

Series | Op 27 mei kun je op Netflix kijken naar het tweede seizoen van de Netflix Original-serie Bloodline. Top, wij kijken er reikhalzend naar uit!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 27 mei kun je op Netflix kijken naar het tweede seizoen van de Netflix Original-serie Bloodline. Top, wij kijken er reikhalzend naar uit!

Bloodline is topdrama in een heerlijke setting en met een fantastische cast. De serie is gemaakt door Todd Kessler, Glenn Kessler en Daniel Zelman, het trio dat eerder de misdaadserie Damages bedacht. Seizoen 1 werd in maart 2015 vrijgegeven op Netflix en was volgens veel recensies zo ongeveer het beste wat Netflix al te bieden had met zijn Original-series. Drama met een grote D. En seizoen 2 belooft al even goed te zijn!

Wij stellen de serie graag aan je voor en zeggen er meteen bij waarom wij Bloodline zo absoluut de moeite waard vinden.

Heb jij Bloodline nog niet gezien? Bekijk de dertien afleveringen van seizoen 1 nu op Netflix. Zo ben je mee met het verhaal en klaar voor de start van seizoen 2, op 27 mei!



Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Het verhaal

Bloodline vertelt het verhaal van de Rayburns, een hechte familie die in de Florida Keys door iedereen gerespecteerd wordt.

Patriarch Robert Rayburn en zijn vrouw Sally runnen samen een hotel en ook de kinderen doen het goed. Zoon John is de lokale sheriff, Kevin heeft een eigen zaak en Meg behartigt als advocaat de belangen van de familie. Alleen de oudste zoon, Danny, past niet helemaal in het plaatje. Hij is het zwarte schaap van de familie en woont niet in de buurt. Zijn vader is hem eigenlijk liever kwijt dan rijk.

Wanneer hij opduikt voor een familiereünie en te kennen geeft dat hij wil blijven, blijkt dat de Rayburns allemaal het een en ander te verbergen hebben.

Geen slechte mensen …

Het eerste seizoen wordt ingeleid met de zin “We are not bad people, but we did a bad thing”. Van bij het begin wordt je meegezogen in het verhaal van deze familie en de oudste zoon, het zwarte schaap.

Hoe is hij zo geworden? Wat is er gebeurd? Wat vindt de rest van de familie van zijn terugkeer? En dan duiken er nog lijken op ook, hoe zit het daarmee?

Bloodline beantwoordt al die vragen en nog veel meer, maar wel op zijn eigen tempo. Als kijker zit je voortdurend met vragen. Wat betekent die eerste zin? Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Intrigerend!

Topcast

De cast in Bloodline is fantastisch, de rollen lijken de acteurs stuk voor stuk op het lijf geschreven. Je voelt de spanning in de familie, de complexe relaties, de geheimdoenerij en het mysterieuze van de plot in elke aflevering.

In seizoen twee zullen we een aantal nieuwe gezichten zien, zoals John Leguizamo (in de rol van de criminele Ozzy Delvecchio) en de prachtige Andrea Riseborough (als Evangeline).

Bakken vol talent, dat vraagt om een kort overzicht. We stellen de familie even aan je voor!

Sam Shepard en Sissy Spacek zijn Robert en Sally Rayburn

Sam Shepard en Sissy Spacek spelen de humeurige vader en de elegante moeder van de familie.

Sam Shepard is acteur, scenarioschrijver en toneelauteur. Hij speelde mee in talrijke films met bekende acteurs, zoals Fair Game (met Sean Penn en Naomi Watts), Inhale (met Dermot Mulrooney en Diane Kruger), en Brothers (met Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire en Natalie Portman), Darling Companion (met Diane Keaton), Safe House (met Denzel Washington) en Killing Them Softly (met Brad Pitt).
 
De fabuleuze Sissy Spacek is al jaren een gevierde Amerikaanse actrice. Ze won een Oscar en Golden Globe voor haar rol als Loretta Lynn in Coal Miner’s Daughter (1980). In haar carrière werd ze maar liefst vijf keer genomineerd voor een Oscar, onder meer voor haar rollen in Crimes of the Heart en In the Bedroom. Ze speelde daarnaast ook mee in JFK, The Long Walk Home, Four Christmases en The Help.

Ben Mendelsohn is Danny Rayburn

Ben Mendelsohn is een Australische acteur die sinds 2010 een grote naam is in Hollywood. Hij speelde mee onder meer naast Guy Pearce in Animal Kingdom. Die prestatie leverde hem rollen op in Christopher Nolans The Dark Knight Rises (met Christian Bale en Anne Hathaway), The Place Beyond the Pines van Derek Cianfrance (met Ryan Gosling en Bradley Cooper), en Killing Them Softly van Andrew Dominik (met Brad Pitt). Zijn rol in Bloodline leverde hem nominaties op voor de Golden Globes en de Emmy’s.

Terecht, want hij is fantastisch in zijn rol van verschoppeling van de familie, oudste zoon Danny Rayburn. De ene keer heb je geweldig veel medelijden, de andere keer kun je het niet laten eens met je ogen te rollen als hij weer maar eens de verkeerde keuze maakt.
 
Zijn vriendinnetje in de serie wordt gespeeld door Chloe Sevigny, bekend van Boys Don’t Cry, American Psycho,Those Who Kill, enz.

Kyle Chandler is John Rayburn

Kyle Chandler is een veelgevraagd acteur in Hollywood. In Bloodline kruipt hij in de huid van detective John Rayburn, lokale sheriff en tweede zoon van de Rayburns. Hij is grtrouwd met Diana, gespeeld door Jacinda Barrett.

We kennen Kyle Chandler van talloze films en series, zoals Tour of Duty (1990), Grey’s Anatomy (2006-2007), Super 8 (2001), Argo (2012), Zero Dark Thirty (2012), Broken City (2013), The Wolf of Wall Street (2013), enz. Hij won een Emmy voor zijn rol als Coach in de tv-serie Friday Night Lights én voor zijn rol in Grey’s Anatomy.

Jacinda Barret kennen we onder meer uit Suits, waar ze speelt aan de zijde van haar echtgenoot, Gabriel Macht.

Linda Cardellini is Meg Rayburn

Dochter Meg Rayburn wordt gespeeld door de prachtige Linda Cardellini. Haar vriend in de serie is Marco, gespeeld door Enrique Murciano.

Linda Cardellini is een Amerikaanse actrice die bij ons vooral bekend is voor haar rol als verpleegster Samantha Taggart in de televisieserie ER. In 2013 was ze in Mad Men bijna onherkenbaar in de rol van Sylvia Rosen, de getrouwde maîtresse van Don Draper. Deze rol leverde haar een Emmy-nominatie op. Ze speelde daarnaast onder meer naast Will Ferrell en Mark Wahlberg in de film Daddy’s Home (2015) en in de komedie Welcome to Me, waar ze deel uitmaakt van een sterrencast met onder andere Will Ferrell, Tim Robbins, Joan Cusack en James Marsden.

Enrique Murciano is een Amerikaans acteur, die bij ons vooral bekend is van tv-series Without a Trace en CSI: Crime Scene Investigation. Hij speelde ook mee in films als Lost City (met Bill Murray), Black Hawk Down en Speed 2: Cruise Control (met Sandra Bullock).

Norbert Leo Butz is Kevin Rayburn

Norbert Leo Butz speelt de onstuimige jongste zoon, Kevin Rayburn. Hij is getrouwd met Belle, gespeeld door Katie Finneran.

Norbert Leo Butz is een bekend Broadway-acteur, waar hij onder meer bekroond werd voor zijn rollen in Catch Me If You Can en Dirty Rotten Scoundrels. Op het scherm was hij daarnaast ook te zien, onder meer in Dan in Real Life (naast Steve Carell), The English Teacher (met Julianne Moore) en verschillende tv-series, zoals The Good Wife, CSI en Blue Bloods.

Katie Finneran is een Amerikaanse actrice die werkt voor film, tv en theater. We zagen haar onder meer in You’ve Got Mail en Bewitched en in verschillende tv-series, waaronder Sex and The City, Frasier en Damages.

De Florida Keys: prachtig, exotisch, bloedheet

De serie speelt zich af in vakantiesfeer, maar dan toch niet. De familie Rayburn baat al vijfenveertig jaar met succes een hotel uit op een eiland in de Florida Keys.

Een tropisch klimaat, de oceaan, een zwoele bries… Zon, zee en strand! En drama, veel drama.

De Florida Keys zijn prachtig, en de serie ook. Zelfs als de plot zijn gevaren laat zien en ook de nadelen van het leven in een vakantieoord aan de kust duidelijk worden … alles ziet er altijd verbluffend uit, met prachtige kleuren en veel sfeerbeelden. Ook het hotel van de familie, Rayburn House, ziet er geweldig uit.

Seizoen 2: “Wat je ook doet, het loopt altijd fout af…”

Seizoen 2 begint met de familie Rayburn die alles doet om de ondenkbare misdaad uit seizoen 1 te verdoezelen. Mysterieuze vreemdelingen uit Danny's verleden komen naar de Keys met gevaarlijke plannen. De politie jaagt op de waarheid en de eens zo hechte familie gaat bijna ten onder aan wantrouwen en paranoïa. Leugens stapelen zich op, allianties worden gesmeed en ook weer tenietgedaan, relaties kapotgemaakt …

En als goede mensen met hun rug tegen de muur staan… dan doen ze soms slechte dingen. Dat belooft!

Het volgende filmpje geeft een overzicht van het eerste seizoen. Heel fijn om je geheugen op te frissen, maar opgepast: spoiler alert! Als je het eerste seizoen nog wil zien voordat het tweede begint – doen! –  kun je dit filmpje best aan je voorbij laten gaan.



Bekijk de dertien afleveringen van seizoen 1 nu op Netflix. Zo ben je mee met het verhaal en klaar voor de start van het tweede seizoen, op 27 mei! Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top