Kindacteurs die te vroeg overleden

Voor heel wat kindsterren was het hoogtepunt van hun carrière al voorbij nog voor ze goed en wel in de puberteit kwamen. Of ze gingen ten onder aan drank, drugs en andere uitspattingen. Voor sommigen eindigde het zelfs fataal. Deze kindacteurs overleden op veel te jonge leeftijd.
Kindacteurs die te vroeg overleden © IMDB

Voor heel wat kindsterren was het hoogtepunt van hun carrière al voorbij nog voor ze goed en wel in de puberteit kwamen. Of ze gingen ten onder aan drank, drugs en andere uitspattingen. Voor sommigen eindigde het zelfs fataal. Deze kindacteurs overleden op veel te jonge leeftijd.

River Phoenix

River Phoenix © IMDB

River Phoenix ('Stand By Me') begon al vroeg met acteren en had al heel wat veelbelovende rollen op zijn naam staan toen hij op de stoep van de nachtclub 'The Viper Room' in Los Angeles overleed na een overdosis drugs. Hij was pas 23 jaar oud.

Corey Haim

Corey Haim © IMDB

Hetzelfde lot onderging Corey Haim ('The Lost Boys'). Hij stierf in 2010 op 38-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen, na een levenslang gevecht tegen zijn drugsverslaving. Corey Haim was samen met Corey Feldman ('Friday the 13th: The Final Chapter') een van de grootste tieneridolen uit de jaren '80.

Brittany Murphy

Brittany Murphy © IMDB

De Amerikaanse actrice Brittany Murphy overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd, officieel aan een hartstilstand. Meteen na haar dood ontstonden speculaties over een drugsverslaving en een eetstoornis.
 
Op haar veertiende begon Murphy te acteren in televisieseries. In 1995 werd ze filmactrice dankzij haar rol in 'Clueless', waarin ze met Alicia Silverstone speelde. Verder werd ze bekend door films als '8 Mile', 'Sin City', 'Girl interrupted', 'Just married' en 'Don't Say a Word'. Haar stem is ook in een aantal tekenfilms te horen, zoals de stem van de pinguïn Gloria in 'Happy Feet'.

Heather O'Rourke

Heather O'Rourke © IMDB

Heather O'Rourke werd tijdens de filmopnames van de film Poltergeist III in 1988 met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze bleek een darmobstructie te hebben. Een operatie mocht niet meer baten. Ze werd pas twaalf.

Heather Michele O'Rourke werd op 5-jarige ontdekt door Steven Spielberg en kreeg de rol van  Carol Anne Freeling in Poltergeist. Nadien speelde ze mee in series als 'Happy Days' en de films 'Surviving' en 'Around the Bend'. In 1986 volgde deel twee van Poltergeist. Tijdens de opnames van Poltergeist III liep het fataal mis en overleed ze op 12-jarige leeftijd.

Matthew Garber

Matthew Garber © IMDB

Matthew Garber, bekend uit de musical 'Mary Poppins', werd niet ouder dan 21. Hij stierf in 1977 nadat hij hepatitis had opgelopen in India.

Gary Coleman

Gary Coleman © IMDB

Gary Coleman, het ex-kindsterretje dat bekendheid verwierf als Arnold Jackson uit 'Diff'rent Strokes', overleed in 2010 op 42-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

Coleman, die door een nierziekte maar 1 meter 42 werd, viel na het succes van 'Diff'rent Strokes' in een zwart gat. Hoewel hij nog gastrolletjes had in 'Married... With Children', 'The A-Team' en 'The Fresh Prince of Bell Air', bleef vast werk uit.

Dana Plato

Dana Plato © IMDB

Ook Dana Plato, Kimberly Drummond in de reeks 'Diff'rent Strokes' verging het niet goed. Op haar veertiende raakte Dana Palto verslaafd aan drugs. Financiële problemen dreven haar later tot een gewapende overval en fraude met medische voorschriften. Uiteindelijk overleed ze in 1999 op 35-jarige leeftijd aan een overdosis.

Brad Renfro

Brad Renfro © IMDB

De Kinderster van 'The Client' en 'The Cure' overleed in 2008 op 25-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. Brad Renfro staat links op de foto.

Anissa Jones

Anissa Jones © IMDB

Buffy uit de sitcom 'Family Affair' overleed in 1976 op 18-jarige leeftijd als gevolg van een ernstige drugsverslaving.

Judith Barsi

Judith Barsi © IMDB

De jonge ster van 'The land before time' en 'Jaws: The Revenge' overleed in 1988 op 10-jarige leeftijd. Judith en haar moeder waren allebei doodgeschoten door haar vader, die kort daarna zelfmoord pleegde.

Rob Knox

Rob Knox © Wikipedia

In 2009 werd Harry Potter Rob Knox tijdens een ruzie neergestoken in een Londens café. Knox werd doodgestoken omdat hij zijn jongere broer Jamie probeerde te beschermen. Rob Knox werd 18 en speelde de rol van leerling Marcus Belby in 'Harry Potter en de halfbloed prins'.

Jessica Madison Wright Morris

Jessica Madison Wright Morris

Veel geluk had Jessica Madison Wright Morris, het kindsterretje uit 'Grace Under Fire' en 'The Nanny' ook niet bepaald. Zij stierf op 21-jarige leeftijd aan een hartaanval, uitgerekend de dag na haar huwelijk.

Skye McCole Bartusiak

Skye McCole Bartusiak

De Amerikaanse actrice Skye McCole Bartusiak, die op 7-jarige leeftijd de dochter van Mel Gibson speelde in 'The Patriot' overleed in juli 2014 aan een overdosis. Ze was pas 21.

McCole Bartusiak speelde onder meer in ook nog in 'The cider house rules' en 'Don’t Say a Word' en had gastrollen in series als 'Lost', 'House M.D.', '24' en 'CSI: Crime Scene Investigation'.

Lee Thompson Young

Lee Thompson Young © IMDB

In augustus 2013 pleegde Lee Thompson Young zelmoord in zijn woning in Los Angeles. Hij was pas 29. De zwarte acteur brak eind jaren '90 door in de Disneyserie 'The Famous Jett Jackson'. Bij ons was hij vooral bekend van de detectivereeks 'Rizzoli & Isles', die uitgezonden werd op Vijf.

Bridgette Andersen

Bridgette Andersen

Het kindsterretje uit 'Savannah Smiles' (1982) stierf in 1997 aan een overdosis heroïne en alcohol. Ze was pas 21.

Top