De opmerkelijkste showbizznieuwtjes van de week

In BV-land en Hollywood is het nooit windstil. Wat voor nieuws viel er bij de bekende medemens te rapen?
De opmerkelijkste showbizznieuwtjes van de week

Volgens Daan Stuyven moeten we het Eurosongfestival met z'n allen boycotten, Elke Clijsters en Jelle Van Damme vormen opnieuw een koppel, enkele Temptation Island-deelnemers gingen met elkaar op de vuist in Sint-Niklaas, bij een Limburgse atletiekclub waren ze blij verrast toen bekend werd dat hun trainingsvesten het tot in een Hollywoodfilm hebben geschopt en de Instagramaccount van Koen Wauters werd gehackt. Lees er hier alles over!

Volgens Daan Stuyven moet het Eurosongfestival geboycot worden

Volgens Daan Stuyven moet het Eurosongfestival geboycot worden © Isopix

Daan Stuyven is van mening dat het Eurosongfestival in Israël moet geboycot worden. ‘Dit is een witwasoperatie van de staat Israël om een positief imago te creëren. Ik ben verbouwereerd en gechoqueerd over het gemak waarmee we onze liedjes gaan zingen in een land waar onschuldige kinderen worden afgeschoten en waar onschuldige of niet-gewapende burgers worden vermoord. Het is bovendien geen Europees land, en het volgt de Europese waarden niet. Ik ben eigenlijk een fan van het Songfestival, en dus vind ik het jammer dat het dit jaar politiek wordt misbruikt in zo’n fout kader’, aldus Stuyven in De Afspraak op Canvas.

Schrijfster Saskia De Coster, die ook aan tafel zat, was een andere mening toegedaan: ‘Ik vind het jammer dat we cultuur inzetten voor een boycot. Nick Cave en Lana Del Rey vinden het juist belangrijk om in Israël op te treden, om een soort dialoog aan te gaan’, reageerde ze. Ook bij de VRT zien ze geen graten in de uitzending van het liedjesfestijn. Eliot Vassamillet, die België vertegenwoordigt, zal dinsdag optreden tijdens de eerste halve finale. Donderdag gaat de twee halve finale door, zaterdag de finale. Ondertussen gokt men er hier en daar op dat hij met de Barbara Dex-award huiswaarts zal keren, met dank aan zijn outfit, een opvallend ensemble met oranje accenten dat werd ontworpen door Walter Van Beirendonck.

Elke Clijsters en Jelle Van Damme hebben weer een relatie

Elke Clijsters en Jelle Van Damme hebben weer een relatie © Isopix

Elke Clijsters en Jelle Van Damme vormen weer een koppel. Da’s opmerkelijk, want enkele maanden geleden legde Clijsters nog een klacht neer tegen hem wegens stalking. Maar nu is alles weer koek en ei. 'Ik heb fouten gemaakt. Ik neem alle verantwoordelijkheid op mij, maar ik heb geleerd. Niemand is perfect, we maken fouten, we vallen, we staan weer op. Echte liefde keert altijd terug. Ik wil gewoon dat je weet, op het einde van de dag ben jij het. Jij bent het altijd geweest’, schreef Van Damme, die tegenwoordig bij Antwerp voetbalt, in een poëtische bui op Instagram.

Trainingsvest Limburgse atletiekclub duikt op in Long Shot

Trainingsvest Limburgse atletiekclub duikt op in Long Shot © YouTube

Charlize Theron en Seth Rogen dragen in de romantische komedie Long Shot zowaar een jasje van de Looise Atletiek Vereniging, een sportclub uit Tessenderlo. Hoe het kledingstuk in de States terechtgekomen is, daar hebben ze in Looi het raden naar. ‘Het bewuste jasje werd vroeger inderdaad gebruikt door onze atleten. De voorbije twee jaar is enkele keren oude clubkledij geschonken aan projecten in Rwanda en Oeganda. Is het vestje op die manier in de VS verzeild geraakt? Of is een oud-atleet uitgeweken naar Hollywood? We zullen het allicht nooit weten’, aldus Eric Raymaekers, de voorzitter van de club, in De Morgen.

Knokpartij tussen Temptation Island-deelnemers

Knokpartij tussen Temptation Island-deelnemers © SBS Belgium

Enkele Temptation Island-gezichten zijn op dinsdag 30 april op de vuist gegaan op de parking van een discotheek in Sint-Niklaas. Het nieuws raakte pas deze week bekend. De gemoederen liepen hoog op tussen Sidney (foto), Gaetan en Jietse. Ook verleidster Lizzy zou van de partij geweest zijn. ‘Jietse kwam buiten naar me toe met een woeste Gaetan. Hij begon tegen me te schreeuwen omdat ik op televisie een opmerking over hem had gemaakt waar hij niet blij mee was. Daarvoor had ik me al geëxcuseerd, maar hij werd helemaal gek. Hij riep alleen maar dat ik hem moest slaan. Een omstaander trapte me van achteren onderuit en ik liep een botbreuk op in mijn vinger. Toen ik opstond, kwam Gaetan op me af en kreeg ik een kopstoot op mijn neus’, liet Sidney, die er naar eigen zeggen een verzwikte enkel en een pijnlijke vinger aan overhield, optekenen in Het Nieuwsblad.

Jietse en Gaetan vertellen een ander verhaal: ‘Sidney had onder meer racistische opmerkingen gemaakt over Gaetan. Hij gaf me wel wat uitleg, maar verontschuldigde zich niet. We stonden neus aan neus, maar er gebeurde niets. Sidney loog dat hij Gaetan had gebeld om zich te excuseren. Plots brak rond ons een gevecht uit waar wij effectief niets mee te maken hadden. Sidney vocht mee, wij niet. Hij ging helemaal door het lint toen de security erbij kwam. Sidney spreekt over een gebroken vinger, maar ik heb geen idee hoe hij die opliep. Wij zijn naar huis gegaan’, aldus de twee. Het is niet duidelijk of één van de drie de ware toedracht vertelde, en wiens verhaal in dat geval klopt.

David Attenborough wil een clubplaat maken

David Attenborough wil een clubplaat maken © Isopix

De 93-jarige iconische natuurdocumentairemaker David Attenborough gaat de dj-toer op. Volgens bronnen binnen de BBC wil hij een Ibiza-waardig clubnummer maken, gebaseerd op een veldopname op Bali van 65 jaar geleden. Attenborough zoekt nog wel een dj om hem een handje te helpen. Hij hoopt dat de traditionele muziek op de opname een nieuwe generatie zal aanspreken. Iedereen mag een remix maken, en daarna worden de inzendingen beoordeeld door Attenborough, muzikant Ghostpoet en BBC 6-radiopresentatrice Cerys Matthews.

Publieke begrafenis voor Christophe Lambrecht

Publieke begrafenis voor Christophe Lambrecht © Peter De Smedt / Isopix

Christophe Lambrecht, de radiopresentator die afgelopen weekend aan een hartaandoening overleed, krijgt een begrafenis die toegankelijk zal zijn voor het publiek. De plechtigheid zal zaterdag plaatsvinden op een oud legerterrein in de buurt van Herentals, zo meldde Gazet Van Antwerpen. In de mediawereld werd verslagen gereageerd op zijn overlijden. Om hem te gedenken draait StuBru de hele week van 9 tot 12 non-stop muziek. Christophe Lambrecht werd 48. Hij werkte ook voor radiozender JOE, Woestijnvis en de Kempense regionale tv-zender RTV.


Zoon Harry en Meghan heet Archie

Zoon Harry en Meghan heet Archie © Isopix

Hij is er eindelijk: de zoon van Prins Harry en Meghan Markle heet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Het koppel toonde hem vol trots aan de media, waarna ze op bezoek gingen bij overgrootmoeder Queen Elizabeth II, van wie de jongste telg van de Britse koninklijke familie het achtste achterkleinkind is. Op de naam hadden maar weinigen hun geld ingezet. ‘Het is de verkorte versie van Archibald. In Archie zit het Griekse archos, wat ik heers betekent. Het tweede deel, bald, is dan weer Duits voor moedig. Samengesteld maakt dat moedige heerser. Goed gekozen voor een lid van een koninklijke familie’, aldus naamdeskundige Vic Mennen in Het Nieuwsblad.

Instagramprofiel Koen Wauters werd een tijdlang gehackt

Instagramprofiel Koen Wauters werd een tijdlang gehackt © Isopix

Het Instagram-account van Koen Wauters werd een tijdje overgenomen door hackers. Dat kondigde hij maandag zelf aan via het sociale netwerk. Ondertussen is de pagina weer in zijn handen. ‘Kreeg je van mij een bericht via Instagram gisteren? Sorry! Wasn't me! Mijn account werd gehackt. Back in business’, schreef hij.

Spice Girls brengen album met grootste hits uit als voorproefje voor hun tournee

Spice Girls brengen album met grootste hits uit als voorproefje voor hun tournee © Isopix

Om hun tournee in de verf te zetten, hebben de Spice Girls een nieuw album uitgebracht, met daarop hun grootste hits. De plaat zal in beperkte oplage en op vinyl worden verkocht. Het magazine Billboard pakte uit met het nieuws. Het Greatest hits-album, dat al een eerste keer werd uitgegeven in 2007, telt vijftien nummers, waaronder Wannabe en Say You'll Be There. Het album zal vanaf 31 mei in de winkelrekken liggen, net een week nadat de Spice Girls hun concertreeks aftrappen in de Ierse hoofdstad Dublin. De tournee zal midden juni eindigen in het Wembley-stadion in Londen.

Top