Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Liefde kent geen grenzen, dat heeft het eerste seizoen van Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond dubbel bewezen met de mooie koppels Jan en Romina en Manu en Hilde. Ook dit jaar gaan vijf Vlaamse boeren in het buitenland, onder wie ook één vrouw, op zoek naar een lief van hier.
Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond © vtm

De voorbije week lieten Dina en An de kijker al elke dag kort kennis maken met de vijf Vlaamse boeren in het buitenland die dit jaar op zoek gaan naar het laatste puzzelstuk van hun geluk, namelijk een toffe, Vlaamse partner: Victor (25) uit Bulgarije, Marianne (40) uit Finland, Etienne (55) uit Kaapverdië, Gerard (43) uit Duitsland en Stephan (33) uit Canada. Zondag volgt een extra lange kick-off aflevering met extra beeldmateriaal. Wij zetten de boeren voor jou op een rijtje.

Victor (25) - Akkerbouwer in Bulgarije

Victor (25) - Akkerbouwer in Bulgarije © vtm

"Het eerste wat ik heb gedaan twee weken voor ik naar hier kwam, is opgezocht hoe tarwe eruit ziet en wat je ermee kan doen. Youtube en Wikipedia: ongelooflijk is dat!"

Victor is een ambitieuze ondernemer pur sang. Als deel van een tweeling werd hij geboren in Oostende. Toen hij 4 was verhuisde hij met zijn familie naar Bulgarije en hij was amper 20 wanneer hij zich daar ontfermde over een noodlijdende boerderij in Tsar Petrovo, op 4 uur rijden van de hoofdstad Sofia. Onder Victors goede invloed verdriedubbelde de boerderij na amper 5 jaar en ondertussen staat de jongeman aan het hoofd van een van de grootste landbouwbedrijven in Europa, met 55 mensen die voor hem werken. "It pays off to work hard. Het eerste wat ik heb gedaan twee weken voor ik naar hier kwam, is opgezocht hoe tarwe eruit ziet en wat je ermee kan doen. Youtube en Wikipedia: ongelooflijk is dat! (lacht)" Op de mega-boerderij worden de 4000 hectaren land intensief ingezet voor het verbouwen van tarwe, zonnebloemen, maïs, koolzaad, kruiden,… maar ook lopen er 200 schapen rond, varkens, geitjes, schapen,...

Naast het werk houdt Victor van sporten, reizen en dollen met zijn 16 honden. Op liefdesvlak kijkt Victor uit naar een zelfstandig Vlaams meisje dat haar mannetje staat, en ook al wel wat van de wereld heeft gezien. "Om eerlijk te zijn: ik hou van alles. Ik luister naar alle soorten muziek, ik eet alles, ik reis overal heen. Het zou geweldig zijn moest ik een meisje vinden die ook overal plezier in vindt."

Marianne (40) - Huskygids in Finland

Marianne (40) - Huskygids in Finland © vtm

"Mijn droomman is iemand die sterk is, zowel fysiek als qua karakter. Een viking met een peperkoeken hartje."

Ook de sympathieke 40-jarige Antwerpse Marianne gaat in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond op zoek gaat naar haar Vlaamse droomman. Marianne is gek op honden en houdt van koude en sneeuw. Sinds 2007 combineert ze die twee passies in een leven als huskygids in Muonio, een klein dorpje in Noord-Finland. Omdat er daar meer rendieren zijn dan toffe mannen én omdat ze fan is van het programma, is Marianne blij dat Boer zkt Vrouw - De Wereld Rondhaar zoektocht naar een Vlaamse man vergemakkelijkt.

Ze heeft haar droomjob gevonden op de husky farm. Haar roedel omvat 56 honden - die ze stuk voor stuk per naam kent - , die ze verzorgt, traint en waarmee ze trektochten maakt. Marianne is een super sportieve avonturierster die houdt van de ongerepte natuur en het buitenleven. "De natuur en de zuiverste lucht ter wereld, dat is wat me hier houdt. Ik word er nog steeds stil van. Maar ik mis het dat ik deze mooie momenten niet kan delen met een man. Het is gewoon gezelliger met z’n twee."

In een relatie zoekt Marianne stabiliteit en warmte, en belangrijk: ze wil een gelijkgestemde gesprekspartner, een soulmate. Ze hoopt samen met een nuchtere man die even dol op honden, de natuur en sneeuw, de donkere Finse dagen een pak korter te maken.

Etienne (55) - Suikerrietboer in Kaapverdië

Etienne (55) - Suikerrietboer in Kaapverdië © vtm

"Op m’n 50ste kwam de klik om op een andere manier te gaan leven. Gezonder, niet meer gejaagd, alles op zijn tijd. Gebeurt het niet vandaag, dan is het morgen. Die levensstijl wil ik delen met iemand, want liefde krijgen en geven is het mooiste dat er is".

Na 30 jaar in de horeca begon Etienne (55) aan zijn buitenlandse boerenavontuur, en dan nog in het prachtige Kaapverdië, een eilandengroep voor de westkust van Afrika op slechts zes uurtjes vliegen van België. Bergen vulkanen, parelwitte stranden, valleien, … De natuur is er adembenemend en erg divers. Het hele jaar door is er mooi weer met zowel in de winter als de zomer gemiddeld 25 graden.

"Eerst heb ik wat rondgereisd maar toen ik hier aankwam, ben ik meteen mijn hart verloren aan Santa Antao: de warmte van de mensen, de natuur, ik had meteen het Caraïbisch gevoel. Ik heb ervoor een druk bestaan gehad maar die tijd is voorbij. Nu leef ik op mijn eigen ritme. Ik heb 30 jaar in de horeca gezeten en op m’n 50ste kwam de klik om op een andere manier te gaan leven. Gezonder, niet meer gejaagd, alles op zijn tijd. Gebeurt het niet vandaag, dan is het morgen."

Etienne, afkomstig van Bambrugge en vader van twee kinderen, heeft er ondertussen een suikerrietplantage van drie hectare uit de grond gestampt en heeft een indrukwekkende moestuin waar hij o.a. papaya en tomaten biologisch teelt. En hij is ook volop bezig met de bouw van een prachtig gelegen hotel dat nog dit jaar moet opengaan.

Etienne is een gevoelsmens en vindt respect heel erg belangrijk in een relatie. "Liefde is het mooiste dat er is. Liefde krijgen en geven. Het vraagt wat zoekwerk, maar ik hoop dat we de ware vinden. Ik zoek een vrouw die van de natuur en het simpele leven houdt, die in om het even welke omgeving zichzelf kan blijven."

Gerard (43) - Akkerbouwer in Duitsland

Gerard (43) - Akkerbouwer in Duitsland © vtm

"Wat ik het meest mis, is écht thuis komen. Bij een lieve, leuke vrouw. En samen kunnen lachen, dat is het fijnste dat je kan hebben in het leven. Al moet ze niet dé plezantste thuis zijn, ik maak al genoeg grapjes voor twee."

De 43-jarige Gerard kreeg het boerenleven mee met de paplepel. Hij groeide samen met zijn drie broers op op de boerderij van zijn ouders in Bree. Om zelf zijn geluk als boer te beproeven, vertrok hij in 2001 naar Duitsland. In Möckern, op een uurtje rijden van Berlijn, werkt hij ondertussen al 15 jaar als de rechterhand van de eigenaar van een gigantisch landbouwbedrijf dat zowel aan akkerbouw doet, als 5000 koeien houdt. "Ideaal: ik heb niet de lasten van een eigen bedrijf, maar enkel het plezier ervan". Hij woont alleen in een huis in de buurt van de boerderij. "Wat ik nu het meest mis, is écht thuis komen. Bij een lieve, leuke vrouw. En samen kunnen lachen, dat is het fijnste dat je kan hebben in het leven. Al moet ze niet dé plezantste thuis zijn, ik maak al genoeg grapjes voor twee", zegt de goedlachse akkerboer. Gerard heeft een 10-jarig dochtertje uit een vorige relatie, die om de twee weken enkele dagen bij hem is. "Ik hou van leven in huis, er is nog plaats genoeg voor een toffe dame en die mag ook kinderen hebben." Hij zoekt een onafhankelijke, warme vrouw, die weet wat ze wil. "En ze hoeft mijn beroep niet te delen. Daar is ze helemaal vrij in, zolang ze maar gelukkig is. Want als zij gelukkig is, ik ook."

Stephan (33) - 'Horseman' in Canada

Stephan (33) - 'Horseman' in Canada © vtm

"Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share. Ik ben gelukkig hier, nu is het tijd om iemand anders gelukkig te maken."

Ook de 33-jarige Stephan gaat in Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond op zoek naar een toffe Vlaamse vrouw die het ziet zitten om naar Canada te verhuizen voor de liefde. Paarden… als kleine jongen was Stephan er al door gepassioneerd. Hij groeide op in het landelijke Ardooie en studeerde mechanica in België, maar drie jaar geleden koos hij voor het leven in de uitgestrekte vlaktes van Alberta, ongeveer even groot als België, Nederland, Zwitserland en Frankrijk samen. Hier heeft hij zijn hart verloren. Aan de ongerepte natuur én de paarden die hij als horseman temt op een ranch.

"Een cowboy kan je me niet noemen, want je ziet hier geen koeien (lacht). Paarden zijn het, dus zeg maar horseman. Ik richt paarden af en zorg ervoor dat zij op die manier veilig in de handen van een eigenaar worden afgeleverd. Ook ben ik zadelmaker. Ik doe dit werk omdat ik élke dag opsta met de volle goesting. Nu kijk ik uit naar de week, terwijl ik vroeger uitkeek naar het weekend."

Stephan houdt van de rust op de prairie maar duikt ook al eens graag in het bruisende stadsleven van de vlakbij gelegen stad Edmonton. Er zijn dus mogelijkheden legio om je ook naast het leven op de ranch te amuseren. "Ik zoek iemand die spontaan is, een avontuurlijk meisje met een open persoonlijkheid. Iemand die eerlijk en rechtdoorzee is. Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share. Ik ben gelukkig hier, nu is het tijd om iemand anders gelukkig te maken."

Bekijk Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond zondag om 19u55 of waar je ook bent via proximustv.be of de Proximus TV-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Top