10 tv-personages die speciaal voor een acteur werden gecreëerd

Sommige personages maken de serie. Toch gaat het vaak om rollen die niet in het oorspronkelijke script voorkwamen. Maar dan komt een producer of regisseur een acteur of actrice tegen en de rest is geschiedenis. Er wordt een personage op maat gemaakt en de serie gaat soms zelfs een heel andere richting uit!

Alex Vause - Orange Is the New Black

Alex Vause - Orange Is the New Black © lev radin

Eerst had de actrice Laura Prepon auditie gedaan voor de rol van Piper in 'Orange Is the New Black'. Jenji Kohan, die de serie heeft bedacht, zag haar niet in de hoofdrol, maar zag ook geen serie zonder haar. Hij ging dan ook grasduinen in het geheugen van Piper Kerman om een rol op maat te vinden. De ex van de echte Piper heet Alex Vause. Maar ze hebben nooit samen in de gevangenis gezeten en zijn nooit opnieuw een koppel geworden. In het echte leven bleef Piper Kerman bij haar verloofde. Laura Prepon, die uiteindelijk Alex Vause zou spelen, heeft de serie dus een heel andere wending gegeven!

Daryl Dixon - The Walking Dead

Daryl Dixon - The Walking Dead © lev radin

De fans van de strip weten dat Daryl Dixon in het begin geen personage van 'The Walking Dead' was. Het personage werd speciaal bedacht voor de acteur Norman Reedus die auditie had gedaan voor de rol van Merle. De mensen achter de serie zagen echter geen Merle in hem, maar wilden hem wel graag bij de cast. Daarom hebben ze de broer van Merle in het leven geroepen. Daryl Dixon was zo'n hit bij het publiek dat hij carrière maakte: eerst was hij enkel een personage dat sporadisch eens opdook, maar hij werd al snel een hoofdpersonage.

Mike - Breaking Bad

Mike - Breaking Bad © Kathy Hutchins

De redenen dat het personage van Mike Ehrmantraut in 'Breaking Bad' werd bedacht, zijn eerder toevallig. Een meevaller voor de acteur Jonathan Banks, die op die manier niet alleen een rol in 'Breaking Bad', maar ook in 'Better Call Saul' in de wacht sleepte. Want normaal zou Saul Goodman in plaats van Mike in die episode van 'Breaking Bad' op het toneel verschijnen. De acteur, Bob Odenkirk, was helaas niet beschikbaar op de draaidagen. In plaats van de episode uit te stellen, besliste de regisseur van de serie dan ook om een nieuw personage te creëren en Jonathan Banks voor de rol te gebruiken. 

Arizona Robbins - Grey's Anatomy

Arizona Robbins - Grey's Anatomy © s_bukley

Een klassieker: Jessica Capshaw had auditie gedaan voor een rol die slechts in drie afleveringen voor 'Grey's Anatomy' zou verschijnen. Shonda Rhimes, de vrouw achter de serie, besliste er echter anders over en creëerde het personage van Arizona Robbins. De actrice die Dr. Robbins speelt, kreeg zo een contract tot het einde van het vijfde seizoen. Daarna werd ze een terugkerend personage vanaf seizoen 6.

Phyllis - The Office

Phyllis - The Office © s_bukley

In de Engelse versie van 'The Office' bestaat het personage van Phyllis Vance niet. Om dit personage te maken, combineerde het Amerikaanse team van 'The Office, US' verschillende karaktertrekken en achtergronden van andere personages. Maar waarom werd Phyllis Vance dan in het leven geroepen? Wel, bij het scriptlezen tijdens de audities waren de makers van de US-serie helemaal weg van Phyllis Smith ...

Hurley - Lost

Hurley - Lost © Kathy Hutchins

J.J. Abrams is van een wit blad vertrokken voor de rol van Hurley in 'Lost'. Hij wou de acteur Jorge Garcia graag in de serie nadat hij hem aan het werk had gezien in een aflevering van 'Curb Your Enthusiasm'. Hij schreef het personage speciaal voor hem en nam hem zonder auditie aan voor 'Lost'. De regisseur had het bij het juiste einde: Hurley werd al snel legendarisch en gaf de serie een humoristische toets.

Brittany - Glee

Brittany - Glee © s_bukley

Als trainer op een shoot werken loont soms de moeite! Heather Morris kan er van meespreken. Zij werkte als choreografe bij 'Glee' en eindigde uiteindelijk als hoofdpersonage! De actrice werd aangenomen om de choreografie van 'Single Ladies' aan te leren aan de acteurs. De makers van de serie waren weg van haar en hebben de rol van Brittany voor haar geschreven. 

April Ludgate - Parks and Recreation

April Ludgate - Parks and Recreation © Jaguar PS

Toen Aubrey Plaza de castingdirecteur van 'Parks and Recreation' ontmoette, liet ze een wel heel ongewone indruk na. Toen hij op een dag tijdens het draaien van P&R over haar sprak, omschreef hij haar als 'het meest bizarre meisje dat ik in mijn leven al heb ontmoet'. Meer hadden de makers van de serie niet nodig om de rol van April Ludgate voor haar te schrijven en haar aan te werven voor de serie.

Sasha - The Walking Dead

Sasha - The Walking Dead © Kathy Hutchins

Nog een rol die op maat werd geschreven voor 'The Walking Dead'. Toen de actrice Sonequa Martin-Green auditie deed voor de rol van Michonne, wilden de makers van de serie haar niet meer laten gaan (maar ze wilden haar ook niet de rol geven waarvoor ze auditie had gedaan). Het personage van Sasha komt wel in het stripverhaal voor, maar was niet voorzien in de serie van 'The Walking Dead'. De makers van de serie hebben haar dan van onder het stof gehaald en Sonequa Martin-Green aan de cast toegevoegd. 

Paris Geller - Gilmore Girls

Paris Geller - Gilmore Girls © Kathy Hutchins

Nog een verhaal over een auditie voor een andere rol. De actrice Liza Weil deed eigenlijk auditie voor de rol van Rory Gilmore. Ze zou uiteindelijk geen Gilmore Girl spelen, maar wel Paris Geller. Een rol die de maker van de serie, Amy Sherman-Palladino, speciaal voor haar in het leven riep!

Top