Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV (19 april)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV (19 april) © Walt Disney Pictures

Een flinke portie drama, actie, avontuur, komedie, een leuke animatiefilm, een verrassend verfrissende maar ook hartverscheurende biopic en enkele spannende thrillers en angstaanjagende horrorfilms... voor elk wat wils dus. Ook al wordt het paasweekend overwegend zonnig en is het intussen 's avonds al wat langer klaar, niets houdt je tegen om je toch maar knus onder een dekentje te installeren voor je tv.

Op aanvraag catalogus: de beste plaatsen voor de film? Je eigen zetel!
Druk op de 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Meer weten over Proximus TV?
Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus, Familus of Minimus!

American Animals

American Animals © Wilson Webb / Film4

Terwijl Spencer en Warren van een ander leven dromen, vatten ze hun studies aan in dezelfde stad, achtervolgd door de angst dat ze voorgoed onbeduidend zullen zijn. Een rondleiding in de waardevolle boekencollectie van Spencers school brengt de vrienden op een idee. Ze plannen een van de meest gedurfde kunstroven uit de recente geschiedenis met de speciale collectie van de universiteitsbibliotheek als doelwit. Ze werven twee andere vrienden aan om de klus te helpen klaren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Misdaaddrama van Bart Layton, met Evan Peters, Barry Keoghan en Blake Jenner

American Animals
is vanaf 16 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

The Extraordinary Journey of the Fakir

The Extraordinary Journey of the Fakir © Brio Films / Vamonos Films

In een buurt van New Delhi verblijft een kolonie magiërs, poppenspelers, vuurspuwers en andere kunstenaars. Onder hen ook Aja, die als kind al blijk gaf van een uitzonderlijk talent. Hij is een 'fakir', die kan zweven, sabels inslikken en hij is voorzien van een reeks van trucs, die hij tot in de puntjes beheerst. Ook verricht hij wonderbaarlijke genezingen. Maar als zijn moeder hem een vliegticket naar Parijs geeft en hem opdraagt om er een geheimzinnige opdracht te vervullen, is hij helemaal van streek. Hij heeft zijn wijk namelijk nooit eerder verlaten.

Drama van Ken Scott, met Erin Moriarty, Barkhad Abdi en Bérénice Bejo

The Extraordinary Journey of the Fakir
is vanaf 16 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Seven in Heaven

Seven in Heaven © Universal Pictures

Jude is een rustige jongen van zestien jaar. Samen met zijn vriend Kent begeeft hij zich naar het huis van hun vriend David omdat die een feestje geeft. Jude en David vervelen zich en besluiten het huis te verkennen. In een kast in de grote slaapkamer ontdekken de twee speelkaarten waarop naakte vrouwen zijn afgebeeld. Ze komen op het idee er een vreemd spelletje mee te spelen.

Sciencefiction-horrorfilm van Chris Eigeman, met Travis Tope, Haley Ramm en Gary Cole

Seven in Heaven
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Becoming Astrid

Becoming Astrid © Trust nordisk

Becoming Astrid is een verrassend verfrissende, maar vooral hartverscheurende biopic over de jonge Astrid Lindgren. Met haar rug naar de camera zit een bejaarde Astrid Lindgren zich aan haar bureau door een stapel fanmail te ploegen. "Hoe komt het dat je zo goed over kinderen kan schrijven, terwijl je zelf al zo lang geen kind meer bent?", vraagt een van haar jeugdige lezers. Dat is de vraag dieregisseur Pernille Fischer in 'Becoming Astrid' probeert te beantwoorden, aan de hand van een traumatische gebeurtenis in haar tienerjaren.

Flashback naar de vroege jaren 20 in Zuid-Zweden. De jonge Astrid Lindgren heeft een rebelse Pippi Langkous-energie, vlechtjes incluis. In de kerk zit ze ostentatief te geeuwen, in het bos schreeuwt ze uitbundig de druk van haar beklemmende omgeving van zich af. Astrid is zestien en nog half kind. Maar wanneer ze niet veel later zwanger raakt van een getrouwde man, is haar zorgeloze kindertijd plots voorbij. Astrid moet halsoverkop volwassen én moeder worden, terwijl haar baby in allesbehalve ideale omstandigheden opgroeit. Rijzende ster Alba August (ook te zien in de Netflixserie 'The Rain') vertolkt Lindgren als een inspirerende, onafhankelijke vrouw die conventies durft te doorbreken.

Biopic van Pernille Fischer Christensen, met Alba August, Trine Dyrholm en Björn Gustafsson

Becoming Astrid
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Holmes & Watson

Holmes & Watson © Columbia Pictures

De briljante detective Sherlock Holmes herenigt zich met zijn goede vriend, de dokter John Watson. Ze krijgen de eer om de Britse koningin te ontmoeten, maar komen in moeilijke en gênante situaties terecht. Als blijkt dat over enkele dagen een aanslag gepleegd zal worden op diezelfde koningin, moet het olijke duo haar beschermen tegen ene James Moriarty.

Op 23 februari 2019, een dag voor de uitreiking van de Oscars, werden naar jaarlijkse gewoonte ook de Golden Raspberry  Awards of de Razzies uitgedeeld. De komedie Holmes & Watson slaagde er dit jaar in de meeste Golden Raspberries, de jaarlijkse prijzen voor het slechtste wat Hollywood heeft voortgebracht, in de wacht te slepen. De Sherlock Holmes-komedie won niet alleen de Gouden Framboos voor slechtste film, maar ook die voor slechtste regisseur, slechtste 'remake' en slechtste mannelijke bijrol (John Reilly). Maar laat je dat er zeker niet van weerhouden om de film te bekijken, want je lacht je waarschijnlijk een breuk.

Misdaadkomedie vanr Etan Cohen, met Will Ferrell, John C. Reilly en Ralph Fiennes

Holmes & Watson
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Mortal Engines

Mortal Engines © MRC / Universal Pictures

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw (Hera Hilmar) ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht. Mortal Engines is het spectaculaire nieuwe avonturenepos van producent Peter Jackson, bekend als regisseur van The Lord of The Rings, The Hobbit en King Kong. Regie is in handen van Christian Rivers, die een Oscar won voor zijn visuele effecten voor King Kong. Jackson en zijn vaste co-scenaristen Fran Walsh en Philippa Boyens hebben samen de met prijzen onderscheiden boekenserie van Philip Reeve bewerkt voor het grote doek.

Science-Fictionfilm van Christian Rivers, met Hera Hilmar, Hugo Weaving, Robert Sheehan en Stephen Lang

Mortal Engines
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Dit zijn de filmflops van het jaar

Night School

Night School © Universal Pictures

Vroegtijdige schoolverlaters. Ze worden gedwongen om op latere leeftijd de avondschool te volgen, zodat ze alsnog hun middelbare schooldiploma kunnen behalen. Het feit dat deze buitenstaanders telkens in problemen verzeild raken, maakt de opleiding er niet makkelijker op.

Komedie van Malcolm D. Lee, met Kevin Hart, Tiffany Haddish en Rob Riggle

Night School
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Sorry to Bother You

Sorry to Bother You © Peter Prato / Annapurna Pictures

Een zwarte telemarketeer met weinig gevoel van eigenwaarde ontdekt een magische sleutel tot zakelijk succes. Hij brengt zichzelf naar de bovenste regionen van de hiërarchie, net op het moment dat zijn collega's zich verzetten tegen onrechtvaardige arbeidsomstandigheden. Wanneer hij het macabere geheim van zijn bedrijfsleiders blootlegt, moet hij beslissen of hij wil opstaan of zich wil uitkopen.

Sciencefictionkomedie van Boots Riley, met Lakeith Stanfield, Tessa Thompson en Armie Hammer

Sorry to Bother You
is vanaf 17 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Matriarch

Matriarch © Lionsgate

Een hoogzwangere moeder, Rachel, en haar man Matt, krijgen een ongeval met hun auto op het platteland. Ze worden opgevangen door een boer en zijn vrouw die hen onderdak aanbieden. Rachel komt er al snel achter dat hun kinderen in feite gestolen zijn. Net wanneer ze proberen te ontsnappen uit de boerderij beginnen de weeën bij Rachel.

Horrorfilm van Scott Vickers, met Charlie Blackwood, Julie Hannan en Scott Vickers

Matriarch
is vanaf 18 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 © Walt Disney Pictures

Deze film speelt zich zes jaar na de eerste film af. Ralph en co. zetten hun avonturen voort en hoppen nog steeds van het ene naar het andere arcadespel. Ze ontdekken echter een nieuw fenomeen: het internet. Een heel nieuwe wereld gaat open voor Ralph nu zijn 'Wreck-it' arcade game een online versie krijgt.

Animatiefilm van Phil Johnston & Rich Moore, met de stemmen van John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot (O.V.)/Stijn Cole, Britt Van Der Borght, Peter Van de Veire, Tatyana Beloy, Sven De Ridder, Alex Agnew, Laura Tesoro, Stan Van Samang, Michael Pas, Eline De Munck en Tinne Oltmans (Vlaamse versie)

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
is vanaf 19 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

An Acceptable Loss

An Acceptable Loss © IFC Films

Libby Lamm is een voormalige nationale veiligheidsadviseur die tijdens zijn samenwerking met Rachel Burke, een meedogenloze politicus, een controversiële militaire actie afsloot die een eind zou moeten maken aan de terreurdaden. Het probleem: duizenden stierven onder valse voorwendselen. Achtervolgd door wat ze weet, wil Libby de waarheid vertellen, waarbij ze verraad riskeert - en haar eigen leven - om een doofpot te ontmaskeren die zich uitstrekt tot aan het hoogste bestuursniveau.

Misdaadthriller van Joe Chappelle, met Tika Sumpter, Jamie Lee Curtis en Ben Tavassoli

An Acceptable Loss
is vanaf 19 april beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.


Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices

Top