Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

De tweede film in de Fantastic Beasts-reeks zet niet zozeer de de fabelachtige beestjes in de spotlight, maar focust eerder op politiek drama en uitgesponnen nevenverhalen, zodat je ondanks de vele knipogen naar Harry Potter toch wel een beetje verstrikt raakt in de gedetailleerde wereld van JK Rowling. Uit de spectaculaire openingsscène, waarin de in de vorige film - 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' uit 2016 - gevangen genomen Grindelwald (Johnny Depp) op een nachtelijk gevangenentransport wordt gezet, blijkt onmiddellijk dat de toverstafjes deze keer zullen dienen om onmiddellijk en medegenloos af te rekenen met de tegenstanders.
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV © Warner Bros.

Fantastic Beasts 2
In de eerste passage van de vijfdelige spin-off van Harry Potter zette magizoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) New York nog op stelten toen zijn Fantastic Beasts ontsnapten. Zijn Pokemon Go-avontuur leidde uiteindelijk tot de vangst van een minder onschuldig wezen: Grindelwald, de dark lord pre-Voldemort. En daarna gaat het er al iets grimmiger aan toe.

The Crimes of Grindelwald

The Crimes of Grindelwald © Warner Bros.

In het tweede deel van Newts verhaal blijkt al snel dat zijn inspanningen niet veel nut hadden. Grindelwald (Johny Depp met geblondeerde Hitlerjugend-kapsel) ontsnapt in een spectaculaire actiescène. Nu neemt Newt, in opdracht van de jonge Albus Dumbledore (Perkamentus), zijn koffer vol beesten mee naar Parijs waar hij Grindelwalds boze plannen moet dwarsbomen. Want Grindelwald wil een einde maken aan de al honderd jaar durende vrede tussen tovenaars en niet-tovenaars, en nu duidelijk wordt dat hij in zijn drang om over iedereen te regeren zelfs geen mensenkinderen zal sparen, is het voor iedereen tijd om een kant te kiezen. Niet ten volle bewust van het gevaar dat dat teweeg zal brengen, worden de lijnen uitgezet en in een wereld in verandering waar het vaak onduidelijk wiens loyaliteit waar ligt. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is dan ook duidelijk een politiek drama met een weinig verhulde verwijzingen naar het nazisme.

Fantasyfilm van David Yates, met Eddie Redmayne,Johnny Depp, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law en Zoë Kravitz

Fantastic Beasts : The Crimes Of Grindelwald is vanaf 25 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Op aanvraag catalogus: de beste plaatsen voor de film? Je eigen zetel!
Druk op de 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Meer weten over Proximus TV?
Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus, Familus of Minimus!

Top