Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus of Familus!

In april begint de lente stilaan te kriebelen. Net als onze filmvibes. Kruip tussen de aprilse grillen door gezellig voor je tv en geniet van al het moois dat Proximus TV je te bieden heeft. Als Tuttimus of Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

1. Niet Schieten

1.	Niet Schieten

Niet Schieten is de aangrijpende Bende van Nijvel-film van regisseur Stijn Coninx, met een fenomenale Jan Decleir in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het boek dat slachtoffer David Van de Steen schreef en is een verbijsterend portret van een mank lopend onderzoek waarbij de slachtoffers in de kou blijven staan.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden… Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd.

Drama van Stijn Coninx met Viviane De Muynck, Jan Decleir, Jonas Van Geel, Inge Paulussen, Louis Talpe, Lucas Van den Eynde, Charlotte De Bruyne, Tom Van Dyck en Jurgen Delnaet

Interview: Stijn Coninx en Jan Decleir over Niet Schieten!

2. The Amazing Spider-Man 2

2.	The Amazing Spider-Man 2

In de spectaculaire 3D actie-avonturenfilm The Amazing Spider-Man 2 moet Peter Parker het als Spider-Man (Andrew Garfield) opnemen tegen een nieuwe vijand, Electro (Jamie Foxx).

Voor Peter Parker is er niks mooiers dan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren, genieten van zijn rol als superheld en tijd door te brengen met Gwen (Emma Stone). Maar om Spider-Man te zijn moet hij een prijs betalen: alleen Spider-Man kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de boosaardige schurken die de stad bedreigen. Als Electro (Jamie Foxx) opduikt, moet Peter de confrontatie aangaan met een tegenstander die veel sterker is dan hij. Als zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) terugkeert, realiseert Peter zich dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp. 

3. Fifty Shades Of Grey

3.	Fifty Shades Of Grey

Fifty Shades of Grey is de spraakmakende verfilming van de bestseller die in een mum van tijd uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen. Van de "Vijftig Tinten"-trilogie werden er meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Reden genoeg om er ook een filmversie van te maken.

 De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar hij lijkt te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten.

De iconische rollen van Christian Grey en Anastasia Steele, zijn weggelegd voor Jamie Dornan en Dakota Johnson.

4. Inside Out / Binnenstebuiten

4.	Inside Out / Binnenstebuiten

Binnenstebuiten - originele titel: Inside Out - is een film van Pixar, die overal lovende kritieken krijgt. De balans tussen drama en humor is perfect en ‘Inside Out’ zal zowel kinderen als volwassenen kunnen bekoren.

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

5. Ex-Machina

5.	Ex-Machina

Ex Machina kijkt met een kritische blik naar een toekomst van mens en machine, waarin het hoofdpersonage (net als in Her) verliefd wordt op een AI-systeem. Verschil is dat het computersysteem dit keer wél een lichaam meekrijgt.

Programmeren én experimenten staan centraal in Ex Machina. Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een mooi robotmeisje.

Een film van Alex Garland, met Alicia Vikander, Oscar Isaac en Domhnall Gleeson

Top