Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV (15 maart)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Een flinke portie drama, actie, avontuur, sciencefiction, komedie, romantiek, muziek en een opmerkelijke documentaire... voor elk wat wils dus. De maartse buien zijn nog niet uitgeraasd dus vergeet de frisse donkere en regenachtige avonden en installeer je knus onder een dekentje voor je tv.
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV (15 maart) © IMDb

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Een flinke portie drama, actie, avontuur, sciencefiction, komedie, romantiek, muziek en een opmerkelijke documentaire... voor elk wat wils dus. De maartse buien zijn nog niet uitgeraasd dus vergeet de frisse donkere en regenachtige avonden en installeer je knus onder een dekentje voor je tv.

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV
Meer weten over Proximus TV?

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

De Peperbollen en de Vloek van de Zwarte Koning

De Peperbollen en de Vloek van de Zwarte Koning © IMDb

Mia en Benny zijn beste vrienden en ook klasgenoten. Ze noemen zichzelf de 'Peperbollen' en samen met Mia's zus Alice proberen ze rond Hamburg allerlei raadsels op te lossen. Nu moeten ze echter nog op schoolreis met hun leraar Martin Schulze. Wanneer een lerares plots ziek wordt, lijkt de reis misschien niet te kunnen doorgaan. Maar dan springt Benny's moeder Andrea in, tot zijn groot verdriet.

Familiefilm van Christian Theede, met Marleen Quentin, Ruben Storck en Emilia Flint

De Peperbollen en de Vloek van de Zwarte Koning is vanaf 11 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Mary Shelley

Mary Shelley © IMDb

Met gevoel en poëzie vertelt deze film over Mary Shelley, de schrijfster van 'Frankenstein'. Ongeveer 200 jaar na dato is haar levensverhaal relevanter dan ooit. De 16-jarige Mary Wollstonecraft Godwin begint in 1814 een passionele, schandelijke relatie met de dichter Percy Shelley. Samen slaan ze op de vlucht. Na verloop van tijd wordt hun progressieve relatie echter steeds tumultueuzer, wat Mary's blik op de verhoudingen tussen mannen en vrouwen ingrijpend verandert. Op slechts 18-jarige leeftijd schrijft Mary het klassieke boek 'Frankenstein', waarmee ze de wereldliteratuur radicaal op de kop zet.

'Frankenstein' heeft veel betekend voor de populaire cultuur zoals we die nu kennen. Shelley creëerde een monster waarop alle mannelijke schrijvers jaloers waren, en wist zo de bestaande gendernormen naar haar hand te zetten. De film 'Mary Shelley', zowel geschreven als geregisseerd door een vrouw, is dan ook een expliciet feministisch werk geworden. Met respect, gevoel en durf vertelt de film het verhaal van een vrouw die weigerde zich aan te passen aan de patriarchale eisen van een giftige maatschappij.

Biografisch drama van Haifaa Al-Mansour, met Elle Fanning, Maisie Williams, Douglas Booth

Mary Shelley is vanaf 12 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Billionaire Boys Club

Billionaire Boys Club © IMDb

Begin jaren 80. Joe Hunt richt samen met Dean Karny de Billionaire Boys Club op, een vereniging die zich bezig houdt met beleggingsfraude. Na verloop van tijd denken de twee mannen een goudmijn te hebben gevonden wanneer ze in zee gaan met zakenman Ron Levin. Die blijkt echter op zijn beurt ook een oplichter te zijn en zet de Boys voor zo'n 4 miljoen dollar af. De zwendelarij schiet bij Hunt in het verkeerde keelgat. Koelbloedige wraak staat vervolgens bovenaan zijn lijst.

Biografisch drama vanr James Cox, met Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts, Rosanna Arquette en Kevin Spacey  

Billionaire Boys Club is vanaf 12 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Upgrade

Upgrade © IMDb

In de nabije toekomst beheert technologie alle aspecten van het leven, wat lastig is voor een technofobe man als Grey. Wanneer hij en zijn vrouw met een carjacking te maken hebben en zij daarbij wordt doodgeschoten, wil hij zich wreken. Hij is echter verlamd geraakt, waardoor zijn enige hoop gevestigd is op de computerchip STEM die bij hem moet worden ingeplant.

Sciencefictionthriller van Leigh Whannell, met Logan Marshall-Green, Betty Gabriel en Harrison Gilbertson

Upgrade is vanaf 13 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Un homme pressé

Un homme pressé © IMDb

Alain is een zakenman die achter de tijd aanholt. Noch voor plezier noch voor zijn familie is er een plaats in zijn leven. Op een dag wordt hij getroffen door een beroerte. In het ziekenhuis stellen ze vast dat hij problemen heeft met zijn geheugen en met spreken. Hij wordt onder handen genomen door Jeanne, een jonge logopediste, die hem zoals een kind, terug leert spreken en normaal functioneren. Tijdens zijn revalidatie beseft hij dat hij een deel van zijn leven gemist heeft maar dat alles nog mogelijk is. Vooral de verloren tijd met zijn dochter wil hij inhalen.

Dramatische komedie van Hervé Mimran, met Leïla Bekhti, Fabrice Luchini en Igor Gotesman

Un homme pressé is vanaf 13 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Loro

Loro © IMDb

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Silvio Berlusconi beroert de gemoederen als geen ander. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt over zijn politieke carrière… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?
 
Biografie van Paolo Sorrentino met Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio en Kalsia Smutniak

Loro is vanaf 13 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Kursk

Kursk © IMDb

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek 'A Time To Die' van Robert More.

Historisch drama van Thomas Vinterberg, met Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Michael Nyqvist, Colin Firth, Max von Sydow en Eva van der Gucht

Kursk is vanaf 13 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België
"Een verhaal over verlies en liefde": Thomas Vinterberg over Kursk

The King

The King © IMDb

Filmmaker Eugene Jarecki onderzoekt in deze documentaire iets curieus: de parallellen tussen de opkomst en ondergang van muzieklegende Elvis Presley en dat van de verenigde Staten zelf, tijdens de beruchte presidentiële verkiezingen van 2016. Die hebben er uiteindelijk toe geleid dat de meest controversiële president uit de Amerikaanse geschiedenis, Donald Trump, aan de macht kwam.

Muziekdocumentaire van Eugene Jarecki, met Alec Baldwin, James Carville en Chuck D

The King is vanaf 14 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Destination Wedding

Destination Wedding © IMDb

Frank en Lindsay zijn twee emotioneel gebroken mensen die een bruiloft moeten bijwonen. Ze ontmoeten elkaar en ontwikkelen een wederzijdse genegenheid. Maar om te handelen naar hun gevoelens zou betekenen dat ze hoop boven ervaring moeten verkiezen, wat misschien wel een foute keuze zou kunnen zijn.

Komisch drama vanr Victor Levin, met Winona Ryder, Keanu Reeves en Dj Dallenbach

Destination Wedding is vanaf 14 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Beyond The Sky

Beyond The Sky © IMDb

Chris Norton is een zelfverzekerd maker van documentaires. Hij gelooft niet in buitenaardse wezens of buitenaards leven en is vastbesloten te bewijzen dat dit niet bestaat. In zijn jeugd verdween zijn moeder. Volgens zijn vader werd zij ontvoerd door aliens. Chris begeeft zich naar bijeenkomsten om in gesprek te gaan met mensen die beweren ontvoerd te zijn door aliens en begint na een reeks vreemde ontmoetingen te twijfelen of er toch niet zoiets bestaat als buitenaards leven.

Sciencefictionfilm van Fulvio Sestito, met Peter Stormare, Ryan Carnes en Dee Wallace

Beyond The Sky is vanaf 14 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Les chatouilles

Les chatouilles © IMDb

Odette werd als kind misbruikt door een vriend van haar ouders, maar heeft die nare ervaring altijd verdrongen en er nooit iets tegen haar ouders over gezegd. Nu ze volwassen is en een veeleisende carrière als balletdanseres is gestart, loopt ze fysiek en mentaal tegen haar limieten aan. Ze consulteert een psychologe en licht uiteindelijk ook haar ouders in. Niets zal ooit meer worden als voorheen ...

Drama van Andréa Bescond & Eric Métayer, met Andréa Bescond, Karin Viard en Clovis Cornillac

Les chatouilles is vanaf 15 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

De chaque instant

De chaque instant © IMDb

Elk jaar zijn ze met tienduizenden die hun studies verpleegkunde beginnen. Toevertrouwd aan de zorgen van het 'Instituut voor Verpleegkunde' verdelen ze hun tijd tussen de theoretische lessen, praktijkoefeningen en stages. Een intensief en moeilijk parcours, waarbij ze heel veel kennis opdoen, talrijke technische handelingen leren beheersen en ze zich voorbereiden voor een grote verantwoordelijkheid. Deze film toont de hoogten en de laagten in het leerproces waarbij de studenten vrij vroeg en vaak heel jong geconfronteerd worden met de menselijke fragiliteit, lijden, ziekte, gewonde zielen en lichamen. Een film die dus spreekt over ons, en onze menselijkheid.

Documentaire  van Nicolas Philibert

De chaque instant is vanaf 15 maart beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.


Top