Laatste kans: ook Vlaamse docuserie People of Tomorrow verdwijnt deze week van Netflix

Op 14 april gaan 2 Vlaamse series op de schop: de crimeserie 'Code 37' en 'People of Tomorrow', een zesdelige docu/realityreeks over Tomorrowland. Gelukkig werden er op 1 april ook twee nieuwe Vlaamse series aan het aanbod toegevoegd: 'Gevoel voor Tumor' en 'In Vlaamse Velden'.
Laatste kans: ook Vlaamse docuserie People of Tomorrow verdwijnt deze week van Netflix © Sven Michiels / VRT

Docuserie over diehard fans van muziekfestival Tomorrowland
'People of Tomorrow' volgt 10 diehards fans in hun thuisland, van het begin van hun droom tot het eigenlijke festival. Maar waarom zakken elk jaar tienduizenden mensen uit alle windstreken af naar België? Wie is die generatie die drie dagen lang komt dansen en verbroederen in Boom? People of tomorrow combineert authentieke portretten van een internationale en positieve generatie met een verslag van hun festivaltrip. Ahmed, Suesha, Daniel, Liza, ED, Purity, Mili & Lola, Fionidi en Cameron. Vijf dagen lang verbroederden deze 10 fans met duizenden anderen op Tomorrowland, vierden ze er de 10de verjaardag van het festival. In de laatste aflevering blikken ze terug op hun festivaltrip, praten ze vrijuit over de liefde, hun afkomst, vrijheid en religie en kijken ze vooruit naar hun toekomst. Daarbij geven ze ongezouten hun mening en visie op het leven en op hun generatie.

Eerste Vlaamse reeks ooit wereldwijd op te bekijken Netflix

Eerste Vlaamse reeks ooit wereldwijd op te bekijken Netflix © één

'People of Tomorrow', de tv-reeks die in oktober 2014 op één werd uitgezonden, was vanaf 15 april 2016 exclusief op Netflix te zien. De serie werd aan Netflix verkocht en was de eerste Vlaamse televisiereeks die zo wereldwijd te bekijken is. Of bijna 'was'. Want 3 jaar later, op 14 april 2019, gaat de stekker er definitief uit.

Het fenomeen Tomorrowland

Het fenomeen Tomorrowland © Gregory Van Gansen/Photo News

Elke zomer gebeurt er iets bijzonders in Boom. Dan komen vele tienduizenden mensen uit alle windstreken naar ons land voor Tomorrowland, een driedaags muziekfestival in een uitzonderlijke setting. Meer dan 400 van de beste dj's ter wereld treden er op in een feeërieke sfeer, met betoverend vuurwerk, confettikanonnen en het hoogste reuzenrad van Europa.

Tomorrowland is een fenomeen. Het is het snelst uitverkochte festival ter wereld en werd meermaals verkozen tot beste festival ter wereld. Het breekt alle social mediarecords en brengt meer nationaliteiten samen dan de Olympische Spelen. Het festival is zo stilaan een van de bekendste exportproducten van ons land aan het worden. Maar waarom willen zo veel jongeren van over de hele wereld elk jaar naar die ene plaats in België? Wie is die generatie die drie dagen lang komt dansen en verbroederen in Boom? Wat hoopt ze op Tomorrowland te vinden?

Authentieke portretten van een internationale en positieve generatie

Authentieke portretten van een internationale en positieve generatie © James Arthur/Photo News

'People of Tomorrow' combineert authentieke portretten van een internationale en positieve generatie met een verslag van hun festivaltrip. De reeks volgt een tiental diehard fans van over de hele wereld op het festival, maar ook in hun thuisland. Ze komen uit Colombia, Sri Lanka, Schotland, Australië, Kenia, Amerika, Zuid-Afrika, Kosovo en België. Wie zijn ze, wat doen ze in het leven, en waarom? En welke rol spelen muziek en Tomorrowland daarbij? Ten slotte kijkt de serie ook exclusief achter de schermen van het fenomeen, door tijdens het festival het wereldberoemde Belgische dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike te volgen.

'People of Tomorrow' is een programma van De Chinezen voor Eén, in samenwerking met Tomorrowland en Boondoggle.

People of Tomorrow, 1 seizoen, nog tot 14 april te bekijken op Netflix

This was Tomorrow

This was Tomorrow © Netflix

Eerder was de film 'This was Tomorrow', die ook al op één werd uitgezonden, als eerste Vlaamse film te zien op Netflix. De prent van regisseur Wim Bonte ging op 26 november 2015 in wereldpremière in het Antwerpse Sportpaleis. Dat was een show van jewelste, voorafgegaan door een prachtig concert van het Nationaal Orkest van België. In de 77 minuten lange film doen naast gewone festivalgangers van over heel de wereld ook een groot aantal dj's hun verhaal. Zo gaan Dimitri Vegas & Like Mike een patéke eten bij hun grootouders in Willebroek en maakten David Guetta en Armin Van Buuren tijd voor de TML-film. Meer dan honderd mensen werkten een jaar lang aan deze docufilm, die alle hoogtepunten van de drie Tomorrowland-edities van 2015 bundelt: Tomorrowland Brasil, Tomorrowland in Boom en TomorrowWorld in Atlanta, Georgia. 'This was Tomorrow' werd op 18 december 2015 aan het Netflix-aanbod toegevoegd en is nog steeds wereldwijd te bekijken.

Gevoel voor Tumor en In Vlaamse Velden: twee nieuwe Vlaamse series op Netflix
Deze series komen in april naar Netflix
Grote kuis op Netflix: ook Vlaamse crimi op de schop

Nederlandstalige series op Netflix
Nieuwe Vlaamse series op Netflix


Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Top