Hoe surfen op een hotspot?

Wilt u surfen via Public Wi-Fi in België? Kies het toestel dat u wilt verbinden en volg de stappen.

Belangrijk:

• U kunt Public Wi-Fi activeren als deze optie inbegrepen is in uw abonnement, of in sommige gevallen, tegen betaling. Het is niet mogelijk om Public Wi-Fi te activeren als u een Pay&Go-kaart hebt.
  • Public Wi-Fi kan geïnstalleerd worden op een gsm of tablet met of zonder Proximus-simkaart, maar niet op een simkaart van een andere operator.
  • U kunt Public Wi-Fi niet in het buitenland gebruiken.
  • Hebt u uw Proximus-simkaart van uw werkgever ontvangen? Uw werkgever moet Public Wi-Fi eerst activeren vooraleer u de stappen hieronder kunt volgen.

iOS

iOS

Volg de stappen hieronder om uw iPhone of iPad via Public Wi-Fi te verbinden

1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten .
  3. Scrol naar beneden en tik op de Mijn gsm of Internet-kaart (afhankelijk van uw producten).
  4. Scrol helemaal naar beneden en tik op Stel Proximus Smart Wi-Fi op uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op de Download en installeer knop. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt tot het instellingenmenu om een configuratieprofiel te installeren, tik op Sta toe.
  7. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van uw telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  8. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Open. Public Wi-Fi is nu geïnstalleerd op uw toestel.
  9. Gebruikt u iOS 12.2 of hoger? Ga naar het Instellingen-menu van uw iPhone of iPad. Bovenaan, tik op Profiel gedownload.Tik op Installeer en geef de toegangscode van uw iPhone of iPad in om het Proximus Public Wi-Fi profiel te installeren. Meer info over de softwareversie van uw iPhone of iPad en het installeren van configuratieprofielen op apple.com.

Uw toestel zal automatisch verbinding maken met Public Wi-Fi.

Android

Android

Volg de stappen hieronder om uw Android toestel te verbinden via Public Wi-Fi.

1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten .
  3. Scrol naar beneden en tik op de Mijn gsm of Internet-kaart (afhankelijk van uw producten).
  4. Scrol helemaal naar beneden en tik op Stel Proximus Smart Wi-Fi op uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. U krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Public Wi-Fi.

Windows Phone

Windows Phone

Volg de stappen hieronder om uw Windows Phone te verbinden via Public Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Public Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Public Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Public Wi-Fi. Was Public Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Public Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

PC of Mac

PC of Mac

Volg de stappen hieronder om uw PC of Mac te verbinden via Public Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Public Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Public Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Public Wi-Fi. Was Public Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Public Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!