×

Wachtwoord van het wifi-netwerk

In de meeste gevallen hebben wij je wifi-netwerk al beveiligd met een wachtwoord (of netwerksleutel). Zie je de woorden Wireless Key of Passphrase op het label op de achterkant van je modem? Dan werd je netwerk standaard beveiligd. Als dit niet geval is, kies dan een wachtwoord om je wifi-netwerk te beveiligen.

B-box 3 / b-box 3V+

B-box 3

Waar vind je jouw wifi-wachtwoord?

De b-box 3 wordt geleverd met een beveiligd draadloos netwerk. Het standaardwachtwoord (bv. A1B2C3D4) bevindt zich op een sticker aan de achter- of onderkant van je modem, naast WiFi Key of Wireless Key.

b-box 3 achterkant

• Open de MyProximus app
  • Ga naar Diensten > Wi-Fi beheer > Smart Wi-Fi.
  • Als je de naam van het netwerk en de wifi code al hebt geregistreerd, worden deze getoond. In het ander geval sla je de codes op die op de achterkant van de b-box staan. Ze zullen dan beschikbaar zijn op de app.
    Zie je “Wi-Fi beheer” niet?

Wij raden je aan om je MyProximus-app opnieuw op te starten. Als het probleem aanhoudt, controleer dan in de Play Store of App Store of de app updatet is en start je toestel opnieuw op.

Hoe je wifi-wachtwoord wijzigen?

Je kunt je wifi-wachtwoord zo vaak als je wil wijzigen.

• Open de MyProximus app
  • Ga naar Diensten > Wi-Fi beheer > Smart Wi-Fi.
  • Als je de naam van het netwerk en de wifi code al hebt geregistreerd, wijzig dan het wachtwoord en valideer het. In het ander geval sla je de codes op die op de achterkant van de b-box staan en wijzig je deze. Ze zullen dan beschikbaar zijn op de app.

Opgelet: je gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met je netwerk nadat je het wachtwoord hebt gewijzigd. je moet dus opnieuw verbinding maken met je wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van je modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dien je User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dien je het wachtwoord te kopiëren dat je terugvindt op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord User Password of Modem password.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem

3. Klik op het wifi-netwerk dat je gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos. Je krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

4. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • Beveiliging: selecteer "WPA2" of "WPA" om je wifi-netwerk te beveiligen.
      NB: als je kiest voor de optie "Geen" (of "Open"), wat we afraden, dan word je netwerk niet beschermd.
    • Wireless Key (of Passphrase): vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat je dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want je hebt het nodig om je te verbinden met je wifi-netwerk.
    • SSID (of Naam (SSID)): als je dat wenst, kun je hier de naam van je wifi-netwerk aanpassen.
    • Klik op de knop OK onderaan op het scherm.

Je draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat je hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. je hoeft je modem dus niet te herstarten. Verbind je met je wifi-netwerk met je nieuwe wachtwoord.

Je wifi-wachtwoord vergeten of verloren?

Als je het wifi-wachtwoord niet hebt veranderd, kun je het terugvinden op het label aan de achterkant van je modem (Wireless Key of Passphrase).
Als je het wifi-wachtwoord hebt veranderd en het vergeten bent, moet je de standaardinstellingen van het wifi-netwerk resetten. Daarna kun je opnieuw het oorspronkelijke wachtwoord gebruiken. Dit vind je terug op het label aan de achterkant van je modem.

B-box 2

B-box 2

Waar vind je jouw wifi-wachtwoord?

Het draadloze netwerk van je b-box 2-modem wordt standaard beveiligd. je vindt het originele wachtwoord (bv. 12345AbCdE) op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord Passphrase.

Staat er geen wachtwoord op de achterkant van je modem? Reset je modem en volg dan de procedure hieronder.

Hoe kiest je een wachtwoord voor je wifi-netwerk op een b-box 2?

Je kun het wifi-wachtwoord wijzigen of een wachtwoord aanmaken als er geen wachtwoord staat op je b-box 2.

Opgelet: je gsm, tablet of computer zal zich niet meer verbinden met je netwerk nadat je het wachtwoord hebt gewijzigd. Je moet dus opnieuw verbinding maken met je wifi-netwerk om het te kunnen gebruiken.

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. TVoer het serienummer van je modem in. Dit vind je terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. Je krijgt dan het onderstaande scherm:

Configuratiescherm om een wachtwoord voor uw wifi-netwerk te kiezen

4. Voer in dit scherm de volgende acties uit:
    • Security: selecteer de optie "WPA/WPA2" om je wifi-netwerk te beveiligen. (Als je kiest voor de optie "None", wat we afraden, dan wordt je netwerk niet beschermd).
      NB: als je later merkt dat je toestel problemen heeft om zich te verbinden met je wifi-netwerk, selecteer dan de optie"WPA2" of de optie "WPA" in plaats van "WPA/WPA2".
    • Encryption: selecteer de optie "AES" als je hebt gekozen voor de gemengde modus WPA/WPA2 of voor de modus WPA2, of selecteer de optie "TKIP" als je hebt gekozen voor de modus WPA.
    • Passphrase: vul een wachtwoord in van 8 tot 63 karakters zonder spaties, accenten of anderere speciale karakters. Zorg ervoor dat je dit wachtwoord goed onthoudt (inclusief hoofdletters-kleine letters), want je hebt het nodig om je te verbinden met je wifi-netwerk.
    • SSID: als je dat wenst, kun je de naam van je wifi-netwerk aanpassen. Kies een nieuwe naam in het veld SSID.
    • Klik op de knop Apply onderaan op het scherm.

Je draadloze netwerk is nu beveiligd met het wachtwoord dat je hebt gekozen. De wijziging gebeurt onmiddellijk. Je hoeft je modem dus niet te herstarten. Verbind je met het wifi-netwerk met je nieuwe wachtwoord.

Je wifi-wachtwoord vergeten of verloren?

Als je het wifi-wachtwoord niet hebt veranderd, kun je het terugvinden op het label aan de achterkant van je modem (Wireless Key of Passphrase) of op je MyProximus app als je die daar hebt geregistreerd.
Als je het wifi-wachtwoord hebt veranderd en het vergeten bent, moet je de standaardinstellingen van het wifi-netwerk resetten. Daarna kun je opnieuw het oorspronkelijke wachtwoord gebruiken. Dit vind je terug op het label aan de achterkant van je modem.