Naam van het wifi-netwerk

Vind of verander de naam en het wachtwoord van uw wifi-netwerk in de MyProximus-app. Zo herkent u uw netwerk makkelijker in de lijst van beschikbare draadloze netwerken.

• Zoek de oorspronkelijke naam van uw wifi-netwerk op het label op de achterzijde van uw modem (naast het woord SSID) of in het configuratiemenu van uw modem. Deze naam is meestal nogal technisch (WiFi-2.4-12AB, bbox2-1a2b3c, enz.). U hebt deze instellingen gewijzigd en wilt ze terug instellen zoals op sticker aan de achterzijde van uw modem? Dit is ook mogelijk in de MyProximus-app.
  • Verander deze instellingen zo vaak u wilt. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke naam kiezen, zoals uw familienaam of de naam van uw bedrijf.

Opgelet: Zodra u een van deze instellingen gewijzigd hebt, kunnen uw toestellen geen verbinding meer maken met uw wifi-netwerk.  U moet dus opnieuw verbinding maken met uw wifi-netwerk om ze te kunnen gebruiken.

B-box 3

B-box 3

Hoe past u de naam van uw wifi-netwerk aan op een b-box 3?

Als beheerder in MyProximus kunt u de MyProximus-app downloaden om de naam van uw wifi-netwerk te wijzigen.

U vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. WiFi-2.4-12AB) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID. U kunt de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password of Modem password.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem

3. Klik op het wifinetwerk dat u gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos.
  4. Typ de nieuwe naam van uw wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop OK onderaan het scherm. Let op: geen spaties in de naam van het wifi-netwerk.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van uw draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft dus uw modem niet te herstarten.

B-box 2

Hoe past u de naam van uw wifi-netwerk aan op een b-box 2?

Als beheerder in MyProximus kunt u de MyProximus-app downloaden om de naam van uw wifi-netwerk te wijzigen.

U vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. bbox2-1a2b3c) op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID. U kunt de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless.
  4. Typ de nieuwe naam van uw wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop Apply onderaan het scherm.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van uw draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. U hoeft dus uw modem niet te herstarten.