×

Naam van het wifi-netwerk

Vind of verander de naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk in de MyProximus-app. Zo herken je jouw netwerk makkelijker in de lijst van beschikbare draadloze netwerken.

• Zoek de oorspronkelijke naam van je wifi-netwerk op het label op de achterzijde van je modem (naast het woord SSID) of in het configuratiemenu van je modem. Deze naam is meestal nogal technisch (WiFi-2.4-12AB, bbox2-1a2b3c, enz.). Je hebt deze instellingen gewijzigd en wilt ze terug instellen zoals op sticker aan de achterzijde van je modem? Dit is ook mogelijk in de MyProximus-app.
  • Verander deze instellingen zo vaak je wilt. Je kan bijvoorbeeld een persoonlijke naam kiezen, zoals je familienaam of de naam van je bedrijf.

Opgelet: Zodra je een van deze instellingen gewijzigd hebt, kunnen je toestellen geen verbinding meer maken met  wifi-netwerk.  Je moet dus opnieuw verbinding maken met je wifi-netwerk om ze te kunnen gebruiken.

B-box 3

B-box 3

Hoe pas je de naam van je wifi-netwerk aan op een b-box 3?

Als beheerder in MyProximus kun je de MyProximus-app downloaden om de naam van je wifi-netwerk te wijzigen.

Je vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. WiFi-2.4-12AB) op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord SSID. Je kan de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van je modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dien je User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dien je het wachtwoord te kopiëren dat je terugvindt op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord User Password of Modem password.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem

3. Klik op het wifinetwerk dat je gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos.
  4. Typ de nieuwe naam van je wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop OK onderaan het scherm. Let op: geen spaties in de naam van het wifi-netwerk.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van je draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. Je hoeft dus je modem niet te herstarten.

B-box 2

Hoe past je de naam van je wifi-netwerk aan op een b-box 2?

Als beheerder in MyProximus kan je de MyProximus-app downloaden om de naam van je wifi-netwerk te wijzigen.

Je vindt de originele naam van het wifi-netwerk (bv. bbox2-1a2b3c) op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord SSID. Je kan de naam van het wifi-netwerk eenvoudig aanpassen:

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van je modem in. Dit vind je terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.

Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu

3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless.
  4. Typ de nieuwe naam van je wifi-netwerk in het veld SSID en klik op de knop Apply onderaan het scherm.

Configuratiescherm om een andere naam voor uw wifi-netwerk te kiezen

De naam van je draadloos netwerk is zonet gewijzigd. De wijziging gebeurt onmiddellijk. Je hoeft dus je modem niet te herstarten.