Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? De procedure om verbinding te maken met een wifi-netwerk is afhankelijk van uw toestel: gsm, tablet, computer ... De volgende keer zal uw toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Hoe sluit u uw gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android

Er zijn 2 mogelijkheden:

• Verbinden zonder wachtwoord via WPS
    Sommige Android-toestellen kunnen zich op een veilige manier verbinden met wifi via WPS. Probeer het en ontdek of dit ook mogelijk is met uw toestel.
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi > Meer > WPS-drukknop.
      NB: het menu kan verschillen van toestel tot toestel. Op sommige toestellen klikt u op Instellingen > Wi-Fi > Geavanceerd > WPS-knop.
    2. Plaats uw gsm of tablet naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop (deze knop lijkt op een dubbele witte pijl of op een dubbele blauwe pijl). De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
  • Verbinden via een wachtwoord
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
    2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
    4. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase, op de achterzijde van uw modem, vindt u het  wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina’s van Android of die van de fabrikant van uw toestel.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Uw Android gsm verbinden met wifi zonder wachtwoord via WPS Sommige Android-toestellen kunnen zich verbinden met wifi zonder wachtwoord. Handig, niet?
iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.

Lijst van beschikbare wifi-netwerken

3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Windows 10 Mobile
  1. Klik in het startscherm op Instellingen >  Netwerk en draadloos > Wi-Fi.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Windows Phone
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen >  Wi-Fi .
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Gereed.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op windowsphone.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Hoe sluit u uw pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Weet u niet of u Windows 8, Windows 7 of iets anders hebt? Check welk besturingssysteem u hebt.

Windows 10
  1. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwerk  in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Er zijn twee mogelijkheden:
    • Plaats uw computer naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop wps toestel of WPS-ledlampjevan uw modem. De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
    • Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw pc uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Met Wifi verbinden zonder wachtwoord op Windows via WPS U wilt geen wifi wachtwoord typen? Probeer een verbinding via WPS te maken indien uw computer Windows gebruikt.
Windows 8 en Windows 8.1
  1. Druk gelijktijdig de toetsen Windows en i in om uw Instellingen te tonen. U kunt ook de charmbalk oproepen door naar rechts vegen en vervolgens op Instellingen (Settings) te klikken.
  2. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwek icon of  computer scherm in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  4. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  5. Er zijn twee mogelijkheden:
    • Plaats uw computer naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop wps toestel of WPS-ledlampjevan uw modem. De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
    • Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw pc uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Met Wifi verbinden zonder wachtwoord op Windows via WPS U wilt geen wifi wachtwoord typen? Probeer een verbinding via WPS te maken indien uw computer Windows gebruikt.
Windows 7
  1. Klik met uw rechtermuisknop (of dubbelklik) op de icoon voor de netwerkverbinding, dat zich rechtsonder op uw scherm bevindt, naast de tijdsaanduiding. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    Vindt u de icoon voor de netwerkverbinding rechtsonder niet terug?

1.1. Klik op de knop Start linksonder op uw scherm en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).
    Startmenu (in Windows 7)

1.2. Dan zijn er 2 mogelijkheden:

• Als uw configuratiescherm per categorie gegroepeerd is, klik dan op Netwerk en internet (Network and Internet) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm gegroepeerd per categorie
    • Als uw configuratiescherm op de klassieke manier opgesteld is, klik dan op Netwerkcentrum (Network and Sharing Center) en vervolgens op Verbinding met een netwerk maken (Connect to a network).
      Configuratiescherm in klassieke weergave

2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
    Lijst van beschikbare wifi-netwerken
  4. Er zijn twee mogelijkheden:
    • Plaats uw computer naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop wps toestel of WPS-ledlampjevan uw modem. De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
    • Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw pc uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Met Wifi verbinden zonder wachtwoord op Windows via WPS U wilt geen wifi wachtwoord typen? Probeer een verbinding via WPS te maken indien uw computer Windows gebruikt.
Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op het sticker op de achterzijde van uw modem, naast het word SSID.
  2. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw Mac uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Wilt u buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een Wi-Fi Hotspot.