×

Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? De procedure om verbinding te maken met een wifi-netwerk is afhankelijk van je toestel: gsm, tablet, computer... De volgende keer zal je toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Nadat je op wifi bent aangesloten, raden wij je aan onze praktische tips te raadplegen.

Hoe sluit je je gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android

Er zijn 2 mogelijkheden:

• Verbinden zonder wachtwoord via WPS
    Sommige Android-toestellen kunnen zich op een veilige manier verbinden met wifi via WPS. Probeer het en ontdek of dit ook mogelijk is met je toestel.
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi > Meer > WPS-drukknop.
      NB: het menu kan verschillen van toestel tot toestel. Op sommige toestellen klik je op Instellingen > Wi-Fi > Geavanceerd > WPS-knop.
    2. Plaats je gsm of tablet naast je modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop (deze knop lijkt op een dubbele witte pijl of op een dubbele blauwe pijl). De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
  • Verbinden via een wachtwoord
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
    2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    3. Selecteer je wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.
    4. Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder). Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina’s van Android of die van de fabrikant van je toestel.

Met wifi kan je batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op je gsm of tablet uit te schakelen wanneer je het niet meer nodig hebt.

iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.

Lijst van beschikbare wifi-netwerken

3. Selecteer je wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.
  4. Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder). Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan je batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op je gsm of tablet uit te schakelen wanneer je het niet meer nodig hebt.

Hoe sluit je je pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Windows 10
  1. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwerk  in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  2. Selecteer je wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien je wenst dat je tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Er zijn twee mogelijkheden:
    • Plaats je computer naast je modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop wps toestel of WPS-ledlampjevan je modem. De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
    • Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder). Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan je batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op je pc uit te schakelen wanneer je het niet meer nodig hebt.

Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer je wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.
  2. Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder). Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan je batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op je Mac uit te schakelen wanneer je het niet meer nodig hebt.

Linux

Instructies om verbinding Linux met wifi variëren afhankelijk van de Linux distributie. Wij raden je de documentatie van je Linux-distributie te raadplegen: Ubuntu, Debian, Mint, enz.

De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.

Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder).

Chrome OS
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer "Niet verbonden" of de naam van het bestaande netwerk als je het wilt wijzigen.
  3. Schakel wifi an.
  4. Selecteer je wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van je modem, naast het woord SSID of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder.
  5. Je vindt het wachtwoord van het wifi-netwerk naast de woorden WiFi Key, Wireless key of Passphrase, op de achterzijde van je modem (of in de MyProximus-app van je MyProximus-beheerder). Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Wil je buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een hotspot.