×

Sneller wifi-kanaal via de Home Optimizer app of de modem

Hebt u een slechte wifi-verbinding? Dit kan zijn omdat meerdere draadloze netwerken in uw omgeving hetzelfde wifi-kanaal (met dezelfde frequentie) gebruiken. Wijzig het wifi-kanaal van uw modem voor een betere internetverbinding. We raden u de Home Optimizer-app voor android gsm en tablet aan, maar u kunt dit ook via uw modem doen. Aarzel niet om onze tips te raadplegen om uw wifi-netwerk te verbeteren.

Waarom geen Home Optimizer op iPhone/iPad?

De veiligheidsinternet protocollen voor de iPhone en de iPad voorzien voorlopig niet in de installatie van een iOS versie van de Home Optimizer. U kunt evenwel handmatig uw wifi-kanaal van uw modem wijzigen. Apple geeft ook tips om de wifi te verbeteren op uw iOS apparaten en Mac.

Automatisch met de Proximus Home Optimizer app (aangeraden)
  1. Download en installeer Home Optimizer gratis via de Play Store.

Gsm of tablet met Android 4.2 of hoger

2. Controleer u verbonden bent met het wifi-netwerk van uw b-box-modem.
  3. Log in op MyProximus met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: u moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de MyProximus-beheerder gebruiken. Bent u deze gegevens kwijt of beschikt u nog niet over een MyProximus account? Schrijf u in of herstel uw identificatiegegevens.
  4. Tik op Optimalisering wifi-kanaal op de app-homepage. Kies:
    • Verbeter wifi in uw hele huis: druk op Analyse van meerdere ruimtes. Ga naar elke kamer in uw huis en druk elke keer op Analyseren, daarna op Volgende Ruimte. Tik op Resultaat, daarna op Nu verbeteren. Het wifi-kanaal wordt geoptimaliseerd voor uw hele huis.
    • Verbeter wifi meteen: tik op Detailweergave. Tik op Optimialiseren om het optimale wifi-kanaal voor dit apparaat in deze kamer te configureren.

Via de modem

B-box 3

B-box 3

Hoe past u het wifi-kanaal van uw b-box 3 aan?

Verander het wifi-kanaal van uw modem om het wifinetwerk te verbeteren. Standaard kiest uw b-box 3 automatisch het beste kanaal wanneer u begint te surfen. Wordt uw verbinding slecht tijdens uw surfsessie (bv. omdat uw buren blijken hetzelfde kanaal te gebruiken), kunt u manueel een van de 12 andere beschikbare kanalen kiezen.

1. Surf thuis naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem
  3. Klik op het wifi-netwerk dat u gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos.
  4. Selecteer een ander kanaal in het Kanaal dropdownmenu. De kanalen 1, 6 en 11 geven het beste resultaat.
    NB: in sommige gevallen moet u klikken op Geavanceerd in de rubriek Toegangspunt om dit dropdownmenu te laten verschijnen.
    Selecteer het kanaal 1, 6 of 11 in het configuratiemenu van uw modem om een beter wifi-signaal te ontvangen
  5. Klik op de knop OK onderaan op het scherm.

Controleer of het geselecteerde kanaal een beter wifinetwerk oplevert. Indien niet, herhaal dan de bovenstaande stappen om een ander kanaal te proberen.

B-box 2

B-box 2

Hoe past u het wifi-kanaal van uw b-box 2 aan?

Verander het wifi-kanaal van uw modem om het wifinetwerk te verbeteren. Standaard wordt kanaal 1 gebruikt, maar u hebt de keuze tussen 13 kanalen.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless.
  4. Selecteer een ander kanaal in het Channel dropdownmenu. De kanalen 1, 6 en 11 geven het beste resultaat.
    Selecteer het kanaal 1, 6 of 11 in het configuratiemenu van uw modem om een beter wifi-signaal te ontvangen
  5. Klik op de knop Apply onderaan op het scherm.

Controleer of het geselecteerde kanaal een beter wifinetwerk oplevert. Indien niet, herhaal dan de bovenstaande stappen om een ander kanaal te proberen.