×

Installatie van de PLC-adapter Wi-Fi Extender

De PLC-adapter Wi-Fi Extender (of Wi-Fi Extender) maakt het mogelijk het wifi-bereik van je modem uit te breiden en je decoder via het elektriciteitsnet aan te sluiten op je modem. Om een WiFi Extender (met 2 of 4 lampjes) te gebruiken, moet je ook een PLC-adapter (met 1  of 3 controlelampjes) hebben.

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Sluit eerst een PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampjes) aan op je b-box 3- of b-box 2-modem om daarna een Wi-Fi Extender te kunnen aansluiten.

PLC 1 en  3 leds

Sluit je PLC-adapter aan op je b-box

1. Sluit de PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampjes) aan op een stopcontact in de nabijheid van je modem.
  2. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 3 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  3. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie
  1. Bel 0800 96 332 om je modem te updaten.
  2. Voer je lijnnummer in (te vinden op je laatste factuur) en volg de instructies van het menu.
  3. Wacht 20 minuten. De modem start automatisch weer op.
  4. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van je modem.
  5. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 2 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  6. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie

Synchroniseer de Wi-Fi Extender

1. Sluit de Wi-Fi Extender aan in de nabijheid van je b-box. Wacht 45 seconden.
    Opgelet: indien je reeds een PLC installatie had vóór de aankoop van je Wi-Fi Extender, druk dan kort op de knop die zich bevindt vlak onder of boven de PLC adapter verbonden met je modem en op de knop
    dLAN  van de Wi-Fi Extender. Wacht tot dLAN wit wordt en blijft branden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de WPS-knop WPS-toetsof WPS-toetsvan je b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop dLAN van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampjeWifi van de Wi-Fi Extender knippert, maximaal 2 minuten lang. Eens het lampje wit is; is de synchronisatie gelukt.
  5. Plaats nu je Wi-Fi Extender in een ander stopcontact in je huis, waar je een sterker wifi-signaal wenst.

Indien je de decoder wenst te verbinden via de Wi-Fi Extender, verbind de Wi-Fi Extender met je decoder via de ethernet kabel.

Sluit je draadloze toestellen aan

Was je computer, gsm of tablet voordien aangesloten op het wifi-netwerk, dan zijn deze toestellen nu automatisch aangesloten op het versterkte wifi-signaal van de Wi-Fi Extender.

Voor elk nieuwe toestel maak je een verbinding met je wifi-netwerk. Deze toestellen maken, dankzij het versterkte wifi-signaal, ook automatisch verbinding met de Wi-Fi Extender.

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

Sluit eerst een PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampje) aan op je b-box 3- of b-box 2-modem om daarna een Wi-Fi Extender te kunnen aansluiten.
PLC 1 en 3 leds

Sluit je PLC-adapter aan op je b-box

1. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van je modem.
  2. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 3 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  3. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie
  1. Bel 0800 96 332 om je modem te updaten.
  2. Voer je lijnnummer in (te vinden op je laatste factuur) en volg de instructies van het menu.
  3. Wacht 20 minuten. De modem start automatisch weer op.
  4. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van je modem.
  5. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 2 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  6. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie

Synchroniseer de Wi-Fi Extender

1. Sluit de Wi-Fi Extender aan in de nabijheid van je b-box. Wacht 45 seconden.
    Opgelet: indien je reeds een PLC installatie had vóór de aankoop van je Wi-Fi Extender, druk dan kort op de knop die zich bevindt vlak onder of boven de PLC adapter verbonden met je modem.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de WPS-knop WPSof WPSvan je b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop PLC lampjes of PLC/Clone lampjes van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampjeWifi van de Wi-Fi Extender knippert, maximaal 2 minuten lang. Eens het lampje groen is; is de synchronisatie gelukt.
  5. Plaats nu je Wi-Fi Extender in een ander stopcontact in je huis, waar je een sterker wifi-signaal wenst.

Indien je de decoder wenst te verbinden via de Wi-Fi Extender, verbind de Wi-Fi Extender met je decoder via de grijze ethernet kabel.

Sluit je draadloze toestellen aan

Was je computer, gsm of tablet voordien aangesloten op het wifi-netwerk, dan zijn deze toestellen nu automatisch aangesloten op het versterkte wifi-signaal van de Wi-Fi Extender.

Voor elk nieuwe toestel maak je een verbinding met je wifi-netwerk. Deze toestellen maken, dankzij het versterkte wifi-signaal, ook automatisch verbinding met de Wi-Fi Extender.