Een website naar een nieuwe webhost overdragen

Om je website over te dragen, download je deze op je computer en upload je deze naar de server van je nieuwe webhost.

Hoe kun je je website downloaden op je computer?

1. Download, installeer en open FileZilla.
  2. Klik in de menubalk op Bestand en vervolgens op Site beheer.
  3. In het venster Site beheer:
    • Klik op Nieuwe site en geef hem een naam.
    • In Host, geef de naam van je huidige webhost aan (bvb: users.skynet.be, users.belgacom.net, corporate.skynet.be...)
    • In Poort, geef 21 in.
    • In Versleuteling, kies Gebruik platte FTP (onveilig).
    • In Inlogtype, kies Vragen naar een wachtwoord.
    • In Gebruiker, voer je gebruikersnaam in.
    Druk vervolgens op Verbinden, voer je wachtwoord in, dan OK.
  4. Klik op Document met de rechtermuisknop, dan op Map aanmaken;
  5. Typ de naam van de map waarin je je site wilt opslaan. Druk dan op OK.
  6. Dubbelklik op de aangemaakte mapnaam om deze linksonder te openen.
  7. Klik op het venster rechtsonder, selecteer de over te dragen bestanden (Ctrl+A om alles te selecteren), klik dan met de rechtermuisknop en ga naar Downloaden.

De bestanden bevinden zich nu in de map die je op je computer hebt aangemaakt.

Je kunt nu je bestanden uploaden naar de server van je nieuwe webhost.